• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Refineria di Kòrsou (RdK) gaat acht projecten in vijf verschillende wijken van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario financieren. Gistermiddag hebben Rdk en enkele wijkvertegenwoordigers hun handtekening gezet onder het contract.

 
Het lokale bouwbedrijf Koeiman zal de acht projecten gaan uitvoeren in Parera, Soto, St. Willibrordus, Montaña en Kanga. Het gaat om projecten die de wijken ten goede komen en die sociale cohesie bevorderen. Op 9 juni hebben elf wijken hun projecten gepresenteerd tijdens de Wijkmarkt waarvan RdK er acht heeft ‘geadopteerd’.

Plannen
In Parera worden plekken waar illegaal afval wordt gestort schoongemaakt en geëlimineerd als vuilstortplaats. Het buurtcentrum van Soto krijgt een ‘upgrade’: het dak wordt geverfd en het gebouw wordt opnieuw voorzien van verlichting. In St. Willibrordus worden meerdere projecten uitgevoerd: de deuren worden gerepareerd en vervangen, het elektriciteitsysteem wordt gerepareerd en het voetbalveld krijgt een kleedkamer. In Montaña wordt er gewerkt aan het opknappen van het buurtcentrum en in Kanga wordt het voetbalveld en het buurtcentrum gerenoveerd.

4 reacties op “Refineria di Kòrsou financiert projecten wijkplan”

 1. In normaal Nederlands heet dit omkoping!!

 2. dit zijn judas penningen………..

 3. Een overheidsbedrijf moet geen geld uitgeven aan doelen waar het niet voor is opgericht
  Dit soort zaken moet via de landelijke begroting lopen onder controle vam de Staten..
  Als RdK geld over heeft hoort dat in de staatskas.

 4. Met zijn slinkende reserves (-niet-eens-voldoende om enig eigen olieproject daadwerkelijk te ondersteunen) is dit duidelijk een vrijwillig en genereuze geste van RDK, dat geheel bast in good-gouvernment en waarvoor de bestuurders tzt ook voor afgerekend zullen worden. Papier en Justitie zijn geduldig. Enige wat je kunt hopen is eerder sterven om het gerecht te ontlopen.