• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR heeft Statenvoorzitter Ivar Asjes gevraagd duidelijkheid te geven over de situatie bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Drie maanden geleden werden de werknemers van VDC naar huis gestuurd zodat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een reorganisatie kon doorvoeren.

“Het is nu drie maanden later en we weten niets over de werknemers die thuiszitten”, stelt PAR. “We weten niet of de VDC zelfstandig kan opereren of dat de AIVD het werk blijft doen. Het parlement heeft geen verslag ontvangen over de status van de reorganisatie en ook het jaarverslag over 2011 hebben we niet gezien.” PAR heeft Asjes gevraagd een vergadering over ‘de positie van het parlement over de verwarrende situatie die Schotte heeft gecreëerd bij VDC’.

Staatsgreep
Premier Gerrit Schotte stuurde 4 mei de werknemers van VDC naar huis, omdat hij vermoedde dat er een staatgreep werd gepland. Volgens de premier had een onderzoek uitgewezen dat er documenten waren vernietigd en overleg was geweest om de regering omver te werpen. “Daarbij zou nauw zijn samengewerkt met leden van de vorige regeringspartij”, aldus Schotte.

11 reacties op “PAR wil duidelijkheid over VDC”

 1. OM heeft na onderzoek uitgemaakt dat de netwerkbeheerder geen gegevens naar buiten heeft gebracht en ten onrechte is bedreigt door Schotte en Co. LIjkt me nu dus normaal dat het OM Schotte hiervoor gaat vervolgen!

 2. #makayu,

  helaas, maar waar, de meeste mensen met meer opleiding dan alleen lagere school, zullen het met je eens zijn.
  maar het niveau ligt bij een hoop mensen hier op het eiland iets lager.
  deze zijn het stemvee voor MFK en PS….
  zij denken alles is beter dan de PAR.
  En de PAR is daar wel schuldig aan.
  De PAR is gewoon te arrogant geweest en plukt daar de vruchten van.
  ze moeten zich meer zichtbaar maken bij het gewone volk.
  en meer uitleg geven over hun doelstellingen.
  ik hoop op een goed alternatief voor de PAR

 3. Screening moet openbaar zijn net als de assets van de politici. In rusland bv dienen de politici hun assets openbaar te maken. is ook een goed idee voor hier!

 4. MFK heeft het lef en de arrogantie te veronderstellen dat ze met een “Brood & Spelen” event de bevolking weer kunnen ver(mis)leiden om op hen te stemmen.
  OPEN YOUR EYES en stem met verstand !!!!
  Wat heeft MFK (& compadres in crima) nu werkelijk concreet bereikt ??????
  NIETS dus, maar wel een enorme chaos en imagoschade voor Korsou !!!!!
  $$$$$hame……..on YU-politicians & YU-voters………..$$$$$$$$hame !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ik zag net de flyer voor de campagne kick-off van criminele gladjakker Schotte, groot feest ongetwijfeld met lekker eten en drinken, een bekende band en een enorme hoeveelheid gebakken lucht.
  Dit is voor veel mensen op het eiland de reden om opnieuw op deze niet-opgeleide profiteurs te stemmen……..
  Als ze werkelijk worden herkozen geef ik het echt op, dan pleurt het hele zooitje maar in elkaar en zeg ik, eigen schuld dikke bult!

 6. kijk maar op www.akshonsivil.com om te zien hoe ons eiland door corrupte machtswellustelingen is overgenomen. Er moet behalve een degelijke screening nog veel meer gebeuren om zulks in de toekomst voor altijd te kunnen voorkomen.

 7. Schotte & Compadres in crime hebben ZELF juist een staatsgreep uitgevoerd en denken zelfs als demissionaire regering nog iets over de werkzaamheden van de statenleden te zeggen te hebben……. ARROGANTIE en OPPORTUNISME ten top !!!!
  Zelfs strafbaar volgens artikel 29 staatsrecht !!!! Dus maak maar een paar plaatsen vrij in Bon Futuro voor deze kliek en hun aanhang.
  GAME OVER is en blijft GAME OVER !!!!

 8. beste Abraham, meestal kraam je onzin uit.
  maar deze wijsheid is me uit het hart gegrepen.
  het OM moet eens gaan werken…..
  met behulp van het VDC, dat onafhankelijk moet zijn van welke regering dan ook.
  belachelijk dat Schotte zomaar de directeur kan ontslaan.
  en Rignald je hebt gelijk iedereen die in de politiek wil zitten moet gescreened worden.
  geen maffia meer in het kabinet….

 9. Het OM moet een AANWIJZING krijgen van NL om hun werk eens te gaan doen waar voor ze betaald worden.

 10. De staatsgreep is door de MFK en de PS gepleegd. Tijd voor het OM om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

 11. Hoe zal de screening plaatsvinden na de verkiezingen van october? Kunnen we trouwens niet al gaan pre-screenen. Alle mensen op de partijlijsten!