• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Sommige leerlingen hoeven morgen nog niet vroeg uit de veren. De overheid meldt dat de Prins Bernhard School, Johan van Walbeeck School, M.M. Römerschool, Cola Debrot, Ellis Juliana/ sheila Karel, Gioloschool, en Angela Jesserun/Chema Maduro pas maandag beginnen met lessen.

Voor wat betreft Speciaal Onderwijs gaat het om Van Houteschool, Nelly Winkelschool, Piarschool en als laatste zal ook de AGO Montana morgen dicht zijn en pas maandag beginnen.

12 reacties op “Sommige scholen morgen niet open”

 1. MONKEY business : NOS MES POR
  Sushi Hende!!!
  Kan je nagaan hoe de organisatie/planning van het plan “gratis” onderwijs zal gaan uitpakken !!!
  $$$$$$$$$$$$hame ………on YU-politicians ………………………………$$$$$$$$$$$$$hame !!!!

 2. Nou die kinderen hoeven dan vandaag en morgen in elk geval niet gratis naar school!

 3. @Zarja, Klagen bij de minister van onderwijs Monk en tevens de partijleider van de PS. Wiels! Succes!

 4. Volgens de RNW/Aworaki equete heeft deze regering heel veel goede dingen gedaan voor “De Mensen” . Wie hebben ze in vredesnaam ondervraagd?

 5. Oproep: Alle ouders die vandaag en morgen niets te doen hebben, melden met stoffer en bezem bij de school. Als u capabel bent om les te geven, dan kunt u zich direkt aanmelden bij het hoofd van de school zodat het lesprogramma gewoon kan starten.

 6. vanuit betrouwbare bron vernomen dat er in mei een openbare aanbesteding voor de schoonmaak is geweest van de openbare scholen. eind juli is er een brief uitgegaan van minister OWCS naar de diverse schoonmaakbedrijven dat er nog geen beslissing was genomen en de procedure nog in behandeling is. op 3 augustus zijn diverse schoonbedrijven gebeld dat men op 1 augustus had moeten beginnen met de schoonmaak van hun kavel. 3 augustus in de namiddag is dit pas schriftelijk bevestigd naar de schoonmaakbedrijven. sommige goed georganiseerde schoonmaak bedrijven hebben diverse scholen op woensdag schoon overgedragen aan de schoolleiding.

  wij zijn niet getroffen door dit stukje mis managment maar vind het spijtig dat er honderden kinderen en ouders hier de dupe van zijn geworden.

  EEN LES HEBBEN WIJ WEL GELEERD ” ZORGEN DAT WIJ NIET WEER OPGEZADELD WORDEN MET DEZELFDE MINISTER OP DIT DEPARTEMENT”.

 7. I heard too from a friend that that the “…school hadn’t been cleaned during summer break…” and will open later due to this…

 8. Waar kunnen we terecht met onze klachten? Het wordt de avond voordat de scholen beginnen bekendgemaakt en de ouders bekijken het maar. Hierdoor worden de ouders en hun baan weer benadeeld. Bovendien krijgt de gemeenschap geen enkele reden opgegeven, we moeten dit maar gewoon slikken! Mooi niet!

 9. De overheid heeft het schoonmaakbedrijf niet betaald. (en misschien nog wel een grote schuld uitstaan?) Ongelofelijk dat na al de discussies over de oplossingen voor de grote problemen van de Curacaose maatschappij: scholing, scholing en scholing, de eerste dag van het nieuwe schooljaar dit al zo duidelijk misgaat. Het signaal dat hiermee afgegeven wordt is duidelijk; scholing heeft niet de hoogste prioriteit en het maakt toch allemaal niets uit. Ook onze kinderen pakken dit signaal op. Triest dat men niet in staat is deze neerwaartse spriraal om te buigen.

 10. Ik hoorde dat het komt omdat de lokalen nog niet schoon zijn…

 11. In plaats van gratis onderwijs, helemaal geen onderwijs.

 12. Waarom