17 reacties op “Eerste vergadering Staten na zomerreces”

 1. @lapiston, ik ben het met je eens. Jammer te zien dat de jonge hoog opgeleide profesionals liever bij KPMG etc gaan werken maar niet de politiek ingaan. We blijven eigenlijk met hetzelfde zooitje zitten dat nu al jaren bewijst corrupt te zijn en alleen aan eigenbelang denken. Jammer dat we bij het nieuwe land Curacao niet hebben nagedacht om ook meteen de poltiek en regering te hervormen. Kwa lokatie, achtergrond, kennis, talen en talent kan Curacao echt een Singapore in the Caribbean worden! Helaas zullen we daar nooit raken met de huidige politici..

 2. Sjors, dat is precies wat ik bedoel. Er moeten nieuwe systemen en modellen komen. De huidige systemen en modellen blijken dysfunctioneel. Het bewuste gevolg is onenigheid, ruzie, verdeeldheid en wantrouwen onderling in de gemeenschap. Is dat hetgeen wat we willen? Het land Curacao heeft voldoende capabele dames en heren die dit land naar de volgende echalon kunnen nemen en de noden van de gemeenschap op een goede manier kunnen dienen. Andere caribische eilanden zijn jaloers op de hoog opgeleide curacaoenaar en de gemiddelede man die vloeiend engels en spaans kan spreken. FOL, MAN en PAR aan de macht (executive or legislative) is een teken van onvolwassenheid, onkunde en afhankelijkheid van een jonge natie. Curacao will never discover its boundaries and prosper Wat staat PNP en Humphrey Davelaar met die ene zetel nou voor?. Eigenlijk “oportunisme”. Geen concrete stappen richting onafhankeljkheid betekent voor Curacao per definitie “achteruitgang”.

 3. @lapiston, eerlijk gezegd weet ik niet welke partij wel goed past bij het land Curacao. Zowiezo vaak springen corrupte politici van partij A naar partij B. Misschien moeten we gewoon af van de politieke partijen en gewoon werken via districtenstelsel waarbij elk district een lid stuurt naar de staten en regering. Op die manier is de vertegenwoordiger verantwoording verschulldigt aan zijn district en niet meer aan de partij.

 4. Een ander agendapunt zou kunnen zijn : Het kiezen van een nieuwe Statenvoorzitter. Als er nu toch wordt opgeruimd…

 5. Asjes afzetten als voorzitter lijkt me nu ook haalbaar. Zou stom zijn als ze dat vergaten. Ze hoeven alleen maar een andere voorzitter te kiezen en Asjes is van zijn stoel. Kan veel rust geven de komende maanden.

 6. De FOL, MAN en de PAR hadden met ingang van 10-10-10 feitelijk moeten ophouden te bestaan. Te beginnen met de FOL. Die had te maken met z.g bevrijding van Curacao (en arbeiders) van de Nederlandse grip. Curacao is 43 jaar later nog steeds in houdgreep (osae komi) van de Nederland. Met de laatste aanwijzing is het “full nelson” geworden. Heeft de FOL enig recht van bestaan? Voor wat betreft de MAN en de PAR. De bedoeling was om de Antillen in een ander model in te richten. Wat is er uiteindelijk ervan gekomen?. Heeft de MAN en de PAR dan enig recht van bestaan? Strategisch gezien, met oog op verdere ontwikkeling van Curacao behoort de FOL, MAN en PAR niet in het nieuwe land Curacao. Hun traditie stagneert de bloei en vooruitgang van Curacao.

 7. Dames en heren, het is triest om te constateren dat de verdeeldheid in het land alleen maar groter wordt. Wij zitten nog steeds gevangen in de oude “zelf-vernietigende” mentaliteit. De tijden zijn veranderd, wij moeten ook veranderen. Oude systemen moeten ruimte maken voor nieuwe systemen, patronen en manier van denken en handelen. It is a race for survival. De curacaoenaar liet de gouden kans voorbij laten gaan om dingen naar haar “eigen belief en goedvinden” te organiseren ten behoeve van allen. Voorlopig bijft onzekerheid de koers van de dag bepalen. Diep triest

 8. Wat moet Terry Hernandez dan gaan doen als hij geen rapportjes meer kan schrijven!

 9. @Jan C, ja jammer voor jou maar er zal een parliamentaire enquite komen naar de wandaden van Schotte en Co. Ik hoop dat jij niet te dicht bij het vuur zat anders wordt het ook Bon futuro voor jou!

 10. UITSCHOTte heeft gewoon zijn mond te houden en zich te conformeren wat de statenleden verder beslissen !!!!!!!!!!!!!!!
  Via allerlei louche trucs probeert hij zijn val en veroordeling te rekken, MAAR de poort van Bon Futuro staat open om samen met zijn COMPADRES in CRIME afgevoerd te worden.
  UITSCHOTte is historie, een einde van een enge nachtmerrie die Korsou veel schade heeft berokkend.
  Parlement neem je taken serieus en stuur deze regeerders en maffiose aanhang per direkt naar de gevangenis en voorkom wegsluizen van belastende bewijzen/documenten en bevries alle rekeningen van deze lui en hun aanhang !!!!

 11. dit is hoe een democratie werkt, dat was schotte blijkbaar vergeten (of zijn juridisch brein achter al zijn daden?) en dan graag een zakenkabinet dat tot de verkiezingen en tijdens de formatie (ook dat kan wel even duren) zinnige dingen doet, mensen die hun sporen hebben verdiend, geen (ex) politici svp…

 12. Lijkt me idd een goed agendapunt erbij voor morgen. Liefst nog voor de motie van wantrouwen jegens Schotte, Jamaloodin, Hakim en Constantia: de VDC va as maandag weer operationeel. Goede mensen die nu allemaal thuis op de bank zitten vast dolgraag weer aan de slag gaan.

  Denk ook niet dat ze zich nog een 2e keer dezelfde capriolen laten aanleunen 🙂

 13. Wordt interessant, want Schotte denkt een manier gevonden te hebben om nog maaaanden met toeters en bellen over de wegen te scheuren en verder aan de ondergang van het land te werken. Het is echt veel beter voor het land als er een tijdelijk bestuur wordt benoemd wat de VDC opnieuw installeert, en verkiezingen voorbereid. Die VDC kan dan na de verkiezingen de personen in het nieuwe Kabinet onderzoeken op antecedenten.

 14. Oei, wie is bang voor de parlementaire enquête?

 15. dit wordt nog eens leuk dus

 16. Goedzo meteen die corrupte lieden weghalen uit Forti! en stuur ze meteen door naar Bon Futuro!

 17. ik zou zeker deze motie van wantrouwen steunen.
  ook graag aangiftes bij het OM over de misdaden van dit kabinet.