• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Refineria di Kòrsou (RdK) gaat volgens verschillende media de overheid helpen met de financiering van gratis onderwijs. Via een renteloze lening zou RdK de overheid een groot bedrag lenen. Frente Sivil zet kanttekeningen bij de actie van de overheids nv.

 
Volgens Frente Sivil zou Rdk 17 miljoen dollar beschikbaar stellen voor het onderwijs. “Het ter beschikking stellen van een dergelijk bedrag aan gratis onderwijs valt buiten de doelstelling van RdK zoals deze in de statuten staat”, schrijft Frente Sivil in een brief aan RdK.

Nietig
De actie valt volgens de stichting niet onder het primaire doel van RdK, namelijk het uitoefenen van een petroleumbedrijf in de ruimste zin. “Dat is niet het geval, reden waarom de transactie nietig of vernietigbaar is.”

[scribd id=102249559 key=key-f2kf5gavznr77qymmjv mode=list]

20 reacties op “‘Financiering gratis onderwijs tegen statuten’”

 1. Nadat wiels men heeft bevolen bepaalde mensen van de opositie te boycotten heb ik besloten. Ik koop geen lovers tank bij geen vanddis en zeker geen tacotime.

 2. What else is new. As always First – State your Falsehood; Second – Follow up with your Falsehood and Finally – Oops No Go.

 3. RdK koopt hiermee goodwill, wie gaat er tegen een sponsor (ook al is het een lening) nog klagen over stank op scholen in Marchena als zij het onderwijs betalen? elke keer als er moeilijkheden zijn belt schotte even met RdK en komen ze met geld over de brug zodat er weer publicity is en (schijnbaar) goed nieuws (bario’s, en nu weer de scholen). als de regering al niet met geld kan omgaan, wie gaat het dan onze kinderen leren?

 4. @henkie, ja van der Dijs zal het wel kopen voor een prikkie en dan is de missie van Schotte voldaan!

 5. Nederland, ff ingrijpen.!!!!!

 6. Als de RdK nu geld gaat weggeven , dan hebben ze straks geen geld meer om onderhoud te plegen, brandstof te kopen etc.
  Als dan een buitenlandse investeeerder komt, hij/zij kan onze RdK voor een prikkie kopen.
  Misschien is dat ook wel beter, geen politieke bemoeienis meer, geen vriendjes en familieleden in de raad enz.
  persoonlijk verheug ik me op het gratis onderwijs, ik heb altijd weer terug gewild naar school.

 7. Hier is de directie heel riskant bezig. Bovendien kan de regering geen nieuwe schulden aangaan, dus is het een prive lening van Jamaloodin (kan er nog wel bij met zijn belastingschulden). Als directie dit doet, dan zullen ze weldra van het toneel verdwijnen en is de minister die het flikt vermoedelijk ook strafrechterlijk te vervolgen. Deze regering moet inderdaad snel weg.

 8. @Jan C, Nee dit is om een verkiezingbelofte in te lossen. Het land curacao ontvangt belastingen.. uit deze middelen horen zij gratis onderwijs (en helaas niet kwalitatief onderwijs) te betalen. En wat schieten we erop als straks de RFK falliet is? net zoals AQ. ook jij zal straks zonder stroom zitten!

 9. @Karlo,

  Jij bent zo’n persoon die nu 1000 gulden van de baas kan stelen, want dan heb je NU 1000 gulden. De volgende maanden krijg je niks meer, want je bent ontslagen…. probeer nu maar met 1000 gulden de komende maanden door te komen. MAW denk even verder na dan je neus lang is…. je hebt last van kortetermijn visie… Het is volgens mij wel de bedoeling dat een Curacao nog wel iets langer blijft bestaan dan 2 jaar toch? Met Schotte & Co aan de macht zal Curacao na 2 jaar geen bestaansrecht meer krijgen. Door de opgelopen schulden zou Curacao verplicht moeten worden om als marionette op te treden van de schuldeisers. Dat is iets wat Frente Sivil probeert te voorkomen vriend! En dat alles met liefde voor Curacao!

 10. Laten we de mensen gratis onderwijs geven!! Goed idee!!

  Oh wacht, we hebben er geen geld voor…

  Laten we er geld voor lenen! Dat doen we ook met al onze andere plannen!

  160mln in de min en dan nog +/-30mln gulden geld bijlenen. Strak plan. Helemaal voor zo’n solide investering, dit wordt binnen no-time terugverdient!

 11. @Rignald is dit niet voor het volk dan? jij hoort er niet bij dus. Bij welke volk hoor?

 12. Maak maak ook zo’n brief voor Carla-Omayra. Ik wil nog 23 miljoen van op tafel zien. Of is Omayra aan jouw zijde?

 13. Ben hier helemaal mee eens! Zo trekken ze de overheid NV’s leeg. Welke garantie is er dat RdK het geld terug krijgt? Gratis onderwijs had volgend jaar ingevoerd moeten worden. Dan hadden ze alle tijd om het goed uit te werken en zouden deze gekke constructies niet nodig zijn.

 14. @Karlo

  Wat een ongelooflijk dom geredeneer.
  Frente Sivil is Curacao, alleen een waakhond en die hebben we nu net met deze corrupte boeven nodig.

 15. @Karlo, j
  Je zal maar werken bij Refineria di Kòrsou en volgende maand geen werk meer hebben, omdat er geld door het bedrijf wordt uitgegeven aan niet Refineria di Kòrsou gerelateerde zaken waardoor je salaris volgende maand niet meer betaald kan worden. Kijken of je dan ook “laga lastra por fabor Frenti tutu” zal roepen.

 16. @Karko. Als je dus niet bereid bent te frauderen, ben je tegen Curacao. Een echte Schottoberano aan het woord.

 17. @Karlo, de enige dit tegen de YDK is is de corrupte regering Schotte. Die niets voor het volk doet.. overheidsbedrijven failiiet laat gaan, benzine prijzen hoog houdt, OB omhoog gooit etc etc. en zelf maar lekker de hele wereld rondvliegen!

 18. Dus straks gaan de overheidsbedrijven failliet omdat de politiek hun geld wil gebruiken! maar om simpel beleid te maken en dit te financieren is weer te veel gevraagd van de PS ministers.. Duidelijk dat de PS niet over beschikte ministers beschikt.. alleen maar ja knikkers

 19. Frente Sivil is tegen Curacao en de Curaçaoënaars, laga lastra por fabor Frenti tutu!
  Frente Kontra Korsow zou je bedoelen, fada hende. Het is ook nooit goed, kom met die 30 miljoen dan!!!!!!

 20. mee eens.
  het is een verkapte manier om onder de aanwijzing uit te komen.
  geld lenen is geld lenen…..
  en dat kan even niet tot dat het finaciele plaatje weer klopt.