• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste vergadering van het parlement na het zomerreces is vanochtend afgelast. Dat meldt Radio Hoyer 2. Er werd met spanning uitgekeken naar deze vergadering, want het parlement zou vandaag een motie van wantrouwen indienen tegen het demissionaire kabinet Schotte.

Een meerderheid in het parlement wilde dat de regering per direct zou opstappen. Het parlement zou dan een zakenkabinet installeren om de lopende zaken waar te nemen tot na de verkiezingen van 19 oktober. De vergadering werd echter afgelast. Volgens MFK-voorzitter en vice-Statenvoorzitter Amerigó Thodé is het overbodig om het enige agendapunt, de parlementaire enquête, te behandelen als er over twee maanden een nieuwe regering zit.

Radiopresentator Lisette Keus in gesprek met MFK-voorzitter en vice-Statenvoorzitter Amerigó Thodé:

18 reacties op “Statenvergadering afgelast”

 1. @Stomme Idioten: als je dan toch graag in de wetgeving spit, onderzoek dit ook even:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)

  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC-Memo, 50 MOT meldingen en diverse vonnissen nos prome minister Schotte mbt fraude & oplichting)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (recente liquiditeits- en bestuursproblemen met de 3 belangrijkste overheids-NV’s)

 2. weer een bewijs dat de staten niet belangrijk zijn en waren voor deze bijna weg regering.
  gewoon zelf beslissen dat iets niet hoeft???????????????dat doen de staten wel voor je thode!!!!!!!!!!!!!

 3. Zojuist in AD : “Landsbesluit ontbinding staten kan worden vernietigd.” Het gaat de goede kant op. Nu nog Asjes weg !

 4. Was te verwachten. Naast shouru zijn ze ook kobarde. Doodgewone nietsnutten die geen atrako’s durfden te plegen en in plaats daarvan politieke partijen hebben opgericht om het eiland leeg te plunderen. That’s it. Boeven, nietsnutten en lafaarden vermomd in politieke overhempjes die telkens weer door megablunders kampioenen zijn geworden in het aantrekken van de verkeerde aandacht. Wat een troep!

 5. @WGDENT: nu heb je het toch echt fout. Dit was Gerrit niet, het is te goed geschreven. Zeker MAVO drie en één half.

 6. Wanneer een meerderheid van het parlement vraagt om een vergadering dan is de voorzitter verplicht deze vergadering te houden…………of hij dat nu leuk vindt of niet.
  Het parlement is er niet voor de voorzitter, de voorzitter is er voor het parlement…………….om een en ander in goede banen te leiden, meer niet.

 7. @ stomme idioten Hoe stom moet je zijn deze regering te steunen, correctie, deze demissionaire regering die het eiland binnen 22 maanden aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Je bent pas echt stom als je deze gasten steunt, ik kan me niets stommers bedenken tot aan het idiote toe :-))

 8. @Stomme idioten
  Je bent een slechte verliezer Gerrit

 9. Er zijn zoveel mensen die op dit eiland gewoon stom zijn, stom proberen te zijn en ervoor kiezen om stom te zijn. Iedereen die wat te zeggen heeft, zoek eens door naar de waarheid. Ga naar de bibliotheek, pak een van de talloze wetbundels en of staatsreglementen die te vinden zijn en LEESSS… Indien je niet begrijpt vraag voor begrip. Alle handelingen die men nu doet zijn illegaal, zijn trucjes van alles en nog wat… Maar het staat in de WET… Willen julie een betere regering, denk je dat je het beter kunt?? Richt een partij op en probeer eens op die stoel te gaan zitten. Kijk eens of jij het beter kunt…

 10. And the world keeps turning. This will give them more time to get their personal belongings ready to be shipped out of Country.

 11. hebben iets meer tijd nodig ivm die nieuwe papiershredders 🙂

 12. elke keer denk je nu is het klaar maar elke keer komt er weer een truck uit de doos, dit hoort thuis in een dictatuur, onvoorstelbaar dat een statenvoorzitter dit doet, dit zou wereldnieuws moeten zijn, statenvoorzitter gijzelt parlement en schendt alle democratische beginselen

 13. Neem maar aan dat de reglementen worden nageplozen en dat er een nieuwe oproep komt voor een nieuwe vergadering. Procedureel spelletje van de oude coalitie. Goed verliezen is ook een kunst. Deze trucs maken het alleen maar lastiger om straks goed samen te werken. Als ik nu PAR etc was zou ik een stuk getekend door meer dan 11 Statenleden aan de Gouverneur sturen met het verzoek de regering per direct te ontslaan. Er is dan geen steun meer in de Staten. Nergens staat dat die steun in de vergadering moet zijn bekrachtigd. Kan dus ook daarbuiten.

 14. he??..wacht even……he???
  Ontzeg die mensen toch gewoon de toegang.
  Nos ta Klar

 15. Wiels Schotte en hun dievenbende zijn bang!!1

  dus er zal 2 maanden geen statenvergaderingen worden gehouden..

 16. dictatuur???
  kan de statenvoorzitter dat op eigen houtje beslissen?
  echt weer walchelijk…….

 17. Wat is dit voor ergerlijke dictatuur?????

  Walchelijk!!!!

 18. Bon bini.