CURAÇAO– De bevolking van Bonaire kan zich zaterdag verdiepen in het thema ‘veiligheid’. De Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) heeft een veiligheidsmarkt georganiseerd om de bevolking te informeren over veiligheid en wat de gemeenschap daar zelf aan kan bijdragen.

Het thema van deze markt is ‘veiligheid doen we samen’. Allerlei organisaties en bedrijven die zich met veiligheid bezig houden presenteren zich tijdens deze markt. Er zijn informatiestands en muziek en er worden demonstraties en workshops georganiseerd.

Stands
Om 10.00 uur wordt de markt officieel geopend door de gezaghebber van Bonaire, Lydia Emerencia. Aansluitend kunnen bezoekers de verschillende informatiestands bezoeken. Bij Total Home en Alubon bijvoorbeeld ligt de nadruk op veiligheid in en om het huis, bij het centrum voor Jeugd en Gezin op veiligheid met kinderen en bij de brandweer op preventie.

Zelfverdediging
In de gymzaal worden workshops zelfverdediging gegeven door HFC. Verschillende deelnemers verzorgen op het parkeerterrein voor Jong Bonaire demonstraties. De Kmar, politie en brandweer geven diverse demonstraties. Het interventieteam van JICN demonstreert een snelle interventie. De ambulancedienst toont een simulatie van hulpverlening bij een verkeersongeval en de douane demonstreert het opsporen van verdovende middelen.

Kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen onder andere in een politie- of brandweer auto zitten en daarvan zelf een foto maken of hun vingerafdrukken laten afnemen. De markt wordt zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur gehouden bij Jong Bonaire en de entree is gratis.

www.versgeperst.com