• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op basis van artikel 53 heeft de Staten besloten om het ontslag van het kabinet in te dienen bij gouverneur Frits Goedgedrag. Gerrit Schotte heeft via een persconferentie laten weten dat hij vannacht het ontslag digitaal heeft ingediend en vanmorgen persoonlijk heeft overhandigd aan de gouverneur.

Om 13.00 uur heeft Goedgedrag getekend voor de ontbinding van het kabinet. Tijdens de persconferentie zette Schotte zijn handtekening onder het landsbesluit waardoor Curaçao vanaf vandaag een demissionair kabinet heeft. Tot 31 augustus heeft het demissionair kabinet de tijd voor de kandidaatstelling voor de verkiezingen die op 19 oktober worden gehouden.

Verdeeld land
Schotte gaf tijdens de conferentie aan dat de twee leden, fractievoorzitter Dean Rozier (MFK) en Statenlid Eugene Cleopa (MAN), die met hun zetel zijn vertrokken en dachten op deze manier onafhankelijk te worden, dit gedaan hebben zonder de coalitie te steunen. Daarnaast gaf de MFK-leider aan dat het land verdeeld is. “We komen er niet uit en dat brengt onrust in de Staten, de samenleving en privéomstandigheden.

Gebalanceerde ontwikkeling
“Ons land heeft een gebalanceerde ontwikkeling nodig. We moeten in een coalitie werken, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn”, gaat Schotte verder. “De komende tijd moeten er fundamentele beslissingen worden genomen in het belang van het volk.”

Stem van het volk
Schotte geeft het volk mee dat hun stem geldend is. Daarnaast geeft hij toe dat het vormen van een meerderheid met andere partijen niet de juiste weg is. “Nu we geen meerderheid meer zijn kunnen we niet zonder overleg voor het volk bepalen wat er moet gebeuren.” Volgens Schotte was dit kabinet bereid om door zure appels te bijten en hij gaf aan dat er een zware taak op hun schouders rust. “Het is een grote verantwoordelijkheid om beslissingen voor het volk te nemen.”

Stokje overdragen
“Het is nu aan het volk om te bepalen wie nu de verantwoordelijkheid op zich mag gaan nemen en welke richting het land op gaat”, zijn afsluitende woorden van Schotte. Op 19 oktober kan Curaçao naar de stembus gaan en laten weten waar hun voorkeur naar uit gaat. De Staten zullen in de nieuwe samenstelling voor het eerst vergaderen op 2 november.

Foto’s: Netty Singer

53 reacties op “Schotte: volk zal bepalen wat er gaat gebeuren”

 1. @ Jan, was dat maar waar dat jullie op Curacao niets van dieven moeten hebben.
  Wie had dan mijn wieldoppen , koplamp unit, gereedschap , hoge drukreiniger, etc, etc, nodig ? Om maar te zwijgen van de inbraak bij mijn buurman , waar zelfs de toiletpot werd meegenomen. Nog nooit zoveel criminaliteit meegemaakt als de laatste jaren op “dushi Korsou” met al die ” dushi hende”

  Sterkte ermee , ik ben voorlopig uitlandig !

  Ayo

 2. Waarom wilde gekke Gerrit Auqualectra ontmantelen. Gezien de opeenvolgende acties was dat plan voorbereid. Waarom liet Schotte Curaçao daardoor in de kou ( warmte..,.) zitten? Persoonlijk belang van de jongste ( en opleiding ontberende) MP?

 3. Wie weet wat de bedoeling was van Schotte om Aqualectrs te ontmantelen en daardoor per saldo Curaçao in de kou. ( nou ja , warmte ) te laten zitten. De benodigde acties om dat te bereiken volgden zo snel op elkaar dat ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat daar een gewiekst plan achter zat en dat persoonlijk gewin van onder meer de heer S. een rol speelt ( speelde?).?

 4. UITSCHOTte heeft gewoon zijn mond te houden en zich te conformeren wat de statenleden verder beslissen !!!!!!!!!!!!!!!
  Via allerlei louche trucs probeert hij zijn val en veroordeling te rekken, MAAR de poort van Bon Futuro staat open om samen met zijn COMPADRES in CRIME afgevoerd te worden.
  UITSCHOTte is historie, een einde van een enge nachtmerrie die Korsou veel schade heeft berokkend.
  Parlement neem je taken serieus en stuur deze regeerders en maffiose aanhang per direkt naar de gevangenis en voorkom wegsluizen van belastende bewijzen/documenten en bevries alle rekeningen van deze lui en hun aanhang !!!!

 5. @Jan, Niets van dieven hebben??? en je steunt de grootste dievenbende op Curacao! Ali Schotte en zijn 40 rovers!

 6. @Suikerdiefje, feliciteer maar jouw suikertante, Suikerdiefje!
  We moeten niets van dieven hebben op Curacao !

 7. @Pis Pikas, ik had het niet beter kunnen verwoorden, chapeau!!

 8. Maar de staten kunnen wel het demisionar kabinet naar huis toe sturen. Dan dient Schotte met zijn roversbende per direct af te treden. Wie het laatst lacht!

 9. Artikkelen bestaan altijd?wie heeft ze gemaakt,ik ga met mijn honden spelen,wie heeft mijn zusje verknald,wie heeft mijn dochter (zeer rijken fam verknald) hoe ben ik zelf verknalt,en dat is de vraag.maar ik begrijb eenieder.

 10. Voor de goed verstaander,kleine beetjes maken veel geld.

 11. Alle bewoners van Curacao, van harte gefeliciteerd met dit heugelijke nieuws. Denk na en stem volgende keer op capabele mensen, help je eiland vooruit. Deze 2 jaar regeren door Schotte en meelopers heeft het eiland veel internationale en nationale schade en schande gebracht. Het is maar zo’n klein eilandje , sta niet tegen elkaar op, maar werk samen aan een dushi Korsou !

 12. @James, maar de regering Schotte komt ook niet voor het volk op en wil de grondstoffen voorzichzelf houden.Dus wat is de optie dan?

 13. Helaas zit ik op mijn preek stoel,je kan een fout maken in je leven!,maar daaar moet je wel van leren??????????.ik wil een advies geven bekijk mystic river???Hoe kan je de fout in gaan om je zelf te ver….weg te laten afgoden en nu kijken of dit er in komt.

 14. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat ?? deze ,<<<n. o…….a..dea ….m komen kost mij een paar miljoenen maar kijk.als je meer als 600 heb,tel uit je winst.in een week ontvang ik meer aan rente als 7 personenlijkenoplichters per vliegtuig kunnen weg vliegen.het probleem is voor mij hoe geef je het uit ,maar aan wie.als ik morgen zou zeggen hier allemaal 5000,-
  da staan er binnen een dag weer miljoenairs OP ,en de een helft heeft niks te vreten,en de andere heeft/////////////////////???????????????Milj, dus ik doe daar niet aan mee,getekent door een groot nada verhaal??????.

 15. z.s.m. de ministers vervangen, Daal terug als hoofd stembureau want anders zitten wij opgescheept met Trinidad als hoofd stembureau die dan de verkiezingen moet organiseren met alle gevolgen vandien.

  niet dat wij weer meteen na de verkiezigen financiele donaties krijgen aan ouderen verzorgingstehuizen op bandabou waar heel toevallig alle bejaarden op 1 partij hebben gestemd.

  laten wij alvast beginnen te roepen om onafhankelijke waarnemers voor de verkiezingen.

 16. 1. Een overgangskabinet gaat voorbij aan de democratie, zegt Schotte. Dat impliceert dat hij bepaalde Statenleden dus een andere waarde toekent dan de Statenleden van de coalitie? Als er een parlementaire meerderheid is (ze zijn allemaal democratisch gekozen..!) is er niets aan de hand met een eventueel overgangskabinet dat op een meerderheid van de Staten steunt.

  2. Dat staat overigens los van de mogelijkheid die de huidige regering heeft om de Staten te ontbinden. Raar dat Schotte dat vermengt. De oude Staten zijn totdat de volgende Staten zijn geinstalleerd, nog steeds bevoegd! Er moet immers altijd een parlement zijn. Een land zonder parlement is een dictatuur. Is dat wat Schotte in de tussentijd wil?

  3. Hij gaat nog wel met ministerposten schuiven. Ook dat geeft weer aan dat hij het proces niet snapt. De ministers hebben toch hun ontslag aangeboden? Een motie van wantrouwen is genoeg om ze alsnog per direct (verplicht!) te laten aftreden. De motie moet dan wel duidelijk zijn en niet zo soft als die waar Jamaloodin mee weg kwam. Ook een voorbeeld van democratie in deze regering: Jamaloodin wordt weggestemd, maar heeft lak aan de mening van de Statenmeerderheid.

  Kortom: Laat Schotte c.s. vooral ophouden het woord “democratie“ te gebruiken.

  @Pukkie. De gouverneur is niet helemaal onschendbaar. Hij is zelfs strafbaar als hij zaken tekent die formeel niet mogen. (Rijkswet)

  @James. korte reactie op >jouw tekstIk heb liever mensen aan de macht die voor het volk opkomen dan een paar sufferds die onze toekomstige grondstoffen (die we zelf hard nodig hebben) aan Nederland willen geven om op het pluche te mogen blijven zitten. Hebben toekomstige generaties geen recht op wat ook hen toebehoort? Denk daar maar eens over na ! Trouwens, wat let je om zelf jou eigen politieke partij op te richten? Of blijf je liever klagen? Zeurkous!<

  Nog meer politieke partijen zou het land niet vooruit helpen en de zaak alleen maar moeilijker maken. Je ziet wat er gebeurt als we met splinterpartijen met een grote bek de sfeer op het eiland verzieken. Ik ga dus voor een bekende partij die groot genoeg kan worden en die ministers kan leveren die justitie niet frustreren, niet zijn veroordeeld voor creditcardfraude, meineed, winkeldiefstal en die misschien ook nederlands kunnen spreken. Verder hoop ik dat een nieuwe ploeg ministers niet verdacht wordt van Farc en Hezbollah sympatieen, geen MOT historie heeft en zo nog wat zaken…

  Daar kritische opmerkingen over kunnen maken hoort ook bij de democratie.
  In een democratie wordt ook geluisterd naar de oppositie en die maken ze niet uit voor Zeurkous, maar daarmee wisselen ze argumenten uit en luisteren ze…

 17. @ James. Je hebt een probleem, maar daar kan je honderd mee worden. Je kletst en liegt als een boberano. Allemaal insinuaties over olie/gas (is er niet) zonder enig bewijs. Deze “regering” bekommert zich niet om het volk, maar wel om zichzelf zoals psychopaten ook doen. Philippe miszegt niets. Het volk bepaalt, maar pas dan wanneer daar de mogelijkheid toe wordt gegeven bij verkiezingen en dat heeft zijne heiligheid Schotte bepaald op 19 oktober. Tussen verkiezingen hebben we daarvoor de volksvertegenwoordigers, die normaal de meerderheid van het volk vertegenwoordigen en is ook de gouverneur in charge. Bij het kabinet Schotte 0,5 is dat niet het geval. Weliswaar in zeteltal, maar ze vertegenwoordigt 48% van het volk en op de lagere school hebben ze me wijsgemaakt, dat 52% meer is dan 48%. Davelaar (PNP) heeft voor maandag een motie van wantrouwen tegen de regering aangekondigd om zo snel mogelijk op te stappen (de angst voor een verdere teloorgang van het land is meer dan terecht) en als een democratische meerderheid het daarmee eens is, moet Schotte c.s. naar huis VOOR ALTIJD of denk je dat hij door de screening komt. Het volk gaat dan op 19 oktober stemmen en zal hopelijk duidelijker dan met 48-52 zijn, zodat daarvan niet weer misbruik wordt gemaakt. Als je het niet kan volgen, svp niet reageren.

 18. Het probleem van Curacao is dat er teveel mensen als James rondlopen. Die in Nederland de bedreiging zien en niet in corrupte MFK, PS en MAN politici. Die daadwerkelijk geloven in het sprookje dat Curacao Nederland iets te bieden heeft terwijl heel Nederland feestend de straat op gaat als Curacao onafhankelijk wordt.
  Die ook geloven in het sprookje van olie en gas hier onder de grond, en als dat er al zou zijn denken dat dat naar Nederland gaat.

  Het zijn mensen als James en Rita die, niet gehinderd door enige opleiding, geloven in de mooie woorden van zakkenvullers als Schotte, Wiels en Cooper en hun stem geven aan degene die hen voor de verkiezingen de grootste lomito of duurste fles wiskey geeft.

  Mensen als James bevestigen weer eens dat Curacao veel beter af zou zijn als het stemrecht zou worden ontnomen van kiezers onder een bepaalde IQ grens.

 19. Ik volg dit nu lange tijd.
  Ik hoop nu echter ook dat er op het eiland straks een goede keuze wordt gemaakt.
  Het verleden laat blijken dat er telkens weer regeringen worden “gekozen” die graag met bolle broekzaken op reis gaan e.d. Let nu eens op waar je op kiest.

  Er zullen nu de regering is gevallen veel andere partijen “het ineens” goed voor hebben met de bevolking en deze ook naar de mond praten. Kijk daarvoor uit. Iedere partij zal nu blijk geven van; ja,..foei Schotte..
  Met andere woorden; stem op mij want ik doe het beter.
  Dus… het lijkt makkelijk. Maar iedereen; koppie erbij met stemmen straks. Trap niet in die “Amerikaanse uitlatingen” van de andere parijen.

  Succes

 20. “De Gouverneur als orgaan van het Land Curaçao
  Volgens de Staatsregeling is de Gouverneur, als vertegenwoordiger van de Koning, hoofd van de regering van Curaçao. Als hoofd van de regering is de Gouverneur onschendbaar. De Gouverneur oefent de uitvoerende macht uit onder verantwoordelijkheid van de ministers, die verantwoordelijk zijn aan de Staten van Curaçao. De Gouverneur heeft als zodanig geen zelfstandige bevoegdheid.”
  Bovenstaand stuk is uit de website van de regering over de functie van de Gouverneur.
  Hierin staat dus duidelijk dat de Gouverneur zijn tekenbevoegdheid uitoefent onder verantwoordelijkheid van de minister die hierover weer verantwoordelijkheid schuldig is aan de Staten. En het zijn nu juist de Staten die hierdoor worden opgeheven en daarmee buitenspel gezet. En dat door een regering, die feitelijk demissionair is, dooe het tekenen van de ontslagbrief. Een complete antidemocratische coup-poging dus, door de regering Schotte.Als dit staat te gebeuren, moet hierover ook in de Staten zijn gestemd. Artikel 51 heeft het over een “landsbesluit” , wat niet rechtmatig kan worden genomen zonder de Staten.

 21. @Philippe Maaskant, jij mag ervan vinden wat je wilt maar het volk bepaalt, Dat heet democratie.
  Ik heb liever mensen aan de macht die voor het volk opkomen dan een paar sufferds die onze toekomstige grondstoffen (die we zelf hard nodig hebben) aan Nederland willen geven om op het pluche te mogen blijven zitten. Wat zullen de toekomstige generaties wel niet van de PAR denken?
  Hebben toekomstige generaties geen recht op wat ook hen toebehoort? Denk daar maar eens over na !
  Trouwens, wat let je om zelf jou eigen politieke partij op te richten? Of blijf je liever klagen? Zeurkous!

 22. @Jerrel, wat jij “Het Volk” noemt heeft deze mensen gekozen, luistert dagelijks naar Wiels, laat zich op een BBQ faitteren. denk voor (zover mogelijk) alleen maar aan zichzelf en nooit aan het grote geheel, dus wat kun je er dan nog van verwachten??
  “Het Volk” heeft geen eigen mening, ze waaien met alle winden mee, en helaas hebben de verkeerde partijen dit heel goed in de gaten en weten precies hoe ze “Het Volk”, dat de meerderheid vertegenwoordigd, moet bespelen.

  @Josh, ik ben weg zodra de tijd rijp is, don’t worry!

 23. Beste mensen!
  En weer vergeten we iets te doen!!! Dit heugelijke feit moet gevierd worden!!!!!!! Alle vlaggen uit!! iedere auto moet met minimaal 2 vlaggen van Curacao rondrijden. Auto en motor parades organiseren ! Niet Dia di Bandera, maar Siman di Bandera!!! Pais Korsou, van harte Proficiat!!!

 24. @Sander

  Ik ben er niet zo bezorgd over,
  Op dit moment zijn er een paar mensen uit Willibrordusbij ons aan het werk en wat mij nu opvalt dat zij aangeven dat het veel mensen sinds 10.10..10 slechter gaa en de schuld bij deze regering en staten legt.
  Ze klagen dat alles veel duurder voor iedereen is geworden, OV, eten, drinken. En BandaB is nu juist het zgn Wiels gebied geweest.
  Ik denk dat het Lucifer Wiels wel een keer zwaar zal tegenvallen. Hij heeft namelijk zijn eigen mensen, mij ook als YdK, zwaar verraden.

 25. Net de Amigoe gelezen..dat geeft weer nieuwe srof tot denken.

  Hoe het verder zal gaan, hangt ten dele af van de gouverneur
  Als alle minister hun ontslag hebben aangeboden, en de gpuverneur heeft dit in beraad, dan zijn ze weg als hij het ontslag formeel accepteert. Dat kan dus met een paar dagen. Hij kan dan de PAR e.a. vragen om tijdelijk ministers te leveren. Misschien zijn die al aan hem voorgesteld en worden ze nu gescreend. Dan kan Schotte c.s. direct uit beeld. Denk dat dit wel erg gewenst is.

  We moeten ook beseffen dat de Staten nog niet zijn ontbonden, want zo`n besluit gaat pas in op de dag waarop de nieuw gekozen Staten samenkomen. De Staten hebben nog degelijk een functie. Als de gouverneur zou besluiten dat Schotte c.s. maar even moet blijven zitten, dan kunnen de Staten daar nog steeds een eind aan maken.

  Artikel 29. 2. geldt nog steeds; Indien een minister het vertrouwen van de Staten niet langer heeft stelt hij zijn ambt ter beschikking. Als de PAR groep dat heeft laten weten aan de Gouverneur, dan zal Schotte volgende week al verleden tijd kunnen zijn. Het kan ook selectief. Bepaalde mimisters wel weg en anderen nog even laten zitten.

  Het zijn boeiende tijden..

 26. @Sander, als de Screening nu wel goed gaat zal Schotte nooit en nimmer door de screening komen!

 27. Laten we bij de komende verkiezingen niet vergeten dat de PS het volgens iedereen wel verpest heeft. De eerste regering van Curacao heeft gezien dat deze ministers de zaak verknalden. De prutsers:

  Schotte,
  Hakim,
  Cooper,
  Wilsoe,
  Constancia,
  Jamaloodin,
  Monk.

  We zullen in onze geschiedenis noteren dag deze staten leden het tot de allerlaatste dag allemaal prima vonden, de onbenullen:

  Wiels,
  Asjes,
  Cordoba,
  Cyntje ,
  Godett,
  Eisden, 
  Koeyers-Felida,
  Garmes,
  Pisas,
  Thode .

  Ons land dus na een redelijke startkans naar de knoppen door deze 17 figuren.
  Asjes die het parlement frustreerde, Wiels die de zaak bleef opfokken en Schotte die geen leiderschap toonde en de zaak als los zand aan elkaar liet hangen en incababele minister liet zitten.

  Ze worden bedankt!

 28. “Het Volk” zal deze zakkenvuller ongenadig afstraffen!!!!! en na “Het Volk” is het de beurt aan het Openbaar Ministerie!!!

  Hij heeft Korsou in een financiële crisis van ongekende omvang gestort met zijn reisjes, privéfotograaf en schoothondje.

  De BURGER van Korsou gaat dit betalen en zal jaren moeten creperen.

 29. Iets klopt niet want het VOLK zijn de staten. De staten zijn de volksvertegenwoordigers gekozen door het volk! Het was democratisch geweest als het volk dus zelf een nieuwe regering had samengesteld!

  Dit geeft Schotte dus de tijd om nog 3 maanden de schatkist te plunderen.. Ik hoop dat het OM nu eindelijk haar werk gaat doen en Schotte gaat arresteren. Wiels heeft Schotte ook niet meer nodig dus kan ook naar het OM gaan met het bewijs. En mocht Schotte stemmen krijgen dan kan hij onmogelijk door de screening komen!

 30. Ik ben bezorgd dat een groot deel van het volk, nog steeds voor Wiels en Schotte zullen gaan. (Cooper heeft afgedaan…)
  ze hebben niet veel te verliezen (denken ze) en het zal hun worst wezen door wie ze gebeten worden.
  laten de andere politieke partijen ook aan deze mensen denken en hun belangen gaan behartigen:
  goede scholing, gezondheidszorg, gezins begeleiding, hulp verstrekken waar nodig is.
  als de kinderen van deze mensen nu eens niet in de criminaliteit terecht komen, dan hebben we straks een gezonde basis voor Curacao.
  het scheelt dan ook heel veel geld in kosten voor gevangenissen, politie, justitie enzovoort.
  en door dat deze mensen werken zullen ze ook bijdragen aan de economie van het eiland.
  nu zijn deze mensen een kostenpost, dus het mes snijdt aan 2 kanten…

 31. @Edmundo

  Klinkt wel heel erg negatief en m.i. zwaar overdreven.
  Een beetje vertrouwen moet je toch wel hebben lijkt me.
  En verder wat let je om op de plane te stappen.

 32. inderdaad het volk zal bepalen wat er gaat gebeuren, als de bevolking zich weer laat bedonderen/omkopen door corrupte partijleiders zal de SCREENING van de nieuwe ministers de bevolking beschermen tegen dezelfde fout van de laatste (bijna) 2 jaar.

  kan iemand mij uitleggen waarom hij zich vastklamt aan 19 oktober heeft dit iets met de wachtgeld regeling te maken?

  gisteren bij de snek gehoord dat een zoon van een oprichter van een bestaande politieke partij een nieuwe partij wil oprichten en de koers van een zakenkabinet wil, is dit redu of waarheid?

 33. Ik denk dat er in de discussie te weinig aandacht wordt geschonken aan de laffe Statenleden die 2 jaar lang helemaal niets gedaan hebben om deze criminele regering te stoppen, en dan heb ik het over ALLE statenleden behalve die van de PAR, PNP en de beter laat dan nooit tot inkeer gekomen Cleopa en Rozier.

  Iedereen weet wel dat Schotte, Jamaloodin, Constantia, el Hakim, Monk en Wilsoe nooit terug moeten komen. Maar niet iedereen beseft dat zij 2 jaar lang ongestoord hun gang konden gaan omdat voornoemde Statenleden collectief de andere kant op keken met onder meer de denigrerende maar terechte aanwijzing van Nederland tot gevolg.

  Er ligt een taak voor de media om dit onder de aandacht te brengen van ‘het volk’. Ook Eunice Eisden mag nooit meer Statenlid worden en Rudney Garmes moet terug naar Renaissance achter de kookpan, wellicht dat hij er daar wel wat van bakt want als Statenlid was hij een aanfluiting.

 34. Een goeie zet,van de dhr:Schotte nu moet de bevolking bepaald op 19 okt bij de nieuwe verkiezing niet van emile en zijn Judassen.tot verkiezing.

 35. Dat artikel 53 heeft het over de Staten en nu begrijp ik het even niet. Gerrit noemt zich in deze regering minister president. Zo iemand wordt door de Staten (Asjes ?) gecontroleerd, maar ik heb nog niets vanuit die hoek gehoord, how com ?

 36. Het volk bepaald zeker Gerrit !!! En ik hoop dat ze voor jouw bepalen dat je met pek en veren de klip wordt overgejaagd!!

 37. Iets is “out of joint” Ik lees in dit artikel dat “de Staten heeft besloten het ontslag van de regering in te dienen” Schotte dient digitaal zijn ontslag in en gaat vervolgens naar de Gouverneur om dat te bevestigen. Toch benieuwd wanneer “De Staten” dat hebben besloten. Die komen pas dinsdag a.s. voor het eerst weer bij elkaar. De Staten, het hoogste orgaan van dit eiland zijn dus gewoon gekaapt door Schotte, om zijn demissionaire regering tot oktober in het zadel te houden. De Staten kunnen dus niet meer discussieren over de wens van Rosier voor een zakenkabinet hier en nu. Daar zou volgens diverse groepen een meerderheid voor zijn in de Staten. Dat de Gouverneur zich eerder door Schotte heeft laten piepelen weten we uit de VDC affaire over de screening van deze club. Benieuwd hoed dit dinsdag af gaat lopen.

 38. @yvonne, je vergist je echt heel erg, het gemiddelde nivo is dusdanig laag dat men precies het tegenovergestelde doet wat je als normaal mens verwacht, daarom kunnen ze niets, wordt het ook nooit iets en zeg ik altijd maar, maak je niet druk en wegwezen voordat het te laat is, je huis nog iets opbrengt en je nog heelhuids in een vliegtuig kunt stappen!!

 39. wat is onze roeptoeter/brulaap stil….

 40. het volk….brrrrrrrr!!!! >>>>> het vee, de kudde, de roedel! wat dacht men van: de bewoners van curacao, de inwoners van curacao……etc!

 41. Gerrit, jullie komen nooit meer terug. Jij wordt nooit meer premier. Dat is een ding wat zeker is. Je kunt proberen op een slimme manier het parlement te ontbinden en denken dat je een meerderheid gaat krijgen. Maar wij willen geen corrupte politici meer die hun eigen belang voorop stellen. Wat hebben jullie toch een bende van gemaakt in die paar maanden. Het volk zal je afstraffen Gerrit. Nu moet je bang zijn.

  Ta basta awor. Bai kas. Jullie komen voorlopig niet meer terug. Kan je eindelijk je school afmaken Gerrit. Of al die illegale checks uitgeven.

 42. Stel nou dat de heer G.Schotte opnieuw een meerderheid achter zich krijgt en een regering wil vormen. Ik neem toch aan dat de gouverneur inmiddels bijgeleerd heeft en EERST het resultaat van de screening af wacht. Waardoor een redelijk deel van de huidige stemmentrekkers niet benoemd zal kunnen worden. Wat heeft het dan voor zin om nog op die mensen te kunnen stemmen?

 43. vonni,
  Moeten we toch nog tot oktober tegen een lachende Schotte aankijken in de kranten , hoe hij hier op het eiland(als hij er is) of in het buitenland kinderen kust of handjes schudt in zijn mooie pak. Hij zal nu nog wel gauw wat reisjes gaan maken om contacten te leggen voor zijn toekomst en de kleermaker nog gauw wat maatpakjes laten maken op kosten van “het volk”.
  De inwoners van Curacao zijn niet langer gek en kunnen nu denken hoor koning Schotte , het regeren over het volk is voorbij nu.

 44. @ Hernandes , daar zou ik nog maar niet zo zeker van zijn………… hij heeft nog tot de 19e October om het “volk” weer lekker te maken

 45. ik lag vanmorgen in de goot voor het wilhelminaplein,komt eenman met een orange toeter langs schreewen dat alle makmba’s weg moeten omdat Cura gat,geen regering meer had ónbeschoft zelf geen regering meer haden, hij zij dat voor en gezin met de kinderen die daar met hun ouders vakantie aan het vieren waren hoe laag kan je zakken als volk en er waren veel mensen van de politiek die dit hebben gezien,er zaten nederlandse toeristen met kinderen op het terras,schaam je schaam je politie jullie deden nada,?????????????????????????Rozier nu weet je wie ik ben.ik heb je die goeie hand gegeven met maar twwe woorden,en ik was niet de mafkees met de toeter dat komt nog>wittie de Wit?en de joden zongen(mijn vader en moerder al hadden ze geen gulden) op het willemsplein daar draaien de jongens en de meisiess de willemstraat dat was een lol. daar draaien de meisies tot s’vonds laat etc Johnny Jordaan,

 46. Het VOLK….

  Wat een rot woord.

  “De bewoners van Curacao” zou beter klinken in 2012

 47. Ik krijg braakneigingen als ik Schotte nu op hoor komen voor het volk dat hij 2 jaar lang belogen en bedrogen heeft, en nu achterlaat met een tekort van 160 miljoen.

  Bedankt Gerrit, vader Hendrik zal trots op je zijn.

  De enigen die een traan laten om het vetrek van dit lopende strafblad zijn Terry Hernandez en Anthony Cijntje van de ‘u vraagt, wij schrijven’ club. Zij zijn elkaar vannacht huilend in de armen gevallen, want wie geeft hen nog opdrachten nu er nergens meer Schotte marionetten kunnen worden geplaatst?

 48. Oh nu ineens is het belangrijk wat het volk wil.. 22 maanden is Gerrit alleen maar op privereisjes en zien we hem nooit. Tijdens Thomas zat meneer lekker in de Dominiccanse republiek.. en nu ineens is het volk belangrijk! wat een hypocriet!

 49. Hoe weet het volk straks wie wel goed opgeleid is, geen duister verleden, etc. etc. Aan gladde praat heeft niemand wat en krijgen we dezelfde toestanden weer.
  Beter een zakenkabinet van DESKUNDIGEN (van waar ook) , die met verstand het land opbouwen, lopende/gedane zaken opnieuw beoordelen een indien nodig in de prullebak gooien/aanpassen, te denken valt aan 80/20 regeling, zorgwet, etc. etc.

 50. Waarom met alle wetenschap zo lang gewacht, Gerrit?

 51. Hadden we dan nog behoefte aan woorden van Gladde Gerrit ?

 52. In ieder geval heeft de afgelopen de burger zoveel geleerd dat de oude boeven zeer zeker niet meer terugkeren.
  Idd de keuze ligt bij de kiezer.

 53. Gatverdegatver, wat is het toch een vies spelletje dat al die hypocrieten spelen…