• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao staat op de agenda van het ‘Invest & Manage Airports’ congres dat in oktober in Londen zal worden gehouden. Curaçao Airport Holding (CAH) zal dan onder meer het Airport City Master Plan uit de doeken doen en aangeven hoe de marketing en uitvoering van het Master Plan wordt aangepakt.

Minister van Economische Ontwikkelingen, Nasser el Hakim, zei in oktober vorig jaar dat Curaçao Airport City een bestemming zal worden die zaken en plezier zal bieden. Het zal een gebied zijn met een transito ruimte voor mensen of producten, hotels, winkelcentrum en restaurants, casino en meer. Simon Kloppenburg, adviseur Airport Development, Curaçao Airport Holding en Airport City Development, zal op de tweede dag van het congres op 19 oktober het podium beklimmen en het masterplan toelichten.

Mogelijkheden
Het Invest & Manage Airports congres wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het congres biedt vliegvelden, vliegmaatschappijen, luchtvaart operators en investeerders de mogelijkheid om nieuwe kansen voor management en investeringen op vliegvelden te onderzoeken.

15 reacties op “Curaçao Airport City presenteert zich in London”

 1. @Abraham Mossel, dat ken men ook van jou zeggen. Waarom HAAT jij Curacao toch zo?
  Het negativisme SPAT uit jou plempsels. Je bent Ziek, man

 2. @ Maurice
  Het vliegveld is gewoon klote. De mensen kunnen niet in de rij staan om te boarden zonder de hele boel daar te blokkeren.Veiligheid deuren kan je zo openmaken en geen hond die kijk waarom het alarm afgaat. Er is geen liquids & gels check voor vluchten naar de US en moeten we dus onze tassen nog een 2de keer laten doorzoeken voor het instappen. Volgens mij zijn dat wel zaakjes die de airport zou moeten oplossen.

  De inspectie dienst van de luchtvaartdienst is de voornaamst oorzaak maar niet de enigste oorzaak.

 3. Voor een Cat 1 moet de airport toch aardig investeren in personeel en security equipment. Toch zie ik ze regelmatig sleutelen aan deuren in de vertrekhal een nieuw omroepsysteem en automatische berichtgeving. Ook de security check moeten anders. De gehele verrtrekhal zou 1 steriele ruimte moeten zijn. Dat is het niet en moet je voordat je het vliegtuig instapt nog een 2 keer je tas laten doorzoeken.dit zijn allemaal veranderingen voor de Airport die door luchtvaartdienst als verplicht gesteld moet worden. Jammer genoeg vind de airport het allemaal duur en wordt het dus steeds uitgesteld. Idd de reden is de luchtvaartdienst maar dat zal ook veranderingen voor het vliegveld met zich meebrengen.

  Inspectie dienst van de luchtvaartdienst was trouwens de voornaamste oorzaak. Maar niet de enige oorzaak.

 4. @Klaagbaak, zolang de PAR niet aan de macht is zullen we last van ”stroomuitval” blijven houden. Zo is het ook met het Airport categorie.

  Van de ene dag op het andere is alles ineens, niet / wel ”okeee”.

 5. Klaagbaak,

  Jij bent alleen maar bezig om Curacao negatief neer te zetten. De touristen merken niks van stroomuitval, want de meeste hotels e.d. hebben generators en vwb het water….. Waar heb jij het over, was water uitverkocht in de supermarkt? Jij bent toch ook die persoon die beweert dat al het drinkwater naar chloor smaakt? Stop gewoon met liegen en houd het bij de feiten…..

 6. De airport voldoet aan alle vereisten. Het is het departement van luchtvaart en zeer speciefiek hun afdeling inspektie die niet voldoet. Zij zijn de oorzaak van de downgrading en niet het vliegveld

 7. Curacao bouwt graag aan grootschalige luchtkastelen maar vergeet steeds de fundering !!!
  Maar, DAAAAR haal je natuurlijk geen exposure mee en het gaat natuurlijk om een mooi extra zakcentje en niet om zo iets basaals als een normaal gefundeerd reëel plan ……….

 8. Categorie 2, categorie 1, enz. heeft te maken met het land Curacao, of beter gezegd met het Departement van Luchtvaart (als ik het nog zo noemen mag) en niet met CAP of CAH. CAH is zich ervan bewust dat het ons allemaal raakt. Reden waarom CAH ook alle hulp heeft aangeboden, ook in financiele zin.

 9. Dit is absurd.
  De FAA ratying is nog steeds niet opgetrokken. Dus pastechi eter Cooper aan de slag de tijd die je nog rest binnen deze pastechi regering.

 10. Volgens MetAlleRespect hebben we nog steeds level 1.

 11. Wat mankeerd deze man toch,met zijn waanideeën.

 12. Ik denk dat Simon veel vragen zal krijgen hoe het kan dat er nog steeds geen status verandering van Cat 2 naar Cat 1 is geweest.Ondanks toezeggingen van Mr Cooper hierover in de media dat het binnen 3mnd opgelost zou zijn.

  Ik denk als investeerder dat ik eerder naar een Cat 1 zou kijken dan naar een Cat 2 en daarop Curacao links laat liggen en dan naar Aruba of St Maarten b.v ga kijken dit als voorbeeld natuurlijk.

 13. Ik denk dat de burgemeester van Eelde er ook zal zijn. Die landingsbaan wordt verlengd en hij denkt ook dat iedereen zit te wachten op die bestemming. Een zaal vol mensen met een heel groot ego.

  Er zijn altijd zoveel grootse plannen. Maar toeristen waren vorige week steen en been aan het klagen over de constante stroom uitval en meerdere dagen geen water. Die toeristen zullen goed woordje thuis doen voor curacao?

  Welk congres je waar ook ter wereld organiseert over welk onderwerp. Een ding is zeker! Er zal altijd iemand van de regering van Curacao aanwezig zijn 🙂

 14. Kan CAH en CAP niet beter eerst voldoen aan alle eisen die gesteld worden om een Catergorie 1 rating te krijgen van de FAA? Dat zal ook een hoop geld kosten. Kunnen weter dat voro elkaar hebben voordat ze met dit masterplan van start gaan.

 15. Ga eerst maar eens zorgen dat je weer een Cat 1. luchthaven wordt!!!!!