• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De maat is vol!”, roept de duikwereld. Gisteren werd bekend dat de decompressietank op Curaçao niet gebruikt kan worden, omdat het personeel hun cursus nog niet heeft afgerond. Duikscholen voelen zich voorgelogen en zijn een petitie gestart om de druk op te voeren.

Minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia liet gisteren aan Versgeperst.com weten dat de tank waarschijnlijk per 1 september operatief is. “De specialisten worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie.”

Oproep
De duikwereld heeft niet veel vertrouwen in de woorden van Scoop-Constancia en doet een oproep aan haar. “Ik roep de minister op niet met mijn gezondheid te spelen en, zoals toegezegd, voor 1 september 2012 een goed functionerende druktank met bevoegd opgeleid personeel te bewerkstelligen.”

Mei
De druktank kwam als cadeau van Venezuela in maart op het eiland. In eerste instantie was de verwachting dat de tank in mei operationeel zou zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. De streeftijd werd verschoven naar september, maar een fataal duikongeluk in mei zorgde voor schot in de zaak. Constancia liet kort na het ongeluk weten dat de tank per 1 juli operationeel zou zijn. Uiteindelijk werd de tank 27 juli geopend, maar blijkt nu toch niet operationeel te zijn.

Petitie
Volgens de duikwereld wordt de ernst van de situatie niet erkend. Daarom gaat nu een petitie het eiland over die uiteindelijk wordt overhandigd aan Scoop-onstancia. De petitie kan bij duikscholen worden afgegeven of bij het postkantoor in Otrobanda (POBOX 2045).

[scribd id=102351112 key=key-2kepwnkoh9kqkrvao4n3 mode=list]

[scribd id=102549954 key=key-1iq4t9monsxe6ya86z0i mode=list]

13 reacties op “Petitie voor druktank”

 1. @ Jan. De man verblijft in het Mgr. Verriet instituut om te revalideren en te kijken of de verlamming onomkeerbaar is of dat er nog iets terugkomt. Erg genoeg dus en een proces met veel opstandigheid.

 2. Hoe is het met de man die het duikongeluk overleefd heeft.
  Is er al een oorzaak bekend.
  Was hier erg benieuwd na.

  Wie weet wat??

 3. Helemaal eens met Klaagbaak. Beter been eigen tank in eigen beheer dan afhankelijk moeten zijn van Sehos en de immer liegende politiek. Doen!

 4. En dat voor een eiland dat meer dan U$ 30 miljoen uitgeeft om reclame te maken voor dit mooie duikeiland. Het is echt te gek voor woorden.
  Zelfs op de Emmabrug ( pontjesbrug) , brandt de mooie verlichting niet. Hiervoor komen toch duizenden toeristen.
  Wie het wel snapt, maar het zeggen.

 5. Je kunt hier op Curacao niks over laten aan politici, zonder dat er corruptie aan kleeft.
  Mijn advies is voor iedereen op Curacao, zorg altijd dat je een backup hebt!

  Ik heb een generator in mijn tuin staan. Waarom? Omdat je weet dat de stroom uitvalt. Heel vaak de laatste tijd.

  Als duikscholen weet je dat x keer per jaar dit voorkomt. Je kunt ook een eigen verantwoordelijkheid hierin nemen zeker gezien de noodzaak voor jouw klanten.Een restaurant heeft een toilet en parkeerplaatst. Verhoog de prijzen met een paar dollar of doe een toeslag en stop die in een fonds en regel het zelf! Ga niet zitten afwachten tot de overheid iets doet hier.

 6. Zie artikel voor duidelijkheid over zgn cadeau
  http://www.atapalabra.blogspot.nl/2012/08/schottes-druktank-leugen-en-pastechi.html

 7. constancia en liegen.. waar heb ik dat eerder gehoord?

  Deze mevrouw is een pathologische leugenaar..

 8. Is het ook niet een beetje naief van de duikscholen om te denken dat het in orde was? Ze moeten toch weten hoe het hier op Curacao gaat?

  Hebben ze ook naar de hotline van DAN gebeld om het te controleren?

  Als iemand DCS heeft, zorg er dan voor dat iemand zo snel mogelijk naar Bonaire gebracht word. Laat ze niet treuzelen in het Sehos e.d., maar per direct naar Bonaire.
  Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand uren in Curacao van A naar B wordt gereden met acute DCS.

 9. Wie achterhaalt de voorwaarden en afspraken van deze “deal” ??????
  En dan aub ook openbaar maken…… denk dat er dan weer een paar “schuldigen” snel aan de extra zuurstof moeten vanwege de pressure die op hen komt te staan !!!

 10. Inderdaad, mooie woordspeling.

 11. Om de ‘druktank’ op te voeren!

 12. Leuk Cadeau hoor.. maar wij moeten ervoor betalen.. hoeveel is de vraag maar de mensen hierachter zijn MFK financierdeer de Stefano en de vrouw van Charles Cooper.. hoezo corruptie??

 13. “Duikscholen voelen zich voorgelogen en zijn een petitie gestart om de druk op te voeren.”

  Nice!