• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte was gisteren aanwezig bij de presentatie van de elektrische auto ‘Volt’ van het merk Chevrolet, in de showroom van Autocity. Nadat de wagen was opgeladen door Frank do Rego, general manager bij Autocity, mocht Schotte een proefrit maken in de ‘groene’ auto.

Het model van Chevrolet heeft een aandrijfsysteem, ‘Voltec’ , dat bestaat uit een accu van lithium-ion van 16kWh en een elektronische generator die pure elektrische energie genereert.

Foto’s: Ramsay Soemanta

13 reacties op “Autorijden op stroom”

 1. En weer een paar boberano stemmen erbij, ze staan te klappen want de grote Gerrit Schotte heeft het toch voor elkaar gekregen om een electrische auto op het eiland te laten rijden!

  Maakt niet uit dat het overgrote deel nooit een electrische auto zullen rijden en dat Gerrit Schotte er niets mee te maken heeft dat die auto naar het eiland gehaald is………

 2. Auto heeft geen nummerplaat…. Volgens mij was die ook niet verzekerd…. Maar goed als je Schotte heet kan het allemaal.

 3. @ Gaap
  Een Toyota Pruis is geen electrische auto. Een Prius is ee Hybride en hoef je niet op te laden.

 4. dit is oud nieuws dit soort auto’s zijn allang op de markt alleen niet hier op curacao,
  toyota prius is voor zover ik weet de eerste die zo’n soort auto op de markt heeft gebracht

 5. je hebt gelijk Rietje

  ik ga ook nooit een auto kopen bij autoCity.
  met deze maffia marionet moet je niet willen showen.

 6. Schotte is wel de slechtste die je voor marketingdoeleinden moet inzetten. Een aartsleugenaar en topbedrieger voor je karretje spannen? Zou voor mij reden zijn om NOOIT een auto bij AutoCity te kopen.
  En @ Versgeperst: stop gewoon met dit soort belachelijke berichten. Alle aandacht aan deze bende is verkeerde aandacht.

 7. had ie niet een auto van een viendin geleend en doorverkocht?

 8. Zo een auto is pas milieu vriendelijk als je die oplaad met zonnepanelen. De stroom van AquaElectra is vieze en dure stroom. Het zou briljant zijn zouden ze een elektrische auto maken waar in het dak zonnepanelen verwerkt zijn dat deze zo opgeladen kan worden. Dan pas heb je er wat aan.

  Nu er nog geen oplaad palen zijn is er nog een andere methode om die auto op te laden mocht je zonder stroom langs de kant van de weg staan… Vincert Everts toont dat aan in het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=HamHVyg6cDc

 9. Ironic….
  Ik lees dit, terwijl buiten een dieselgenerator draait, omdat de stroom is uitgevallen…

 10. Grappig, het hele eiland moet dankzij zijn wanbeleid bij Aqualectra op benzine-generators draaien en hij rijdt in een electrische auto.

 11. Wat zou dat schuiven als Schotte zo’n optreden verzorgd?

 12. In Nederland geeft Opel een oplaadpunt thuis en een oplaadpunt op het werk cadeau bij aankoop van een electrische auto. Waarde ongeveer 2600,- euro
  Hiermee komt gelijk het zwakke punt van electrisch rijden aan het licht. Onthoudt het mensen, waterstof heeft de toekomst.

 13. Gelukkig dat die met lekkere meiden op de foto mag..