• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse rechter Alida Johanns heeft de uitleveringszaak van een man in behandeling genomen. Hij is bij verstek veroordeeld door de rechter op Curaçao. De autoriteiten van Curaçao hebben Suriname om uitlevering gevraagd. Dat meldt de website Nospang.com.

Hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh vraagt om uitlevering van de man aan Curaçao, omdat hij daar een straf van vijftien jaar moet uitzitten voor poging tot moord en overtreding van de Vuurwapenwet. Vrijdag werd de opgeëiste persoon met zware beveiliging van het Arrestatie Team naar de zitting gebracht.

Zaak
Eerder was deze zaak voorgelegd aan rechter Dinesh Sewrattan, maar hij heeft deze verwezen naar zijn collega Johanns. De man wordt bijgestaan door advocaat Benito Pick.

3 reacties op “Curaçao vraagt Suriname uitlevering”

 1. Oh ja, bijna vergeten. Er is pas in blok 4 weer een plaatsje vrijgekomen.

  Heeft u Wilsoe nog gehoord over dat schietincident???

 2. Ze kunnen maar beter het paspoort van Schotte innemen anders is hij er ook vandoor!

 3. Het moet voor lokale financiers van Hezbollah en Farc en andere terroristische organisaties een geruststellende gedachte zijn dat ze door Curacao niet uitgeleverd kunnen worden. Je vraagt je af waarom onze regering dat niet wil, terwijl het internationaal wordt gewenst. We lezen in het Mutual Evaluation Report CFATF over Curacao (final version , June 25, 2012)

  “With regard to extradition, there is no requirement to commence prosecution against a national of Curacao (who is immune from extradition) where there is a request from a foreign state or where it pertains to FT matters “ FT= financing of terrorism.