• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Akshon Sivil heeft donderdag opnieuw een brief verstuurd naar het Openbaar Ministerie (OM). De brief is een aanvulling op het schrijven van 25 juli waarin de stichting het OM verzocht een onderzoek te doen naar de problemen binnen de overheid.

Akshon Sivil hamert nogmaals op onderzoeken naar Aqualectra, Refineria di Kòrsou en Curoil. Ook verzoekt de stichting om de overheid tijdelijk hun stemrecht als aandeelhouder van de vennootschappen in te nemen; te overwegen het Hof te verzoeken tijdelijke bestuurders en commissarissen aan te stellen en de huidige bestuurders en commissarissen uit hun functie te zetten.

[scribd id=102022699 key=key-1ha5e16kbv3ddzicx38v mode=list]

16 reacties op “Akshon Sivil benadert opnieuw het OM”

 1. @makayu,

  ik hoop dat deze nieuwe groep een goede basis heeft.
  goede opleiding, wel normaal door screeningen kunnen komen, verstand van zaken en het belangrijkste een hart voor mensen die niet zonder hulp uit hun ellende kunnen komen.
  ik hoop ook dat deze nieuwe partij dan goed campagne gaat voeren, zodat mensen die nu alleen nog hun heil zien in Wiels, Schotte en dat soort geboefte, een alternatief hebben…

  veel succes gewenst, als ik het partij programma gezien hebt en een cv van de mensen, dan misschien ga ik hierop stemmen, anders toch maar weer PAR of PNP

 2. @Nardy, wat jij vraagt wil ik ook wel maar je moet ook realistisch blijven.. zoiets hebben we niet op Curacao!

  Daarom is het beter dat we met de bezem iedereen er uit bezemenen en opnieuw gaan beginnen. Geen mensen meer die in de politiek hebben gezeten of knechtjes van de politiek.

 3. @Nardy,
  Geef mij/ons aub dan eens aan welke partijen hiervoor in aanmerking komen op Korsou …..
  Het is niet per definitie zo dat elke nieuwe partij/initiatief per definitie hetzelfde pad opgaat als zijn voorgangers. Nieuwe wegen en niet stappen in valkuilen van voorgangers EN inzet van mix aan ervaring EN kansen geven aan de “Young Professionals”.
  We leven in een nieuw tijdperk waar social media als extra WATCHDOG een goede rol speelt en steeds meer mensen vinden toegang tot dit medium.
  Ik zou het zelfs toejuichen om meer feedback en controle van een grote groep te ervaren !!!!
  We hebben niet allemaal een “(uit)Schotte”-mentaliteit er zijn ook mensen die zich ECHT willen inzetten voor een beter Korsou voor ALLE INWONERS !!!!

 4. @makayu: “een verfrissende nieuwe partij die een verrassend programma gaat neerzetten !!!!!”

  Waar heb ik dit eerder gehoord??

  Een ezel stoot …..
  Nouja, ik wil een stabiele partij met een historie, bewezen capable leiders en resultaten en een cv.

  No more nieuwe partijen met totaal nieuwe incapable boeven met zeer verrassende programma’s! We weten toch waar dat toe heeft geleid…?

 5. @lehon, FS heeft al aangegeven niet klaar te zijn. en dat ze zullen blijven en ook door zullen gaan! en dat is maar goed ook! want het is duidelijk dat wij op Curacao geen enkele politieke partij kunnen vertrouwen.. Vooral wanneer zij voor het VOLK opkomen en verandering willen dan weten we wel al dat er weer veel corruptie aankomt!

 6. @Serka di Bo, alle soorten van omkoperij is fout.
  Frente Siviel moet wel consequent blijven, willen ze een voorbeeld zijn voor anderen.
  Ze kunnen nu niet met 2 maten gaan zitten meten omdat hun ‘doel’ bereikt is…

  Verder moet jij een klacht gaan indienen als jij op de hoogte bent van dingen die volgens jou niet volgens de regels gaan. Maar ga hier niet van alles gaan zitten roepen want wij kunnen jou NIET helpen. Daar zijn instanties voor !

 7. Bij gebrek aan “beter” hobbelt de gemiddelde Curacaoenaar weer achter de (demissionaire)coalitie aan die er toch ECHT wel een puinhoop van heeft gemaakt en nauwelijks concrete vooruitgang voor Korsou heeft geboekt. Ook een “paniekactie”van PAR met instabiele aanvulling van Cleopa en draaikont Godett is verre van ideaal !!!!
  BREAKING NEWS:
  LET OP want achter de “politieke” schermen wordt gewerkt aan een verfrissende nieuwe partij die een verrassend programma gaat neerzetten !!!!!…. watch your social media in the next weeks !!!!!!!!!!!!
  “Hart voor Korsou” …..HvK will be your alternative

 8. Hans, Waarom heb je het niet over de geldschieters van Regering Schotte. waar bij 1 een groot process wegens zwart geld is en de ander voor 400 dollar per uur Amerikanen laat invliegen om werkzaamheden te laten doen bij de isla waarbij lokaal personeel 15 gulden per uur krijgen! Waarom heb je het niet over de omkoperij van Schotte die de statenleden 500.000 per persoon had beloofd?

  Dus waar zijn jouw principes gebleven?

 9. @Pis Pikas,

  hij was toen de schoonzoon van ene Salas?
  die heeft heel veel vriendjes op belangrijke posten…..

 10. @Hans als pessimist geboren?

  Denk je dat het ook mogelijk is dat mensen zonder politiek of commercieel oogmerk in actie kunnen komen. Zoals bezorgde burgers? Of bestaan die in jouw omgeving niet?

  Ik wist niet dat FOL was benaderd door PAR, maar stel dat zo zou zijn, hoeveel jaar gevangenisstraf staat er op benadering en samenwerking denk je? Juist, 0 dus.

 11. @ Pis Pikas. Niemand wordt veroordeeld, als er volgens de rechter een gebrek aan bewijs is. Zo uitzonderlijk is dat nou ook weer niet.

 12. Frente sivil kan gelijk ook een onderzoek laten doen naar omkoping van politici om de regering te laten vallen. Of gaat onze Frente sivil wat krom is recht praten?
  Toen Godett serieus door de PAR benaderd werd om een nieuwe coalitie te vormen hoorden wij Frente sivil niet.
  Frente sivil laat zich op deze manier goed kennen, dubbele agenda? Maar ja, wisten we al.
  Waar zijn de principes van Frente sivil ineens gebleven?
  Wie is de geldschieter van Frente sivil? Zomaar vragen die iedereen zich nu stelt…

 13. alhoewel ik mj volledig achter de initiatieven van Frente Sivil schaar , vraag ik mij werkelijk af hoe dat nu dadelijk verder moet met dezelfde mensen en/of hun vrienden , die nu de dienst uit maken en direct of indirect op de oude voet voortgaan.

 14. Heeft iemand het antwoord op de vraag waarom Schotte nooit veroordeeld is voor dat dodelijke auto-ongeluk dat hij heeft veroorzaakt? Als je onverzekerd en met een slok op iemand dood rijd met een snelheid van 120 waar 60 is toegestaan en je wordt niet vervolgd, waar kun je dan wel nog voor vervolgd worden?

  Hierin heeft de journalistiek trouwens een bedenkelijke rol gespeeeld door nooit onderzoek te verrichten in deze zaak. Zoals geen enkel medium het ooit heeft aangedurfd Schotte op de man af te vragen naar Schottes fraudeverleden of zijn MOT meldingen of zijn waanzinnig uitgavenpatroon met luxe reizen, prive fotograaf, lijfwachten enz.

  Daarentegen publiceerden de media een eindeloze door fotoslaaf Soemanta aangeleverde reeks fotos van nos prome minister met tandpastareclame glimlach poserend met afwisselend kleine kinderen en dementerende bejaarden.

 15. Wordt het OM betaald door Schotte en Co??????????

 16. Ruben Suriel & zijn team zijn erg goed bezig!