• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Akshon Sivil heeft een brief gestuurd aan Gilbert Joubert, hoofdofficier van Justitie, om te voorkomen dat Refineria di Kòrsou (RdK) 17 miljoen gulden leent aan de overheid. RdK wil het bedrag renteloos lenen aan de overheid zodat het gratis onderwijs gefinancierd kan worden.

De stichting vindt de lening onverantwoordelijk en zegt dat de lening ernstige consequenties heeft voor de overheids-nv Refineria di Kòrsou. “Wij verzoeken u met klem om met de grootste spoed ten aanzien van RdK ter zake de voorgenomen transactie, bij het Hof voorlopige voorzieningen aan te vragen, inhoudende dat RdK verboden wordt uitvoering te geven aan deze transactie”, schrijft Ruben Suriel van Akshon Sivil.

Doel
De stichting stuurde maandag al een brief aan RdK met hun bezwaren. De actie valt volgens Akshon Sivil niet onder het primaire doel van RdK, namelijk het uitoefenen van een petroleumbedrijf in de ruimste zin. “Dat is niet het geval, reden waarom de transactie nietig of vernietigbaar is.”

[scribd id=102461125 key=key-1ykpovtb4frb1ko2vesu mode=list]

6 reacties op “Akshon Sivil stuurt brief aan hoofdofficier van Justitie”

 1. Waar was Frente Sivil toen Omayrra 31 miljoen verspilde voor 6 jongeren en een oude boot waarna deze roestboot voor een paar guldens aan de schroot werd verkocht?
  31 miljoen voor 6 jongeren, terwijl PS 30 miljoen voor alle jongeren op Curaçao wilt gebruiken. Hypocriete Frente Sivil, jullie meten met twee maten.
  Als het aan Frente Sivil ligt mogen onze mensen ongeschoold blijven.

 2. @Fernando, OM is een koninkrijkstaak dus ik denk dat dit door een koninkrijkscommitte gedaan kan worden. Ik snap ook niet dat ze niets doen tegen de corrupte regering.. ze hebben het recht om dat te doen

 3. ik ben voor gratis onderwijs, maar niet op deze manier.
  dit is gewoon een verkiezingsstunt die bij veel mensen met kinderen zullen werken.
  dus we kunnen rekenen op dezefde boeven straks in de regering.
  op deze manier is het gewoon een lening en deze regering mag geen leningen meer aan gaan.

 4. Ik ben niet helemaal tevreden over de rol van het OM, sinds enige tijd. Ik zou willen voorstellen een onderzoek in te stellen naar het functioneren van het OM. Maar door wie? Heeft iemand een idee?

 5. Dus uit de benzine prijs betalen we Schottes potje en nu ook Monks potje

 6. Als de RdK zoveel geld over heeft kunnen ze net zo goed de benzine prijs omlaag gooien!