• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – George Kraaikamp gaat vanaf maandag voor zes maanden aan de slag bij de arbeidsinspectie als interim-manager na een overeenkomst te hebben gesloten met het ministerie van Sociale Ontwikkeling. Kraaikamp wil komen tot een arbeidsinspectie met de nodige kennis en personeel.

De aankomend interim manager zal kennismaken met de verschillende arbeidssectoren, urgentie vaststellen voor inspectie en communicatie en informatie organiseren over arbeidsinspectie. Tot slot zal hij aangeven welke wetten en regelingen in orde moeten zijn om de inspectie op moderne wijze te kunnen laten functioneren.

Vertrouwen
Kraaikamp is een gepensioneerde van de Nederlandse Marine gespecialiseerd op het gebied van veiligheid. Momenteel heeft hij een eigen bedrijf Arbo en Milieu Consult Curaçao en heeft leiding gegeven aan verschillende projecten in de bouw, wegenbouw en afvalverwerking. Demissionair minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, verwacht dat binnen zes maanden concreet gewerkt zal worden om een arbeidsinspectie te realiseren die het vertrouwen en respect geniet van zowel de werkgevers als de werknemers.

7 reacties op “Nieuwe arbeidsinspectie in ontwikkeling”

 1. Er nu een manager.. nu nog aan het werk, want wat deden de inspecteurs verder..? De Raad van Advies was het al opgevallen..Ze meldden: Raad van Advies (RvA no. RA/38-11-LV 13/04/2012) “Uit de Beleidsnota 2007 blijkt tevens dat de inspectie bij bedrijven nagenoeg stil is komen te liggen sinds de invoering van “de nieuwe overheid” in 2002 .Ook in het jaarverslag 2008 van de Directie Arbeidszaken (september 2009) staat hierover dat er op Curaçao sinds 2001 nauwelijks sprake is van inspectie bij bedrijven.”

  Tip: Laten ze beginnen bij de ISLA

 2. Schotte zat gisteren ook weer een of andere vergunning te ondertekenen bij Aqualectra.. demissionair en onder curatele dan hoor je geen dingen meer te doen!

 3. Demissionair of onder curatele, deze regering gaat gewoon door met het verdelen van z’n pasapalos.

 4. Als hij familie is van John Sr. kan je in ieder geval met hem lachen.

 5. hiep hiep hoera nog meer regels uit nederland !!

 6. Dacht dat het land onder curatele stond??
  Als oud-Marine officier heb je een hele karige wachtgeldregeling uit NL tot je 65ste dus ben heel blij voor hem.
  Ken George een beetje, dit wordt helemaal niets kan ik je verzekeren

 7. De laatste pastechis verdelen?