• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Eilandgebied is vrijdagmiddag bijeengekomen om te vergaderen over hét onderwerp van de afgelopen tijd, de BOO-centrale. “ De vergadering ging nergens over”, vertelt Norbert George.


Norbert George, voorzitter van de stichting Humanitaire Zorg en onafhankelijk lid van de Eilandsraad, was aanwezig bij de vergadering. Hij vertelt aan Versgeperst.com dat hij niet tevreden is over de gang van zaken. “We zijn geen stap verder gekomen. De hele vergadering was één grote grap. Als je ziet hoelang we al bezig zijn met dit probleem, kan ik niet zeggen dat we al veel vooruitgang hebben geboekt. Waar zijn we nu? We zijn nog nergens”, aldus een geagiteerde George.

Actie ondernemen
De gedeputeerde heeft een visie voor ogen. “De gemeenschap moet de touwtjes zelf in handen gaan nemen, net als de werknemers van de raffinaderij tijdens hun staking. Als het bestuur wordt gedwongen om iets te doen, dan pas gaan ze actie ondernemen.”

Nog hoop
George heeft de hoop nog niet opgegeven. Hij blijft vechten voor een schone raffinaderij. “Wat niet is, kan nog komen in de toekomst, maar ik heb daar mijn twijfels over. Er moet veel veranderen, voordat de raffinaderij weer op rolletjes loopt”, aldus Norbert George.

Probleem BOO
De technische gebreken van de BOO zorgen vaak dat de raffinaderij stil komt te staan. Hierdoor kunnen de medewerkers van Isla niet verder met hun werk. Ook ontstaan er gevaren voor het personeel en milieu- en gemeenschapsproblemen. Daarom is er op 3 maart een akkoord ondertekend voor het opknappen van de BOO door Refineria di Korsou (RdK).

www.versgeperst.com