• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – “Een motie van wantrouwen heeft geen zin, want de regering zal zo’n motie naast zich neerleggen.” Dat zei Statenvoorzitter Ivar Asjes vanmiddag tijdens een persconferentie. De regering kan volgens hem de motie ter kennisgeving aannemen, haar beleid aanpassen of opstappen.

Asjes verwacht niet dat de regering het laatste zal doen. Premier Gerrit Schotte heeft in een brief aan Asjes ook al duidelijk gemaakt dat een motie van wantrouwen geen effect zal hebben op de regering.

Redenen
De Statenvoorzitter denkt dat de motie van wantrouwen om partijpolitieke redenen wordt ingediend en hoopt dat de motie niet bedoeld is om de verkiezingen uit te stellen tot 2014. PAR-leider Emily de Jongh-Elhage heeft dat volgens de Statenvoorzitter in 2009 ook geprobeerd. “Dat is haar destijds op veel kritiek komen te staan”, aldus Asjes.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Ivar Asjes:

26 reacties op “Asjes: ‘motie van wantrouwen heeft geen zin’”

 1. zoro volgens mij zag ik een paar tonnen in brand ala ghetto style

 2. eunice eisden unda ba keda? un tabo ta semper tabata kla pa defende derechi nan humano?
  awor bo ta komplise.foei

 3. De papierversnipperaars zijn na 16 jaar niet of nauwelijks gebruikt te zijn oververhit geraakt en de verbrandingsoven op Malpais is ook al een poosje kapot.

 4. De ministers hebben hun ontslag ingediend. De Gouverneur hoeft alleeen maar te zeggen dat minister x (bijv Jamaloodin) weg kan per maandag. Hij heeft de ontslag aanvraag immers in beraad gehouden. Moet er natuurlijk wel een alternatief zijn geboden door een meerderheid van de Staten.

  Zelf denk ik dat de huidige ministers nog iets langer willen blijven zitten. Meen me te herinneren dat politieke pensioenen voor korte ambtstermijnen niet meer zo riant waren als vroeger. Ken daar geen details van, maar het zou me niet verbazen als het banaal om een politiek pensioen ging.

 5. Keep on DREAMING stelletje DICTATORS….
  We hebben jullie trukendoos door !!!!!
  GAME OVER is en blijft GAME OVER
  $$$$$$$$$$$$$hame …..on YU-politicians …..$$$$$$$$$$$hame !!!!!

 6. Dus de demissionaire regering die niet het steun heeft van het volk houdt nu gewoon het land in gijzeling.. waardoor nu bv Charles Cooper zijn vrouw een leuk inkomen kan geven door de druktank van Sehos..

 7. Hij is bang dat hij zijn (gepikte) duurbetaaldebaan misloopt.

 8. Hollo bolle Gijs de jasjes dief heeft weer gesproken,laat hij nou maar eens eerst leren hoe je een staten vergadering moet begeleiden.22 maanden de boel saboteren dat kan die goed.

 9. Asjes zit bewust de zaak te frustreren.,
  Artikel 29 Staatsregeling (uit memorie van toelichting)

  “Het tweede lid omschrijft het vertrouwensbeginsel: indien de minister het vertrouwen van
  de Staten niet langer heeft, stelt hij zijn ambt ter beschikking. Indien de Staten een voor
  ieder duidelijke uitspraak doet, dan heeft de minister zijn conclusie te trekken en zijn
  ontslag te nemen. Indien hij dat niet doet, treedt hij buiten de constitutionele rechtsorde.
  In een dergelijke situatie zal de regering de betreffende minister dienen te ontslaan.
  De vertrouwensregel behelst dat geen minister aanblijft indien de Staten het vertrouwen
  in hem opzeggen. “

 10. Asjes is een maniplatieve leugenaar. De Staten worden pas ontbonden als er nieuwe staten zijn gekozen. dus na 19 oktober 2012, wat voor landsbesluit de demissionaire regering ook neemt, of heeft genomen.
  Als in de Staten een nieuwe coalitie wordt gevormd, met een meerderheid van stemmen, dan kan vanuit die coalitie een rechtsgeldige regering worden geformeerd.
  Als een meerderheid van de Staten Asjes beu is als voorzitter, kan hij worden vervangen door een besluit van diezelfde meerderheid.
  Democratie heet dat.

 11. @anno2012, uitstellen van verkiezingen is weer een 1 van de vele leugens van deze regering (oa screening, olie, gratis druktank, curacao vlag op OS, wel of niet brieven verstuurd) en ga zo maar door. De verkiezingen gaan door! alleen wil het volk niet dat de roversbende nog 3 maanden verder gaan met stelen! Ik zou nu toch wel hopen dat je al die leugens van de regering eindelijk hun niet meer op hun woord zou geloven!

 12. @anno2012
  Lezen is blijkbaar erg moeilijk. De PAR heeft helemaal niets gerept over het uistellen van de verkiezingen, maar willen een overgangsregering tot 19 oktober. De flapdrol ASJES (en die is volgens mij nog steeds niet van de PAR) DENKT dat de PAR dat wil. Maar dat is het politieke spelletje van ASJES!

  Enne niet lullig bedoeld, maar volgens mij had de PAR de verkiezingen gewonnen en is het eerder ondemocratisch dat die al meteen in het begin buiten spel gezet was door kleinere partijen de erg veel van pastechi’s houden

  NB. Ik ben geen PAR aanhanger, maar ben zeker wel 100% contra PS en MFK!

 13. De meerderheid bepaalt wat er gaat gebeuren. Is dat niet het basisprincipe van een democratie?

 14. @Marie, Fred en Kwame, helemaal met jullie eens. Een motie van wantrouwen heeft zeker zin. Ministers dienen te weten wanneer zij worden wantrouwt.

  Moet Asjes net als Frits ook niet even op vakantie?
  Wellicht dat zijn plaatsvervanger wel iets snapt….?

 15. Als het inderdaad zo is dat de Staten het demissionaire kabinet naar huis kunnen sturen en dit volgens de geldende bepalingen allemaal klopt , dan is het wel een gotspe dat deze heer Asjes, op eigen titel de zaak afschuift zonder de andere Staten leden te horen, dus een vergadering uit te roepen zoals verzocht.
  Wie is nu bezig partijpolitiek te bedrijven? Wil de ”voorzitter” alleen bepalen wat er gebeurd?
  Kan deze man gedachten lezen om te weten wat de andere Statenleden denken en willen?
  Is het niet de meerderheid van de Staten die de vergadering over deze zaak hebben aangevraagd?
  Waarom speelt hij dit dan weer ”op de man” door dus aan te halen wat een vroegere Statenlid in het verleden wel/niet heeft gedaan?
  Waar is deze man en zijn mede partijgenoten en coalitieleden bang voor?

 16. Asjes moet weten dat een regering in Nederland niet vergelijken is met de regering Schotte op Curacao. De regering Rutte heeft helemaal geen enkele mandaat tot zich genomen. Ze hebben het vertrouwen in de regering niet ter discusseie gebracht. De koninging had no9g het vertrowouenj in Rutte om tot de vrekiezngen te blijven regeren met het Kunduz kabinet. Dat is een democratisch besluit en niemand was er tegen met die andere kleinere partijen hebben ze toch een meerderheid kunnen vormen om tot september te blijven regeren. Schotte kan geen meerderheid vormen om door te blijven regeren dus is het kabinet Schotte op dit moment illegaal en moet plaats maken voor een zaken kabinet die wel een meerderheid kunnen vormen dat is democratie. Schotte maakt zich schuldig aan dictatoriale tendensen en fout. Als de motie van wantrouwen er is dan moet Schotte met zijn hele kabinet corruptency het veld ruimen voor een zakenkabinet. Je bent corrupt als je ondemocratisch macht naar je toe trekt en geen ruimte maakt voor een ander kabinet.Met een meerderheid van 9 kan je uitsluitend je eigen demissionaire kabinet naar huis toesturen,die ander meerderheid kan het demissionaire kabinet wel naar huis sturen middels een motie van wantrouwen en dan kunen zij wel andere middel om dit naar het schijnt te kunnen afdwingen om de forti verlaten en daar is dit kabinet op uit. Ze zijn zo overtuigd dat het volk weer op ze ze zou gaan stemmen. Ik denk dat dit whishfull thinking is. Ze kunnen beter hun biezen pakken en ruimte maken voor de democratie. Asjes praat koeterwals hij weet niet wat hij zegt. Een motie van wantrouwen heeft zeker zin twegen Asjes, Schotte en Wiels. Het zijn nobatos in de regering. Wel Wel Wel. ze zullen het nooit meer leren.

 17. Het zoveelste bewijs in welk een dictatuur Schotte c.s. ons land gestort hebben.

 18. En vergeet ook niet om een nieuwe statenvoorzitter te kiezen; Asjes is zijn houdbaarheidsdatum al ruimschoots gepasseerd.

 19. Waarom zegt een Statenvoorzitter dat de Regering de motie van wantrouwen naast zich neer zal leggen ? Dat is zijn taak helemaal niet dat moet Schotte doen. Niet Asjes ! Is Asjes als voorzitter niet de onafhankelijke persoon die alleen de procedures moet handhaven?
  Nee dus, hij wil Curacao regeren, zijn wil opleggen, bezitten…….
  (Alsof in Ned Mevrouw Verbeet gaat zeggen wat Rutte vindt). Raar parlement op Curacao.

 20. Verkiezingen uitstellen is gewoon tegen democratie.

  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, bah. Hoe is het toch mogelijk dat de PAR keer op keer de verkiezingen probeert uit te stellen? Als je zeker van jezelf bent hoef je nergens bang voor te zijn.
  Maar ja, de PAR weet dat het volk hen niet moet hebben en dat ze lelijk zullen gaan verliezen.
  Dacht dat de wil van het volk gerespecteerd diende te worden, hahaha
  De PAR laat zich alweer goed kennen, partij tegen democratie, het volk gaat dit niet pikken, PAR.
  Ga je schamen, PAR, hoe durf je !!!

 21. Laatste stuiptrekking van een ontmanteld en ontmaskerd stel boeven !!!
  Jullie hebben niets meer “te vinden” het is gewoon GAME OVER !!!
  Aanmelden bij OM en onderzoeksrechters en gelijk paspoort afgeven (Monk had vooruitziende gave). Wat een stel arrogante kwallen die denken dat ze ook nog maar iets te zeggen hebben..
  OPZOUTEN ………………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. Mr Asjes, uw partijleider Wiels heeft zelf meerdere male aangegeven dat de regering uit corrupte mensen bestaan die meer schade aanrichten in 22 maanden dan de PAR in 16 maanden. Hij geeft aan dat Schotte in Bon Fututo thuishoort.. uw partij heeft bewijs over uw colatiegenoeten.. waarom blijft u dan deze coaltie steunen die volgens uw eigen partij louter uit criminelen bestaat?

 23. “Never argue with an idiot; he will bring you down to his level and win from experience.” So there you go, an idiot with conviction!

 24. een motie van wantrouwen heeft wel zin. De desbetrefende minister of ministers mag of mogen zelfs geen zitting meer nemen in het demissionaire kabinet

 25. Ja wat denk je zelf asjes.. we hebben genoeg van jullie corrupte ministers! wegwezen!

 26. Een motie van wantrouwen tegen alles wat MFK is, heeft zeker zin.