• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR, FOL, PNP, Eugene Cleopa en Dean Rozier dienen vandaag in de Staten een motie van wantrouwen in met als doel de regering naar huis te sturen. PAR liet gisteren tijdens een persconferentie weten klaar te zijn om een interim-regering te vormen, maar ook voor de nieuwe verkiezingen te gaan.

“We hebben met de onderhandelaars van de andere partijen gesproken en afgesproken dat elke partij één persoon levert om in een tijdelijke regering te gaan zitten”, vertelt De Jongh-Elhage.  Deze regering zal zich bezig gaan houden met Kranshi, de lands nv’s, financiën en alle punten die in de aanwijzing worden vermeld.

Samenwerken
De Jongh-Elhage zal zelf geen deel uitmaken van de regering. “Ik ga voor de verkiezingen. De verkiezingstijd is vrijdag begonnen.” PAR sluit een samenwerking met de partijen in de gevallen regering niet uit. “Ik respecteer de wens van het volk en ga met iedereen om de tafel zitten en sta open voor elke partij en iedereen. Mits ze door de screening heenkomen.”

43 reacties op “PAR klaar om te regeren”

 1. @Julio, waarom moet ik dat doen? Ik zit niet elke dag te schelden op de PAR op gedrag waar de regering Schotte zelf schuldig aan is! als je zo hypocriet wil zijn en het zo erg vindt dan moet je eerst bij jezelf gaan kijken en je eigen straatje schoonvegen!

 2. @Juny, ik dacht dat JIJ naar Wiels moet gaan om het een en ander in zijn gezicht te zeggen, want jij noemt zijn naam, of niet Juni.
  De pot verwijt de ketel….

 3. @anno2012, waarom heb je wel een grote mond tegen de PAR maar niet tegen de Wiels? De persoon die als enige haat aan het zaaien is en met opmerkingen komt dat bepaalde bevolkingsgroepen in lijkzakken zullen worden teruggestuurd, bepaalde groepen maar meubels moeten verkopen, dat bepaalde YDK tweekoppige monsters zijn en dat er bloed gaat vloeien! Wees niet zo hypocriet en ga nu meteen naar Wiels en zeg het hem in zijn gezicht!

 4. Picho kanario. De gele kanaries? Weinig inhoud veel machtsvertoon.

 5. De PAR is helemaal niet klaar om te regeren omdat de PAR geen verkiezingen wilt. Wat de PAR wil is via een omweggetje aan de macht proberen te komen, maar het volk gaat dit niet pikken, PAR !
  Respecteer eens de wil van het volk, geen woorden maar daden.

  Probeer het volk niet steeds tegen elkaar op te zetten, Curacao is niet het Midden Oosten waar broeders en zusters mekaar afslachten om aan de macht te komen…

 6. @metallerespect, wees blij dat er gelekt is anders zouden wij het volk niet te weten gekomen over alles en zouden jamaloodin en hakim gewoon nog miljoenenschulden hebben bij de belasting. deze regering van leugenaars zal niets zelf zeggen. zij zelf lekte gegevens van Tromp in de pers, de PAR zou zgn delas met oliebedrijven hebben zeij Schotte maar geen bewijs! Gumbs werd ontslagen voor het lekken! Wat jij nu doet is de messenger de schuld te geven! Hoe zou jij werken als jouw baas dingen doet die niet door de bocht kunnen.. doe je dan gewoon je werk zoals bv politieagenten in NL tiijdens WO II door bv Joden naar kampen te sturen? Dit is Curacao! ik denk niet dat jij een YDK bent want iedereen is wel op de hoogte wat een kruimeldief en oplichter Schotte en Hakim zijn. Dat Constancia liegt.. etc. Ik heb anders vernomen dat juist Schotte die zelf met zijn zetle weg liep bij de MAN geld heeft gebied aan Cleopa en Eisden om te blijven.. dat maakt het weer een heel ander vehaal! nee deze groep met crimineleen heeft al genoeg gedaan! net als Godett naar de cel moest moeten zij dat ook!

 7. All governments and political parties are criminal i presume…I just pray that the new one is less criminal and acts (also) in our best interest as Curacaoleans…

 8. @ MetAlleRespect. We agree to disagree en velen zijn het met mij eens en niet met jou. Laat me niet lachen dat ze dezelfde screening als voorheen hebben ondergaan. Het OM heeft OP VERZOEK VAN SCHOTTE gekeken of de lui op dit moment onder verdenking staan en dat is een heel andere screening dan van het VDC. Wees er gelukkig mee.

 9. @Marijke
  Hoeveel denk je dat het kost om al die wegen op standaard te leggen?
  Ik hou niet van komplot theorieen maar het is wel opmerkelijk dat sinds de regering z’n ontslag heeft ingediend dat de stroom niet meer uitvalt. (Food for thought)

 10. @Sjors
  Waar ik het over heb van de screeningsprocess is dat het een hele show is. De VDC werdt ontslaan doordat er informatie gelekt werd. Er was dat gelekte rapport over de screening bijv, maar niemand ging toen naar de Gouverneur zelf die opdracht heeft gegeven om dat rapport te maken. Wij hebben de rapporten van de rest van de ministers niet en ook de reactie van gouverneur niet. We kennen het process niet hoe het al jaren gaat met de screening. We hebben maar 1 rapport. We weten niet of er meerdere rapporten zijn.

  Met de huidige regering is alles tenminste gelekt. Toen er voorgesteld werd om alle belasting informatie te publiceren van iedereen werd dat wel streng tegen gestemd. Als wij al het informatie niet in handen krijgen is het moeilijk om goed te kunnen oordelen wie beter is dan het ander.

  Nu lijkt het wel dat ik pro schotte ben. Maar dat is het niet. We moeten gewoon scherper zijn tegenover iedereen. Er zijn tientallen dingen die ik ook niet mag met deze groep politici. Maar voor mij kan je niet vanaf het start van iets al oordelen en volgens mij werden ze gestopt voordat de puzzel goed bij elkaar kwam zitten en dat men dan kon zien of er een uiteindelijke plan is.

  Als later bewezen kan worden dat Cleopa bijv geld heeft ontvangen voor het terugtrekken van z’n steun, wat moeten wij dan daarover gaan denken? Dit alles is veel ingewikkelder dan al die commentaartjes van iedereen. We moeten als volk scherper kijken naar wat er gebeurd.

 11. Zo, waar zijn de 206 miljoen gulden gebleven? (50 + 156 miljoen)
  Onderling verdeelt om de “onkosten” van het “vakantie vieren” te dekken?
  De wegen zijn foeilijk, wijkverbeteringen waar het niet zo nodig is, achterstand wijken verder in het slop, hopen dat het stroom niet uitvalt, minder bedeelden hebben steeds minder etc. etc.
  Juppie!!! Ja, HIJ heeft er voor gevochten, gekregen en verdeelt !!!

 12. @Wansito Trukupee

  Dit klinkt weer ala R. Willems, alleen een alias.
  Zelfde onzin.

 13. @metallerespect, Mbt screening is het overduidelijk dat deze niet goed is gegaan! Met als dieptepunt nog het ontslaan van de medewerkers van de VDC en het nu onder curatele van de VDC. en mbt oplicht en fraude verleden van Schotte is dit bewezen.. Ook de belastingschulden van El hakim en Jamaloodin zijn bewezen.. Verleden van Constancia ook! dus het is niet gebaseerd op kreten van politici!

 14. @Zorro – Ik was er en heb dezelfde artikelen gelezen als jij en veel anderen, maar ben niet zo naief om anderen mijn huiswerk voor mij te laten doen.
  De media gaat voor sensationalisme (hangt af wie je volgt), als je alles goed bestudeerd merk je dat de meeste artikelen geen bron van officiele stukken hebben maar wel een overgrootte deel citaten zijn van politici. Het is een business net als al het geschreeuw van de coalitie en oppositie, een hele show.

  “De ene beschuldigt de andere van wat dan ook.” En dan volgt de reactie van de andere. Zij zelf doen het huiswerk niet om critisch de beschuldigingen te testen.

  En als laatste punt. Iedereen gaat door een screening voordat zij als miniter worden benoemd. Alles is bekend gemaakt aan de gouverneur. Geen èèn keer heb ik een citaat gezien waar de gouverneur zelf iets zegt over het frauderen bij de screening of het niet door de screening process hebben doorlopen van niemand. Het is dezelfde screening dat iedereen doorloopt.

  Al vele malen is het zo dat de gouverneur de beste bron zou zijn voor toelichting in de media maar toch blijft de media maar schrijven wat ze denken dat verkocht kan worden of zie je duidelijk dat ze niet onpartijdig kunnen blijven. Lijkt erop dat niemand objectieviteit wilt of eist.

 15. @potlood, wat is het alternatief? Want Schotte en kornuiten zijn juist bezig het eiland te verkopen voorzichzelf.. Wij zitten straks op een eiland zonder iets.. geen stroom, vliegveld zal wel naar level 3 dalen (want daar is nog steeds niets aangedaan) en Schotte en kornuiten wonen dan lekker in Miami!

 16. @Potlood Kora
  …het land weg willen geven.
  Ik ken geen enkele politieke partij die het land wil weg geven. In de wereld, waarin wij leven moet je leren om samen te werken met anderen.
  Dios spar nos si nos ta bira independiente.
  Vooralsnog zie ik geen enkele politieke partij die werkt voor Curacao. Ze werken allemaal eerst voor zichzelf en daar helemaal op de achtergrond komt Curacao in beeld. Laten we voorlopig nog maar lekker onder de vleugels van Mama Ulanda zitten en pas wanneer er betere politieke partijen zijn kun je aan iets anders denken.

 17. @ Rosa. Het is niet door de media geschreven, maar begeleid met kopieen van officiele stukken van de rechtbank, alwaar je ook een bezoek kan brengen. Op jouw manier kan je alles ontkennen, maar dat doet een struisvogel ook. Schotte heeft niet voor niets de screening gefrustreerd, omdat hij wegens zijn crimineel verleden nooit door de screening zou komen. Hij is wel gek, maar niet zo gek.

 18. Als ik op een politieke partij stem, stem ik op mensen die het eiland ZELF willen dienen en niet op mensen die het land weg willen geven. Waarom dan stemmen op een par (paar) mensen die zichzelf onbekwaam en ondergeschikt voelen aan Nederlanders???

  Politieke partijen MOETEN VóóR de verkiezingen hun plannen aan heb volk bekend maken qua NL-gemeente intenties, want we willen geen traidores meer aan het roer of achter het verborgen roer. En, wat de Kranchi betreft, geen enkele politieke partij heeft het recht om de baas te spelen over de Krachi en het stemgebeuren!

  We moeten onze mooie eiland behouden voor toekomstige generaties, die hopelijk veel intelligenter zullen zijn en zonder minderwaardigheidscomplex als mens.

  Curacao is van ONS en MOET en ZAL, van ONS blijven!
  Discussie uitgesloten, Punt.

 19. @maw, Ze zijn niet eens de screening doorgekomen.. zo crimineel zijn ze!

 20. Ik weet niet waar ik was in ieder geval,maar waar kan ik het allemaal zwart op wit krijgen?De criminele activiteiten.
  Ik hou van het gezegde; woorden zijn winden ,het zijn de geschriften die verbinden.
  Praatjes zijn er genoeg over en weer.En over beide kampen valt er genoeg te zeggen,maar ik wil zwart op wit en niet uit de media,want veel kranten,nieuwssites en allerlei forums zijn toch politiekgekleurd……

 21. @ MetAlleRespect. maar het is wel opmerkelijk dat jij ook zo makkelijk kan zeggen dat de regering crimineel is…zonder enige toelichting.

  Waarom wil je water naar de zee dragen. Iedereen behalve jij kennelijk heeft ALLE toelichting op de criminaliteit in de media kunnen lezen zoals vonnissen, schulden, meineed etc. Op welke planeet was je toen?

 22. @Kwame Kilpatrick en allen die dat zeggen…waar zijn de facts?

  Dat er een deficit nu al bestaat –> Read my previous comment.
  Als je als land een deficit krijgt door investeringen die je binnen twee jaar terug kan krijgen…zou je dat doen of niet? Ik zeg niet dat jij dat gezgd heb…maar het is wel opmerkelijk dat jij ook zo makkelijk kan zeggen dat de regering crimineel is…zonder enige toelichting.

 23. Iedereen onder de sreen geen zooitje meer van maken triest op te lezen en horen wat allemaal gebeurt op curacao iedereen onder de loep het kan zijn wie dan ook
  Ju di corsownan lanta for di sonjo bringa pa nos dushi corsow tin hopi di nos ju di corsow cu principio ainda saca cara di corsow

  Exito cu tur cos

 24. @vito, wat hadden ze dan moeten doen.. blijven zitten in een misdadige en criminele regering??? nog 2 jaar lang corruptie, list en bedrog..

  wil je echt in Haiti gaan wonen want die kant gaan we op!

 25. Alleen wanneer de Antillianen in het buitenland mee mogen stemmen zal er misschien wat veranderen, helaas weten de lokale politici dat maar al te goed, ze zijn er uiteindelijk allemaal op uit er zelf en familie beter van te worden.

 26. iedereen moet onder de screen weg met alle zooitje die curacao wil zinken
  het kan zijn wie dan ook iedereen onder de loep geen leugens meer mensen
  zijn niet dom meer ze hadden het geleerd en gevoeld bij de kabinet schotte.
  antilianen wordt wakker er zijn genoeg intiligente mensen op curacao
  die op curacao kan regeren en niet naar een ander blijven wijzen maar probeer ook zelfs
  goed te doen voor curacao niet naar het verleden blijven mopperen maar naar de toekomst kijken
  haci boso best pa corsow

 27. [“Ik respecteer de wens van het volk”]

  En dat is?
  Die twee ”dieven” hebben twee zetels van het volk meegenomen die ze niet zelf verdiend hebben. Samen hadden die twee dieven nog geen halve zetel!!!!!
  Mooie ”respect” voor de wens van het volk…. tssssssss

 28. De PAR is helemaal niet klaar om te ”regeren” want de PAR heeft zelf gezegd “nos mes (PAR) no por !”
  De PAR kan dus niet regeren. Wat de PAR wilt doen is iets anders dan ”regeren” dat noemen we DELEGEREN ofwel taken overdragen aan een ander, in dit geval aan Holland omdat de PAR mes no por. Dat heeft de PAR zelf gezegd!

 29. Beste mensen, het moment van oordelen bepaald hoe men over iets voelt.
  Ik ben onder de indruk dat men te vroeg de huidige demissionaire regering hebben beoordeeld.
  Ik hoor een heleboel gejuich over corruptie maar heb nergens hard facts kunnen krijgen.
  Er zijn tot nu toe geen brandspuiten verdwenen en dergelijke schadalige gevallen.

  Nu wilt de PAR de regering naar huis sturen. En kan ik ook zeggen dat ze goed hebben gezorgd voor onrust. Zij willen juist nu aan de macht en niet na de verkiezingen om de stemcomputers alweer in te stellen, anders komt dezelfde regering weer aan de macht.

  Begrijp me wel, ik ben geen Schotte fanatiek. Als ondernemer ben ik nu erg boos met de regering, maar als iemand die verder kan kijken dan mijn eigen belangen, vind ik wel dat we verder kunnen schoppen met de huidige regering dan met de PAR.

  Het moment dat we nu oordelen is gewoon te vroeg. Er waren te veel dingen dat er geld derin gestopt moest worden op 10-10-10. Kijk hoe bijv onze olimpische atleten de vlag van Curacao niet mochten dragen. Er waren na 10-10-10 een ontelbare aantal rechtzaken tegen de regering doordat dingen niet goed geregeld waren voor 10-10-10.

  Een surplus van 50 miljoen op papier zegt niet veel als alles nog gebroken ligt binnen huis.

 30. Het is een ZOOITJE EN ZAL OOK ALTIJD EEN ZOOOITJE BLIJVEN…. Men moet NIET verwachten dat PAR( FARIZEIER) er een eind aan zullen maken… Het wordt een HYPOKRIEZE VAN JAWELLSTE…. De FARIZEEIRS ZULLEN WEER ANDERMANS VEREN AANDOEN en maar klagen wat de ANDER verkeerd hebt gedaan….. Maar de DAADWERKELIJKE FEITEN VERZWIJGEN ZE…… WEER VRIENDJESPOLITIEK, ZAKKENVULLERIJ VAN HIER TOT DAAR….. Curasouse NEDERIGE BEVOLKING MAAR BLOEDEN….. Frente Sivil maar mopperen en het resutaat ??? NADA NADA en ZO ZAL HET MAAR DOOR GAAN !!!!! MAAR ER IS EEN EIND IN ZICHT !!!! Aan DIT ZOOI ZAL EEN EIND KOMEN !!!!! En IK HOOP ZO SPOEDIG MOGELIJK !!!!!

 31. @ Klaagbaak. Het is nu eenmaal zo dat iedere nieuwe regering, de erfenis van de oude regering krijgt. In dit geval dus niet alleen de grote tekorten, maar ook de gevolgen van de aanwijzing door de Rijksministerraad. Eigenlijk moet je blij zijn dat er mensen zijn die de puinhoop niet nog een paar maanden door willen laten groeien, maar die nu al in willen grijpen. Daarnaast moeten er nog allerlei voorbereidingen voor verkiezingen worden gemaakt. De kans dat een van de aanstaande invallers in november weer minister wordt is bijzonder klein. Het is wel de hoogste tijd om met terugwerkende kracht in te grijpen in allerlei regelingen en pensioenen voor ministers en Statenleden. Als het volk lijdt, behoren zij mee te lijden.

 32. Wiels heeft wel wat anders aan zijn hoofd tegenwoordig (haha) meneer is zich aan het omscholen om, indien zijn partij het niet haalt bij de verkiezingen, aan een nieuwe loopbaan te beginnen nl, prediker worden (haha).
  Zie in zijn sede de laatste tijd niet meer het grootse banier van Che Guevara, zogenaamd zijn voorbeeld, maar nu hangt er een religeuze banier en hoor ik hem citeren uit de bijbel, wel een 180% draai van deze hypocriet, hij durft zeg, om nu religie als Zijn uitgangspunt te gebruiken.
  Volgende stap dus een kerk oprichten? wie geloofd deze man nog.

  En waar blijven zijn ”beloften” aan de mensen om ”degenen die deze regering laten vallen op te laten pakken door de politie, want hij weet wel het een en ander over zijn coalitie leden.”Loze woorden zoals deze man met zijn loze omhulsel.

 33. laat ons voor 5 jaar een VN mandaat gebied worden,

 34. Hoe kan je klaar zijn voor te regeren? Wat voor domme opmerking is dat?
  Als partij kun je een goed verkiezings programma opstellen. Daarna kan er een kabinet geformeerd worden. En dan kan haar partij haar best doen om een ‘evenwichtige begroting’ te realiseren. Nee, direct voor het pluche met alle bijbehorende corrupte voordeeltjes. Over 20 jaar schakelt aquaelecra nog altijd, zal er geen nieuw ziekenhuis zijn en de wegen zullen er prachtig bij liggen. Nog maar niet te spreken over de vieze Isla raffinaderij. Er zal niks veranderen na de verkiezigen. Het gaat deze politici enkel alleen om macht en voordeeltjes!!!

 35. Elke dag lees ik super spectaculair politiek getint nieuws, maar ik hoop dat de nieuwe verkiezingen straks leiden tot een democratie waar men trots op kan zijn. Het demissionaire kabinet mag zich schamen.

  @Nardy – bedankt voor de info en toelichting!

 36. Emily waar is de principe jij zelf samen met Godett.again shame on you.

 37. Politiek is altijd smerig geweest waar ook ter wereld maar hier op Curacao heeft men alle records gebroken. Wat een zooitje. Ik ben benieuwd wanneer Wiels overgaat tot het laten arresteren van minsiters na het vallen van het kabinet. Veel noten weinig muziek. Een grote bek maar als het puntje bij het paaltje komt is hij niet thuis.

 38. @Karlo, MFK-PS en MAn wilde regeren met FOL. Waar zijn hun principes gebleven?

 39. Ben geen PAR fan maar alles is beter dan die supercorrupte regering Schotte.. die moeten zo snel mogelijk weg en naar Bon Futuro!

 40. Heb ik een verzoek aan de nieuw tijdelijke regering:

  Mijn vraag aan de Staten: mogen het VDC mensen weer naar kantoor? Er zitten nog zo’n 20 zeer capabele mensen op de bank die hard hebben gevochten tegen onterechte druk (de analist bleek right-on), onrechtmatige schorsingen (Gumbs) en ongewild “klokkenluider” werden (IT man). Tesamen met de rest van hun team staan deze vast te popelen weer hun werk naar eer & geweten te doen.

  Die VDC employees laten zich vast niet een 2e keer zo systematisch uitschakelen en we hebben die dienst en deze capabele mensen op 19 oktober nog HEEL HARD NODIG!

 41. Voor de liefhebbers, nog even alle FEITEN op een rijtje:

  Tot voor 10-10-10
  Curacao ging tot voor 10-10-10 zwaar gebukt onder 4,5 Miljard gulden schuld en was feitelijk doorlopend failliet. Elke maand was het weer een strijd de ambtenaarslarissen te betalen.

  Regering-Elhage (PAR) heeft hard gevochten voor een kwijtschelding van die 4,5 Miljard. En gekregen!

  Toen de huidige regering aan de slag ging, kwamen Schotte, Hakim, Jamaloodin, Rosalia, Constantia en Cooper NIET door de screening van de VDC heen. Zie oa:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de Memo, Mot meldingen en diverse vonnissen Schotte-fraude & oplichting)

  Resultaat:
  De VDC werd door Schotte persoonlijk om zeep geholpen. De huidige regering kwam dus desondanks aan de macht. PS/MFK/FOL/MAN kon op 10-10-10 met een begrotings-OVERSCHOT van ca 50 Miljoen gulden aan de slag. Een dergelijke riante uitgangspositie is uniek in de wereld.

  Na 07-08-12:
  Nu, 22 maanden later, later staat Curacao op -156 Miljoen gulden, met oa de volgende problemen:

  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983

  en still counting…

 42. Frente Sivil tolereert Godett? Waar zijn jullie principes gebleven?
  Hahahaha jullie masker is gevallen.

 43. Beetje achterhaald nieuws. De vergadering is afgelast.