• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Geheim, veilig en transparant, dat zijn de drie sleutelwoorden van de nieuwe verkiezingen die op 19 oktober zullen plaatsvinden. Er zal weer met een rood potlood gestemd worden. Tijdens een persconferentie bij bevolkingsregister Kranshi werden vanochtend de details bekendgemaakt.

Gisteren werd bekend dat Geomaly Martes is aangesteld als voorzitter van het hoofdstembureau. Plaatsvervangend voorzitter en tevens lid is oud-gezaghebber Liza Dindial. De leden zijn aangedragen door Martes met als aanwijzing van minister Carlos Trinidad van Bestuur, Planning en Dienstverlening, dat de leden ervaring moeten hebben en integer zijn.

Voorverkiezingen
De voorverkiezingen zullen 8 en 9 september gehouden worden. De partij van Alex Rosaria, PAIS, DP en MPK zullen meedoen met de voorverkiezingen. Deze partijen moeten meer dan 700 stemmen krijgen om mee te mogen doen aan de verkiezingen van 19 oktober. Er staat het Hoofdstembureau nog veel te doen in korte tijd, maar volgens minister Trinidad is het zeker haalbaar.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek Carlos Trinidad:

17 reacties op “‘Verkiezingen geheim, veilig en transparant’”

 1. Heel veel commotie de afgelopen dagen over de transparantie, veiligheid en geheimhouding van deze verkiezingen. Op Curacao hebben we altijd gestemd, eerst met potlood en papier, dan met de computer en daarna weer met potlood en papier. Als we ALLE regeringen moeten geloven, is het altijd geheim, veilig en transparant gegaan. Dus waarom zou het nu anders zijn?

  Als je wil weten op wie je moet stemmen, ik zou zeggen toets de desbetreffende naam in op het internet en ZOEK! Tegenwoordig vindt je van alles. 😉
  Bovendien is LUIHEID 1 van de 7 zonden.

  En als laatste een laatste vraag:
  Waarom staat op het aanvraagformulier voor een pasportverlenging GEMEENTE Curacao i.m.v. LAND Curacao? Dat was de afspraak van 10-10-10 toch?

  @Lucho
  Forsa!

 2. zeker, dindial is ook heel fout geweest tijdens de screening…..
  maar heeft daar wel een mooie baan aan overgehouden…
  als je maar aardig bent voor Schotte….dan komt het allemaal goed..

 3. en zal dat ook deze keer niet doet. Er zijn een aantal aardige alternatieven. Daar horen zeer zeker niet pastechi eter Wiels en in zijn kielzog pakken laten maken op kosten van de belastingbetaler Jasjes bij, dommekracht Schotte en de rest van de fraudeurs eveneens allemaal niet bij. De MAN kan zo weggevaagd worden zeker met de zich verrijkende Cooper aan kop, FOL ach ja die loopt op zij laatste benen.
  Ik hou het maar op Rosaria deze keer, in ieder geval zijn er over hem geen frauduleuze gevallen van bekend.
  Jaren bij de VN gewerkt, dus dat moet toch best helemaal goedkomen.

 4. “Ulanda ta bin manda” Lucho? Ban serio swa, ta e gobiernú aki ta un desgrasia pa tur hende ku tin un kurason pa Korsou!
  Door het minderwaardigheids complex van mensen zoals jij, zal er weer veel op de gebakken-lucht partijen gestemd
  Nee, PAR is niet de oplossing, maar MFK en PS zijn in ieder zichzelf respecterend land een lachertje.
  Habri bo wowo ruman, ta set di mentiroso tin den forti!

 5. @Sislyn Daantji

  Ach Daantji toch de zoveelste PS ster. Ik vertrouw mezelf voor 100%, ik betaal namelijk netjes mijn hoge belastingen, werk erg hard, besodemieter niemand, bij mij komen er geen MOT meldingen voor, betaal de AVBZ, dus wat wil je nog meer wat integriteit betreft.
  Daar kunnen de schuken hier in de Forti en staten nog iets van leren.

 6. @Lucho

  Daarom heb je ook een Nederlands paspoort omdat je niet bij de boeven in Nederland wilt horen.
  Je vergist je overigens zwaar de grootste boeven zitten hier op ons mooie eiland al bijna 2 jaar vanuit het Forti en staten de boel te verpesten, haat te zaaien en domme mensen zoals jij de gelegenheid te geven hun gal te spuwen. Dat is wat poastechi eter Wiels je alvast heeft bijgebracht.

 7. @vito, Dindial speelt een zeer opmerkelijke rol tijdens de VDC/screening episode..

 8. @Lucho,kom eens een keer goed uit de hoek,of ben je van ochtend met een poepluier opgestaan vool met stront. omdat je eigen vader niet thuis was?????????????????

 9. QDon Picaflor,die zijn door Shotte,Ajasjes,Wiels en Cooper verkocht en verdeeld,net zoals de aggregaten,en nu weer komen met een nieuw plan voor hun eigen zakkenvullerij.

 10. Wat is er met die Smartmatic stemcomputers gebeurd?

 11. De grooste schurken wonen in nederland ,JN.
  Sea bosnan ta bai biba bonaire of Ulanda paso aki ni PAR ni Ulanda no ta bin manda!

 12. Ik denk dat wij met oud gezaghebber Liza Dindial al een integer persoonlijkheid hebben die voor nodige transparentie kan zorgen. De rest van de leden ken ik persoonlijk niet. Tot zover ik weet is er in het verleden nog nooit gesjoemeld met verkiezingen op Curacao. Dan denk ik dat de ruimte veelste klein is voor gesjoemel. Op zo’n klein eiland blijft niks geheim. Ik denk dat internationale waarnemers een beetje overbodig is op dit moment. Het Frente Sivil zal er zeker op toezien.

 13. Zo lang de overheid nog steeds meewerkt aan fraude en oplichting maakt het niet uit wie gaat winnen. UTS heeft destijds zijn publieke telefoons laten betalen door buitenlands bedrijf, die betaald een kick back aan UTS of aan de manager van UTS, met je credit card bellen naar Nederland ca. 1 minuut vanaf de airport kost 35 euro collect call naar de USA 42 usd voor 1 minuut bellen! Deze club werkt ook in andere landen http://heathrowbbg.info/ en mocht je gebeld hebben dan kan je hier je claim indienen..http://www.bbgcommunications.info/

 14. Kunnen Curacaouwenaars die in Nederland verblijven ook stemmen voor Staten ?

 15. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Dus JN…….

 16. Het is inderdaad beter dat er waarnemers komen. Het VDC is er niet meer en het OM doet ook al weining.

 17. Het zou beter zijn als er internationale waarnemers zouden komen.
  Deze schurken bestaande uit MFK, PS en MAN moeten niet de kans krijgen te sjoemelen met stembiljetten.