• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij de finish van de marathon van Boston hebben zich vandaag twee explosies voorgedaan. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen. De CNN meldt dat de politie heeft bevestigd dat er in ieder geval twee doden en 22 gewonden zijn gevallen. President Obama is inmiddels op de hoogte gebracht.

Bebloede toeschouwers werden weggedragen naar een tent die was opgezet om vermoeide lopers op te vangen. De politie spoedde zich tussen de lopers door die terugrenden naar het parcours. “Er liggen veel mensen op de grond”, zei een van de deelnemers. Volgens ooggetuigen werden slachtoffers hevig bloedend, en met afgrukte ledematen afgevoerd naar tenten die origineel voor de marathonlopers waren opgezet, zo meldt Nu.nl.

Bommen
De organisatie van de marathon liet op haar Facebook-pagina weten dat er twee bommen waren ontploft. De eerste explosie deed zich ongeveer drie uur voor nadat de winnaars van de wedstrijd over de eindstreep waren gekomen. De tweede explosie volgde enkele tellen later. Op deze foto is het moment van de explosies vastgelegd.

Marathon
De marathon van Boston is de oudste ter wereld die ieder jaar wordt gelopen. Aan de marathon van Boston deden 73 Nederlanders mee, in totaal hadden 26.839 mensen zich ingeschreven voor de marathon. Nog niet alle deelnemers waren binnen toen de ontploffingen zich voordeden. De nabijgelegen Prudential Tower, het op een na hoogste gebouw in Boston waarin op de begane grond een winkelcentrum is gevestigd, werd ontruimd, evenals het luxueuze Mandarin Oriental hote.

© Novum

www.versgeperst.com