• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Rooms Katholiek Schoolbestuur heeft gisteren een cheque van 7 miljoen gulden ontvangen ter financiering van het gratis onderwijs. Lisette Garmers, voorzitter van het RKCS, zegt zich echter toch vast te houden aan de procedures waarbij ouders een bijdrage moeten doen, meldt Radio Hoyer 2.

Als er meer duidelijkheid is zal er verrekend worden, volgens Garmers. Zeven miljoen is 70 procent van het totale benodigde bedrag. Maar niet alleen over het gratis onderwijs heerst onduidelijkheid. Nog steeds is niet duidelijk hoe het precies zit met de verscherpte eindexamenregeling die sinds vorig jaar in Nederland van kracht is.

Studenten
Verschillende studenten zijn hier al de dupe van geworden, ze werden geweigerd bij de Nederlandse HBO opleidingen. Garmers heeft de overheid verschillende malen verzocht om met elkaar om tafel te gaan, maar tevergeefs.

Lisette Gamers in gesprek met Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

12 reacties op “RKCS maakt zich ernstige zorgen”

 1. We moeten die Nederlandse exameneisen gewoon negeren. Zag laatst een stukje over bursalen die naar de USA gaan. Dat moeten we meer doen. Zijn we dan ook van de NL norm af? Kunnen we dan wel met onvoldoendes slagen en daar gaan studeren? Zou het leven weer stuk simpeler maken. In USA wordt ook minder gediscrimineerd ..toch?

 2. De verscherpte eindexamenregeling in NL is heel duidelijk. Ongeacht of hier de regeling aangescherpt wordt weten de scholen en vooral de leerlingen hier dus al waar ze aan moeten voldoen om toegelaten te worden tot een opleiding in NL. Zelf verantwoordelijk zijn dus voor je eigen leren en je even verdiepen in de toelatingsregels voor de opleiding van je keuze, hoe moeilijk is dat?
  En dt gratis onderwijs is onzin. Wat is er mis aan om ouders een bijdrage te laten betalen! Je investeert toch als ouder in het onderwijs van je kind, moet alles aangedragen worden?? De taak van de overheid is om goede voorzieningen te creeeren: goede lokalen, tevreden (goed betaalde) docenten, prettige leeromgeving en goede materialen. Begin daar maar eens eerst aan ipv het zgn gratis te maken.

 3. Kom, kom mevrouw Garmers als er verscherpte eindexamenregeling is die stelt dat je gemiddelde boven de 5.5 moet liggen dan is dit toch een hamerstuk om dat hier ook in te voeren. Moet je daar nu zo emotioneel over worden. Je zit alleen maar rookgordijnen op te gooien om de ouders toch te laten betalen, terwijl je net geld ontvangen hebt. Je kunt ook stellen dat ouders 30% van de gebruikelijke rekening moeten betalen, maar aangezien je weet dat er ouders zullen zijn die helemaal niet gaan betalen wil je de goede laten bloeden voor de slechte.

 4. Men is verbaasd dat je met minder dan 5,5 geen diploma kan halen?
  Oftewel met minder dan 5,5 kan je wel een diploma halen?
  Neem me niet kwalijk, maar wat een onbenullige stelling dat je hierover moet vergaderen!
  Natuurlijk kom je met een onvoldoende niet door je examen en kom je al helemaal niet op het HBO.
  Garmers, WAKE UP!

 5. Lening van RdK. Moet binnenkort i.v.m. de aanwijzing terugbetaald worden, vandaar kennelijk de helderziende blik van mevr. GARMERS.

  Opnieuw goedkope verkiezingsretoriek van een stel criminele notoire leugenaars.
  En wedden dat een groot deel er weer intrapt????

 6. Ik maak me zorgen dat het volk de 9 miljoen niet meer terug krijgt van de RKSB, geef deze regering de schuld. maar deze potpouri is van PAR. of hebben jullie het al met elkaar gedeeld?
  Ik zeg volgend jaar geen RKCB meer!

 7. maar met 7 mijoen kan je toch 70% van de 12 maanden overbruggen. Maare what about 10 jaartjes geen jaarrekeningen aanleveren en de 9 miljoen die je teveel hebt ontvangen van de regering en de 20 miljoen die ergens anders hebt belegd? rara

 8. nu dat ik toch bezig ben,

  hoe kan op het ministerie van finacien iemand zitten met giga belastingschulden en schulden bij Aqualektra???
  hoe kan het ????

 9. touwens Monk en Trinidad, zijn zeer onbekwame personen voor dit ministerie.
  maar helaas heecft de PS geen enkel bekwaam persoon binnen zijn gelederen.
  het zijn allemaal roeptoeters en volgers.
  jammer dat het onderwijs hier door, zo verschrikkelijk achter uit aan het gaan is.
  en dat zlefde geld natuurlijk ook voor de gezondheids zorg en mevrouw constancia.
  je zaal als hoog opgeleid persoon met zo iemand moeten onderhandelen….

  triest, triest triest..

 10. Na 22 maanden nog steeds een zooitje bij onderwijs.. vergeet dat niet wanneer we stemmen in oktober!

 11. dit is puur illegaal uitgeschreven deze cheque…
  maar wel een goede verkiezingsstunt van PS en MFK.
  welke ouders gaan nu niet weer voor deze puinhoop stemmen…..
  De par zal echt ook gratis onderwijs in zijn programma moeten zetten…
  anders gaan ze volledig de mist in.
  en er is trouwens niets mis met gratis onderwijs…..

 12. Van wie was die cheque afkomstig? Als het afkomstig is van de regering zou ik die nog maar even niet gaan incasseren bij de bank. Want dan is het een ongedekte cheque.