• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 26-jarige man, van Curaçaose afkomst, is gisteren in Leeuwarden veroordeeld voor het beroven van een vrouw in Drachten. Het geld dat hij buit had gemaakt was bestemd om zijn dochtertje van Curaçao naar Nederland te halen. De man werd op Curaçao in 2003 veroordeeld voor een dodelijke schietpartij.

Volgens Waldnet liep de verkoopster van ‘Op = Op Voordeelshop’ in Drachten zaterdagmiddag 14 april over straat toen een fietser een tas met daarin een sealbag uit haar handen griste. In de sealbag zat de weekopbrengst van 5800 euro. Vijf uur later werd de man aangehouden. Tegen de politie gaf hij te kennen dat de dame er dermate uitdagend bijliep dat ze bijna vroeg om beroofd te worden. Tegen de rechtbank gaf hij later toe dat hij via via had gehoord dat de dame zaterdagmiddag de weekopbrengst naar de bank bracht. Samen met zijn vriendin had hij de overval besproken. De man maakte in 2010 de oversteek van Curaçao naar Nederland.

14 reacties op “26-jarige veroordeeld wegens beroving”

 1. Nou laten we het kort houden, Curaçao heeft in zijn immigratie regels staan dat zij Nederlanders (Makambas) bij misdrijven retour Nederland mogen sturen (de passagekosten staan al als deposito bij de Curaçaose regering geparkeerd), waarom zouden wij dan niet de Curaçaoenaars die hier een misdrijf plegen retour Curaçao kunnen sturen en hier zal de Nederlandse belastingbetaler voor de retourpassage opdraaien ?
  Waar blijft die Rijkswet Personenverkeer ?

 2. @Sander…
  Ja hoor wel van gehoord, maar als zelf slachtoffer van een beroving, nb bij de Boogjes, is het moeilijk om jou sarcasme te begrijpen. Nogmaals: hoe sarcastisch je ook -probeert- te zijn: noem alleen het tuig “Tuig”. Géén bevolkingsgroepen, het wordt op die manier stemmingmakerij. En voor alle die helaas hebben moeten ondervinden wat het met je doet om beroofd te worden, sterkte. ik weet dat het er in hakt.

 3. @john, nooit van sarcasme gehoort..??

 4. even een reactie op wat sander op 07-08- schreef
  deze makamba is drie keer op het eiland geweest en drie keer was er iets waardoor ik naar de politie moest waar ik letterlijk omdat ik een makamba ben gediscrimineerd werd ik werd van kastje naar muurtje gestuurd terwijl de lokale bevolking die later binnen kwamen gelijk geholpen werden en dan nog zeggen dat wij discrimineren maar ja jullie blijven ons het voor onze voeten gooien dat wij ergens in 1700 als laatste de slavernij instand hielden wat heb ik daarmee te maken dat is het zelfde als dat ik alle duitsers moet haten die 65 jaar geleden nederland binnenvielen en misschien wel iets met me achter famillie hebben uit gevreten als je iets doet moet je op de blaren zitten of je groen geel bruin of wit bent

 5. Het is toch niet te geloven dat het zo belangrijk is om altijd maar weer domme reacties te geven op nieuws. Het maakt niet uit waar iemand vandaan komt, de wet overtreden moet je niet doen. Doe je het toch dan is daar een gepaste straf voor en dat is in elk land weer anders! Het werd tijd dat we weer terug gaan naar de tijd dat er geen afkomst word benoemd dat scheelt een hoop domme en naar mijn mening ongeschoolde reacties

 6. Om naar Nederland te komen heb je geen bewijs van goed gedrag nodig. Denk ook niet dat veroordelingen in Curacao bekend zijn bij de rechtbank in NL. Over zo,n uitwisseling van gegevens heb ik nooit iets gehoord.

 7. @Sander…
  hoezo discriminatie, degene die discrimineert ben jij door bevolkingsgroepten “ander tuig” te noemen. Heb respect voor elkaar, waar ze ook vandaan komen. Verhuis anders naar NL, ga je bij Wilders in z’n zielige clubje, hoor je bij!!

 8. Gewoon verschrikkelijk!!!!!!!!

 9. Als die man in 2010 naar Nederland is vertrokken dan heeft die niet eens 7 jaar gezeten voor zo’n enstige misdrijf met dood als gevolg. Dus mocht zo’n man na 7 jaar de boel weer onveilig lopen maken. Dat is toch niet normaal. Is dat de minimale straf wat kan worden opgelegd voor een dodelijke schietpartij op Curacao año 2012. Hebben ze de wetten op Curacao nog steeds niet gewijzigd voor dat soort misdrijven niet alleen Curacao ook Nederland. Ik ben zelf een Curacaoenaar maar keur dit soort handelingen beslist af. Stel staan dat die man een wapen in zijn bezit had,dan zou hij dat meisje meedogenloos hebben dood geschoten voor geld. Dat kan er bij mij niet in.

 10. 2003 veroordeeld vanwege een dodelijke schietpartij en in 2010 alweer aan het loslopen. Rara wat is hier verkeerd gegaan. Die C**** is vrijgelaten…

 11. Waaruit concludeer je dat er discriminatie in het spel was? Als iemand toevallig van andere komaf is of een ander kleurtje of geslacht heeft en iemand 5800 euro afhandig maakt dan moet hij of zij maar vrijuit gaan?

 12. Zo Sander,
  Dus op Curaçao mag men wel iemand beroven zonder discrimineert te worden?
  En daar in Drachten was toevallig een Curaçaonaar in actie…???

 13. En ‘blij’ dat Nederland is dat deze blijkbaar onverbetelijke crimineel (met een hersenkronkel) daar naar toe is gekomen ………. dáárom precies nu die nieuwe regels voor immigratie, ja toch?

 14. het zal wel discriminatie zijn…
  de politie in NL zijn altijd al anti antillianen.
  maar gelukkig hebben we op curacao geen last van discriminatie.
  de politie is hier heel aardig naar makamba”s, chinezen en ander tuig.