• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De decompressietank die eind juli werd geopend, is niet in gebruik. “Duikers met decompressieziekte moeten nog even naar Bonaire”, laat minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia weten. De tank is niet in gebruik, omdat specialisten nog niet klaar zijn met hun training.

Een duiker diezondag op tien meter onverwachts naar de oppervlakte moest, kreeg een paar uur later last van decompressieverschijnselen. Hij werd vrijwel meteen naar het Sehos gebracht met de veronderstelling de decompressietank in te kunnen. Dit bleek anders uit te pakken: de tank kon nog niet gebruikt worden.

Snel handelen
“Het personeel reageerde accuraat”, laat duikinstructeur Leroy Dekker weten, die de jongen assisteerde in het ziekenhuis. “Hij kreeg een infuus met sodium chloride voor het op peil brengen van zijn hydratatie en het toedienen van zuurstof. Uiteindelijk heeft de jongen ruim drie uur zuurstof geademd.” Er is gesproken over overbrengen naar Bonaire voor behandeling, maar uiteindelijk is besloten af te wachten hoe de jongen zou regaeren op de behandeling. Inmiddels is de jongen weer thuis, maar heeft nog steeds last van lichte decompressieklachten.

Paar weken
Volgens Constancia kan de tank per 1 september wel in gebruik worden genomen. “De specialisten worden opgeleid door Venezolanen en zijn binnen een paar weken klaar. Ze wachten alleen nog op accreditatie.” De tank is op mysterieuze wijze ook nog kapot geweest, maar dit is inmiddels opgelost. “Alles was klaar en het Sehos had de sleutel van de tank. Ineens was de tank kapot, maar dit is nu gerepareerd. De tank is klaar om in gebruik te worden genomen.”

29 reacties op “Decompressietank niet in gebruik”

 1. de memo dat Yasser dennaoui geschreven moet worden weer opnieuw uitgebracht voor het publiek! stuur ze naar huis

 2. Hoe kan het dit eerst gratis zou worden en nu dient er voor te worden betaald.. en drie maal raden wie we moeten betalen.. de zgn doctors die hier ermee gaan werken, de financierdeerder van Schotte de heer Stefano en de vrouw van Charles Cooper!
  CORRUPTIE!

 3. MFK: meer flauwe kul. Leugen na leugen. Nu is ook bekend geworden dat Gilmar ‘Gil maar, pik!’ Pisas niet, zoals hij zei, zelf naar het OM is gestapt, maar door het OM is ‘uitgenodigd’ om te komen praten.

 4. @martha

  blijven volhouden dat het aan NL ligt dat alles fout gaat op Curacao zeker ook lid van de PS of MFK

  feit is dat er een YDK is die alles kan en mag met een druktank maar geen vergunning krijgt. en nu maar wachten op Venuzuela

  want dat is het bellofde land van cooper en wiels

 5. Zolang de cruiseschepen binnenlopen en volle vliegtuigen op Hato landen en Curacao door reisorganisaties incl. Duikorganisaties aangeprezen wordt als duikparadijs zal niemand van de verantwoordelijken hier slapeloze nachten van krijgen. JAMMERGENOEG.

  Trouwens de feestelijke opening was vanwege het feit dat ze eindelijk de sleutel gevonden hadden om de tank te openen.

 6. Ik heb ook al ergens gelezen dat er een vrouw van een voorzitter van de staten of iets dergelijks ook in het bestuur van die tank zit… pastechi’s???

 7. Ik ben de leugens zat. Bij de opening van de druktank zei diverse doctoren , waaronder dr Cooper, tegen mij dat de expertise er was en dat indien er vandaag een ongeval zou zijn dat deze behandeld zou worden. Minister Constancia geeft aan mij persoonlijk toe dat deze mensen 14 dagen hebben om vergunningen te regelen. Dit is op 27 juli 2012. Nu wordt het 1 september? Leugens en leugens. Ondertussen vallen er slachtoffers. Hoe lang gaat dit nog door?
  Het gaat hier om mensenlevens. wedden als het om 1 van de ministers zou zijn die het nodig heeft, dat het meteen zou werken?
  “Laat naar Bonaire vliegen” zegt de Minister. Toen dhr Kirchner en mw. vd Woude hulp nodig hadden was deze er ook niet. Ook toen moest naar Bonaire worden gevlogen maar DAT is ook niet geregeld. Hoe lang nog leugens??

 8. at martha, omdat dit eiland door de nederlanders is veroverd en zolang de nederlandse militairen op het eiland zijn is dit eiland van ons allemaal. leugens domineren op curacao. Diefstal is normaal. Welk volk kiest anders een veroordeelde dief als minister president kiezen en een meervoudige winkeldief met een mbo opleiding als minister van volksgezondheid. Omdat dieven sympathie voor andere dieven hebben. Get alife, onlangs heeft een duikongeval schade opgeleverd door nalaten van de zorg. Deze zorg is nog steeds niet op peil ondanks de belofte

 9. Oh, Yes I forgot. Here is the decompression chamber as a present from a Venezuelan business man. Oops, our deal did not go as planned; well here is the bill and “Thank you very much!” Nothing is being done for free.

 10. en hoe kan meneer (sorry mr.) douwe boersema het dan nog met droge ogen opnemen voor schotte en co en zeggen (zie het AD van vandaag) “het vormen van een zakenkabinet is geen optie, dan zouden niet-politici die niet weten wat er op uitvoerend niveau allemaal speelt de lopende zaken moeten gaan afhandelen”

  How low can you go als gestudeerd persoon? Alsof iemand van het huidige kabinet weet wat er speelt en bezig is met het uitvoeren van beleid ipv alleen maar publiciteit en zakkenvullerij. we moeten juist af van deze dames en heren die alleen maar kijken naar eigenbelang en mooie praatjes en mooie foto’s. Kom maar op met een zakenkabinet (kijk naar Italie waar het parlement zich achter het kabinet schaart) of noem het kabinet van nationale eenheid, graag mensen die zonder last of ruggespraak beslissingen durven nemen!

 11. Net als zovele zaken op Curacao 80/20…….
  Helaas betekend dat op Curacao heden ten dage: 80% leugens, 20% waarheid.

  Jammer, jammer, jammer,…..het is zo verscheurend dat het pijn doet. WE hebben ZOVEEL mogelijkheden op Curacao, als we maar eens zouden leren SAMENWERKEN (lees; willen samenwerken). Dat wil dus ook zeggen; samenwerken als we moeten kiezen voor onze’ politici.

 12. Ook al zou ik die tank in moeten, ik zou niet meer durven. Bang dat het ‘speciaal opgeleide’ personeel als het erop aankomt, toch opeens even niet meer weet wat zij moeten doen.
  Nee, stuur mij dan maar naar Bonaire.
  Ik zou willen voorstellen dat eerst meneer Schotte, gezellig samen met juf Constantia, gaan uitproberen of alles wel naar behoren werkt. Kunnen ze leuk weer samen op de foto, want stel je toch voor dat je ook nog op de foto moet met een van die twee clowns, dat wil toch niemand.
  (Heb gehoord dat Aruba inmiddels ook geen werkende tank meer heeft. Waar zijn we mee bezig????)

 13. Die tank gaat steeds meer op een onderzeeboot lijken,het is alleen de vraag wie gaat ermee varen???????is dit misschien het narrenschip!!!????????.

 14. Jacintha,

  wat ben je toch een draaikont.
  de ene leugen na de andere…
  dat er nog mensen je serieus nemen, belachelijk gewoon….
  maar ja, jij bent lekker binnen gelopen het afgelopen jaar.

 15. Wat legt dit de incompetentie van deze zich regering noemende prutsers nogmaals pijnlijk bloot.
  Toch geen wonder dat diverse Statenleden eindelijk het vertrouwen in deze constant liegende criminelen hebben opgezegd.

 16. Bel dan naar DAN, die hebben een lijst van alle decompressie tanks op de wereld die in gebruik zijn. Verzeker je ook daar. Die zullen meteen zeggen dat je naar Bonaire moet.

  Prutsers.

 17. @ martha: Het is een ongeregeld zooitje daar op Curacao, er moet eens flink de bezem door het ambtenaren apparaat en de incapabele lieden moeten maar op zoek naar een baantje dat ze qua verstandelijke vermogen wel aankunnen.
  Martha je kunt je er beter druk om maken, dat deze jokerige voorstelling van wat heet bestuurders te zijn, die jullie eiland over de hele wereld belachelijk en schandelijk maken, ter verantwoording worden geroepen, beter nog worden verbannen uit ieder bestuurlijk orgaan. Verkiezingen komen eraan, dus jullie zijn nu aan slag. Een nieuwe kans om te laten zien dat jullie geen bananenrepubliek willen worden!!!!

 18. @martha, wij wonen niet in Nederland maar in CURACAO! en we zijn ons EILAND naar god gaan!

  EN WE HEBBEN GEEN RESPECT VOOR EEN LIEGENDE, FRAUDERENDE, VEROORDEELDE OPLICHTER DIE HET LAND NAAR NIVO HAITI BRENGT!!! SCHOTTE NAAR BON FUTURO!!

 19. Dat krijg je wanneer je een secretaresse op Volksgezondheid zet. Mens is te dom om voor de duvel te dansen, begrijpt totaal niet wat belangrijk is en wat niet.
  Wanneer de tank onder druk kan worden gezet dan is deze bruikbaar. Zelfs de marine heeft nog wel artsen die in staat zijn de tank te bedienen. In geval van nood is er geen enkele reden om behandeling te weigeren. On the job training zullen we het maar noemen.

 20. Prachtig, Constancia, we zijn trots op je.. De `gratis tank` laten we nog maar even liggen. Neem aan dat de 80/20 regeling hier ook weer van toepassing is?

 21. Hoe kan deze mevrouw ‘s morgens opstaan in de spiegel kijken en dan naar het werk gaan en deze domme onzin uitkramen. Op 26-7 staat er een bericht: Met een officiële opening wordt morgen gevierd dat Curaçao een decompressietank heeft. De druktank kwam in maart aan op het eiland als cadeau van Venezuela, maar was tot nu toe nog niet operationeel, omdat er eerst personeel opgeleid moest worden om de tank te bedienen.’

  En het bleek ook al geen kado te zijn.
  Wat morgen?

 22. Jeetje zeg. Jullie hebben over alles wat te klachen. Alsof NL beter is. Bosnan ta kansa hende als het niet bevalt dan mag je vertrekken. Danki….

  Typisch!!!!!!de klachende/negatieve hollander.

  Heb wat respect voor de heer Schotte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. al is Constancia nog zo snel, de leugen achterhaalt haar wel.

 24. Oh ja die druktank die zgn gratis was geschonken door Venezuela volgens regering Schotte en waar we nu gewoon voor moeten betalen en ik denk de hoofdprijs. En er was iemand op het eiland die er goed mee kon werken.. getogen op Curacao vloeiend Papiamentu spreken maar die kreeg geen vergunning..

 25. Volgens mij wordt het straks nog wel een aquarium voor GOUD-vissen 🙂

 26. Een van de vele loze beloftes. Vind het maar een gevaarlijke situatie voor een land waar duiken zo populair is..

 27. Wat een schanddalige stinkzooi wat een incapele mensen meer dan schandalig.
  Ze laten verdraaid nog aan toe een YdK arts naar Nederland vertrekken en durven nu te zeggen dat de tank nog niet in gebruik is genomen.
  Meer en meer dan schandalig.
  Joker Schotte die met bombarie de ‘tank in gebruikneemt’, lachwekkend als het niet zo triest was.

 28. Nog steeds niet in gebruik?! Alle data (1 juli of eerder, 13 juli, ergens in augustus en nu dan 1 september) kloppen niet. Je krijgt er nog een depressie van…

 29. En maar blijven liegen….. wat een amateur stuur ze allemaal naar huis!! En maak direct een wet dat ze geen recht meer hebben op een enkele vorm van inkomsten van de overheid!