• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Deskundigen van de Curaçaose overheid en overheidsinstanties hebben tijdens de workshop week, die is georganiseerd door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, een IMS-Dengue opgesteld voor Curaçao. Het is een praktische gids voor de preventie en controle van dengue.

De gids is bedoelt voor de gezondheidssector. Tijdens de slottoespraak van dr. Jorge Jenkins, hoofd van de delegatie van deskundigen van de PAHO (Pan American Health Organization), wees hij op het belang van elke professional om zijn verantwoordelijkheid in het totaal plaatje, te pakken. “Een integraal plan voor dengue alleen is niet voldoende. Dengue is geen kwestie van het analyseren van cijfers alleen en pas te handelen wanneer deze een stijging laten zien maar gaat om een ‘open mind’ te blijven hebben als professional en constant te blijven werken aan verbetering van het controlesysteem.”

Structureel beleid
Met dit document kunnen de regeringen van Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Curaçao een structureel beleid voeren voor preventie en controle van de ziekte. Jenkins gaf tijdens zijn toespraak ook aan dat vanuit de PAHO, WHO (World Health Organization) en Careo elk eiland kan blijven rekenen op de steun en kennis van de organisaties. Tot slot reikte minister Jacinta Scoop-Constancia certificaten uit aan alle deelnemers van de workshops.

3 reacties op “Gids voor preventie en controle van dengue”

  1. Hoe kom ik aan de gids voor preventie en controle van dengue?

  2. Ja hoor!!!!! weer op de foto….ga zorgen dat de decompressietank werkt en.. en … en….

  3. Die druif kan het nog niet spellen.