• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR, FOL, PNP en ex-MAN lid Eugene Cleopa hebben gouverneur Frits Goedgedrag vanmorgen een bereidheidsverklaring aangeboden. De verklaring houdt in dat de partijen willen samenwerken om een nieuw kabinet te vormen.

Emily de Jongh-Elhage, FOL-leider Anthony Godett, PNP-leider Humphrey Davelaar en onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa hebben vanmorgen vroeg besloten om naar de gouverneur te stappen. “Wij hebben elf zetels en een meerderheid”, vertelt De Jong-Elhage. “De gouverneur is nu aan zet. We willen om tafel om een regering te vormen.”

53 reacties op “PAR, FOL, PNP en Cleopa willen samenwerken”

 1. Bij gebrek aan “beter” hobbelt de gemiddelde Curacaoenaar weer achter de coalitie aan die er toch ECHT wel een puinhoop van heeft gemaakt en nauwelijks concrete vooruitgang voor Korsou heeft geboekt.
  BREAKING NEWS:
  LET OP want achter de “politieke” schermen wordt gewerkt aan een verfrissende nieuwe partij die een verrassend programma gaat neerzetten !!!!!…. watch your social media in the next weeks !!!!!!!!!!!!
  “Hart voor Korsou” …..HvK will be your alternative

 2. @anynomous, ha ha en wij hebben de laatste lach! want de staten kunnen Schotte en Co naar huis sturen! dus tot de verkiezingen een andere demiissionar kabinet! ha ha ha ha
  en volgende verkiezingen geen MAN meer en MFK met 2 zetels ha h aha
  Laatste lach is voor de mensen die een integere regering willen en geen Schotte en zijn rovers!

 3. rita als je dat zo zeker weet, verwacht ik jou maandag ochtend bij het OM. anders is het veelschuim weinig chocola

 4. @James, maar de regering Schotte al vol met criminelen wilde ook met Godett door.. Waarom keur je dat wel goed?

 5. Hihihihihi. het is lekker niet doorgegaan. Drechi Pastechi. PAR, FOL, PNP en de zetel dieven Cleopa en Rozier zijn hooooopi laf gebleven. Ze zijn in hun stomme hemd gezet door Schotte en Wiels &co. Ai, hahahaha 😆
  19 oktober 2012 VERKIEZINGEN!!!!!!!

 6. Politiek, je kan het ook anders zeggen,Politiek is op Curaar! veeel vissen vangen in een net en net NIET verkopen,dus kan je er mee gooien,hoe neoemen? we dat,????????,wie betaald bepaald , Dag Wiel driewieler

 7. @ James. Niet dat bovengenoemde combinatie er gekomen zou zijn, maar het is goed voor de PAR dat die meteen in de kiem is gesmoord. Wat valt er aan eer te behalen tot oktober?!!

  Valt niet mee om goed te lezen, he James, want er staat nergens dat PAR die combinatie niet mogelijk heeft gemaakt. PAR staat in principe open voor elke mogelijkheid en gesprek, maar dat wil niet zeggen dat deze combinatie er ook gekomen zou zijn en wat dat met onbetrouwbaarheid te maken heeft is me een compleet raadsel. PAR heeft eerder al bewezen, dat ze een veroordeelde niet in de regering accepteert dus een combinatie MFK/PAR is mogelijk maar dan zonder Schotte met een strafblad van hier tot Tokyo. Als de motie van wantrouwen van Davelaar het gaat halen, is het voor iedereen het beste om geen regering te hebben en dat is veel beter dan kabinet Schotte 0,5 en voor PAR is het zinloos tot nadelig. Please lees heel goed deze keer of ben je een hulpeloze boberano?

 8. @Sandra, ik denk niet dat Sander iemand met Down syndroom wil beledigen of wil uitlachen. Als je het voorbeeld neemt dat je zelf aanhaalt, dan zou de moeder van dit meisje in staat zijn om op dit forum te discussieëren. Hij reageerd dus op iemand die iemand die met haar volle verstand haar mening verkondigd. En de uitspraken van deze dame zijn zo uitdagend dat er zo nu en dan fel op gereageerd wordt.

 9. @Zorro, ach Zorro toch, Tanchi Me, stond netjes samen met Godett de crimineel, in de startblokken. Gelukkig heeft de Gouverneur een stokje voor gestoken en niet de PAR. De PAR wilde heel graag, kost wat kost weer aan het roer, al moest het met een veroordeelde crimineel als Godettt.
  Dankzij de GOUVERNEUR is de spelletje in de kiem gesmoord en NIET dankzij de PAR, want die stond te trappelen om samen met Godett een nieuwe regering van, pindakaas te vormen.

  Nooit meer de PAR en nooit meer de FOL, beiden zijn onbetrouwbaar gebleken en nu weer!!!

 10. @Kwame, Als je mijn reactie nog even goed doorleest dan zie je dat ik op geen enkel moment zei dat ik de regering van Schotte ondersteun. Ik denk dat mensen soms te vroeg iets gaan zeggen over een bepaalde partij of politici voordat ze zelf op de hoogte zijn van de feiten.

 11. @Sandra, Leg dan uit waarom jij een regering steunt vol met corrupte criminelen die niets voor het volk doen?

 12. @ Sander,wat geeft jou het recht om mensen te beledigen.Als je het allemaal zo goed weet,waarom begin jij dan geen partiij.Ik ken een schat van een meid die al jaren mag stemmen,maar ze heeft het syndroom van down. PAR mag hier smakelijk om lachen,want al jaren kan haar moeder met een machtiging voor haar stemmen en idd op een Partij als PAR.Dit meisje is niet eens in staat om te praten en wordt bij alles geholpen.Hoe is t mogelijk dat zij wel kan stemmen en mensen die hier kunnen meepraten niet volgens jou???

 13. @mAx, geeft ons 1 reden waarom je deze corrupte regering zou steunen die NIETS voor het volk heeft gedaan!

 14. @Rita,
  nog even herhalen wat iemand eerder hier zei, zodat je er nog even over na kan denken met die paar hersencellen, die nog niet aangetast zijn door haat en frustratie:

  De domheid van mensen zoals jij blijft me verbazen, zo erg zelfs dat ik denk dat je zuiver aan het provoceren bent. Als dat zo is……Get a life!
  In het geval je echt niet beter weet, heb ik medeleiden met je en hou ik mijn hart vast omdat figuren zoals jij stemrecht hebben.

 15. Even to the point.
  Ik denk dat deze 11 zichzelf geen goede dienst bewezen hebben door zich zo uit te spreken. Persoonlijk krijg ik al weer een vieze smaak bij het idee dat een partij zich met Godet durft te verbinden…..
  Ik hoop op een paar goede partijen die mee gaan doen aan de verkiezingen, die helder uiteenzetten wat ze willen, die met goede mensen komen en die ook aangeven hoe ze laten zien dat ze hun woord gaan nakomen.
  Het lijkt me goed dat iedere partij zicht uitspreekt over hun visie op de relatie met Nederland, en hoe ze op economisch gebied denken kosten en inkomsten in evenwicht denken te houden en wat ze dan doen op gebied van onderwijs, gezondheidszorg, justitie en werkgelegenheid.

 16. Niet dat bovengenoemde combinatie er gekomen zou zijn, maar het is goed voor de PAR dat die meteen in de kiem is gesmoord. Wat valt er aan eer te behalen tot oktober?!!

 17. @ Wancho. Kijk nog eens goed. Datum en tijd kloppen niet met de door jou gebruikte tekst.

 18. Zorro, op 03-08-2012 om 19:24 schreef:

  Clepatra e Rozie (viswijf), hadden het gedaan voor wat hun beloofd was. Dacht jij echt dat ze de waarheid zouden vertellen?

  Ze zoeken nu een zondebok, maar de PS is er om te blijven en Clepatra e Rozie (viswijf), zullen, indien ze weer in het parlement komen, weer met de PS te maken krijgen, daarom snap ik hun zogenaamde ”punt” niet.
  Het zijn gewoon zielige zwakke schakels, zonder ruggengraat.

 19. Dinsdag komt de Staten bij elkaar en vergadert over de ontstane situatie. Regeren met een bijeen gesprokkelde meerderheid kan best voor een beperkte tijd. Al was het alleen maar om verdere schade door de demissionaire club te voorkomen. Bij nieuwe verkiezingen moet niemand vreemd opkijken als dezelfde spelers die nu worden verguist, gewoon weer een poging doen om aan de macht te komen. Het plaatsen van onbekwame bestuurders op vitale posten (water electra) wordt ook niet direct ongedaan gemaakt. Daar heeft Curacao nog jaren last van, afgezien van de proceskosten om alles weer normaal te krijgen. De roep om snelle totale onafhankelijkheid zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de tweedeling die er momenteel in Curacao heerst. Voor Nederland is het kennelijk niet van belang wat er hier gebeurt, als de financieen maar op orde worden gebracht.

 20. Wat een aantal arrogante reacties zeg!!!! Ik zeg niet dat je alles moet geloven wat Cooper, Schotte of Wiels te zeggen hebben. Maar iemand met iets meer verstand zal voor zich zelf wat tijd nemen om verder onderzoek te gaan doen wat nu wel waar of niet waar is. And oh boy you will be suprised! Dus voordat we hier mensen gaan beledigen over laag IQ enzo, ga voor je zelf even een onderzoek doen, en stop met vooroordelen en alles geloven wat de media zegt.

 21. “@Rita, heb je het over Cooperbrrtgas?

 22. Rita, ik gaan discussie aan over politiek met mensen die een IQ hebben significant lager dan dat van mij dus ik dat doe ik hier dan ook niet.

  Wel wil ik je even duidelijk maken dat Curacao Nederland helemasl niets te bieden heeft en het eiland liever kwijt dan rijk is gezien de miljarden belastinggeld die er heen zijn gegaan en een nieuw tekort niet hebben voorkomen. Om nog niet te spreken van de maatschappelijke problemen die de Curacaoenaars in Nederland veroorzaken. Iedereen valt Mart Smeets aan over zijn opmerking over Curacaoenaars, maar iedereen weet ook meteen precies wat hij ermee bedoelt!

  En jouw olie en gas is MFK, PS en MAN propaganda en nooit aangetoond. Rita denkt dat Curacao het centrum van de wereld is, maar we hebben het over een land half de grootte van Limburg en met minder inwoners dan een stad als Eindhoven.

  En als veelgehoorde toegang tot Zuid Amerika heeft Nederland Curacao met zijn amateuristische douane helemaal niet nodig. Als het die nodig had vind het die wel op Bonaire.

 23. Ik weet het niet zeker?maar er was iemand vanochtend op het plein die door een toeter liep te schreeuwen,en die worden waren niet al te mooi, vooral niet voor kinderen?!Was dit misschien onze verkapte RITA<of Jan C en verlaten van het NARRENSCHIP,kijk schilderij het narrenschip je weet niet wat ziet??????En met lieve en leugeachtige woorden blijven zij hun eigen volk belazeren,art 51

 24. Goed idee maar dan zal wel iedereen nu goed gescreend worden.. dus Schotte kan een tweede kabinet vergeten!

 25. @rita, ja dat zal het zijn! Het heeft verder niets te maken met het feit dat Schotte een crimineel is die de staatskas samen met z’n corrupte boevenbende heeft leeggeplunderd.
  De domheid van mensen zoals jij blijft me verbazen, zo erg zelfs dat ik denk dat je zuiver aan het provoceren bent. Als dat zo is……Get a life!
  In het geval je echt niet beter weet, heb ik medeleiden met je en hou ik mijn hart vast omdat figuren zoals jij stemrecht hebben.

 26. @ rita. er is gewoon een staatsgreep gedaan door de par met geld uit nederland. rozier en cleopa zijn omgekocht zodat nederland onze olie en gas kunnen stelen.

  Ook dit behoort tot de categorie belachelijke boberanononsens zoals ook het neerhalen van alle huizen, gebrouwen e.d. uit de koloniale tijd. Wanneer ga je ons verrassen met een intelligente opmerking? Met welk geld heeft Helmina Lucifer Wiels rozier en cleopa met schaamteloos gescheld tot deze daad aangezet?

 27. Hoe kan het dat deze partijen geen verkiezingen willen??
  Bang voor een groot verlies?

  Ongelofelijk, dit eiland is nog rotter dan ik ooit heb gedacht!!!

 28. beste heer Goedgedrag,

  u bent ook mede schuldig aan de situatie van de afgelopen 18 maanden.
  Ik wil niet hard oordelen, want ik heb toch het gevoel dat u een eerlijk mens bent.
  MAAR, de volgende regering heel goed screenen en afkeuren als nodig is.

  geen fraudeurs, ex bajes klanten, belastingontduikers enzovoort meer in de regering.
  allen eerlijke en capabele mensen op juiste plek aanvaarden.
  dat geld natuurlijk voor alle partijen….

 29. Waar is tegenwoordig Abraham Mossel !!! Is ineens angstvallig stil..

  hmmmmm….

 30. Men zou denken en feitelijk is dat ook zo, dat 2 deserteurs de regering hebben laten vallen. Als ik beide heren beluister, is Helmina Lucifer Wiels de grote boosdoener.

 31. Mijn hemel, die PAR boeven erbij, Godett de racist en oud bajesklant dat zou me wat worden zeg. Van de regen in de drup.
  Reken maar dat Emily haar stromannetjes al klaar heeft staan. Wat een reurige bende toch.
  Ik hoop dar de gouverneur dit ook inziet. Hoe je het ook wendt of keert verkiezingen is nu de enige optie.

 32. @Rita,

  If you can’t beat them, join them 🙂

  Of te wel.. koekje van eigen deeg!

 33. @Rita, Welke olie en gas??? Die van Cooper?? hahahhahahahaha

 34. Ik hoop dat de gouveneur Frits Goedgedraag ook zijn biezen pakt en de eer aan zichzelf houdt. Hij heeft ook een te slappe houding laten zien door al dit gebeuren en dat hij niet in staat was zijn rug recht te houden. Hij getuigd ook een van de meest zwakke Gouverneurs te zijn in de historie van Curacao. Curacao heeft een gouverneur nodig met lef en die stevig in zijn schoenen staat. Zo denk ik aan Suzie Romer, LIsa Dindial of het terugkeer van Mr Saleh.

 35. PAR samen metFOL???
  Hoeveel zetels verlies levert dit op voor de PAR??
  Niet zo slim. Of wil men op dezelfde weg doorgaan zoals het tot op heden is gegaan?

 36. @Sander. Nee, Sander zo moet jij het niet zien. Het is ons democratische stelsel die dat mogelijk maakt. Met wie moeten ze anders een meerderheid vormen. MFK,MAN of PS. dat zou dan een rancuneuze of wankelend meerderheid worden dus niet. Dat is hetzelfde wat Rutte is overkomen door in zee te gaan Wilders. Ze hebben de stekker d’ruit getrokken dan gaat Rutte tot verkiezingen in zee Groen links D66 en Christen UNie toch voor een meerderheid. Waarom doordat de democratische verkiezingstelsel het toelaat. PAR en PNP hebben in het verleden al in een regering gezeten met FOL van Godett en ze hebben de eindsteep gehaald. Het probleem van Curacao is het geerfde Democratische systeem. waarbij je niet zomaar een regering kan vormen van een signatuur. Je bent afhankelijk van meerdere partijen net als in Nederland om een regering te vormen. Ook heb je op Curacao weinig mensen met capasiteiten om in de regering te gaan zitten. Degene die voldoende capasiteiten hebben gaan niet in de regering zitten, ze dat het een ondankbare taak is. Om te overleven op Curacao moet je kunnen rommelen en sjoemelen. Wie moeten ze daar in de plaats nemen dan Dean Rozier. Waarom gaan de Curacaose Nederlanders zich niet verkiesbaar stellen op een van de bestaande politiekepartijen. Vroeger had je bij de politieke partijen diverse nederlanders die meededen in de politiek. Pietje van Der hoeven de vroegere Katholieke volkspartij later gefuseerd met de PNP. Kijk deze nieuwe generatie politici hadden de kans het democratische systeem te veranderen. Wegens gebrek aan kennis op allerlei gebieden is het niet gelukt om het verkeizingsysteem te veranderen in een waarbij het partij die tijdens de verkiezingen de meerderheid van stemmen weet te behalen het regering moet gaan vormen. Aan de andere kant denk ik gelukkig dat het oude systeem bleef voort bestaan anders zat wij vandaag nog met manke regering vol met boeven. M.a.w. die andere partijen weten wel goed met Godett om te gaan. Daarom laten wij toch een beetje genuanceerd zijn met opmerkingen die nog vlees nog vleet zijn of nergens op slaan.

 37. En nu eest schotte en zijn rovers laten arresteren.

 38. Lood om oud ijzer.

 39. De combinatie PAR/PNP/FOL en Cleopa zal ons niet veel helpen, maar verkiezingen ook niet. Dan kunnen we intimidaties, schreeuw- en scheldpartijen verwachten en tot die tijd totale stilte, niemand die ook maar iets doet. In de tussentijd zakt het eiland verder weg en tegen de tijd dat we weer een nieuwe graaiende club hebben geïnstalleerd is de tent failliet.

  Mag vreemd klinken, maar doe mij maar wat bestuurders uit het buitenland, voor mijn part uit Aruba, de VS of waar vandaan, zolang ze maar niet corrupt zijn.

 40. er is gewoon een staatsgreep gedaan door de par met geld uit nederland. rozier en cleopa zijn omgekocht zodat nederland onze olie en gas kunnen stelen.

 41. Als PAR het kabinet Schotte mede tot val had gebracht door sterke oppositie te voeren had ik hier wel vrede mee kunnen hebben. Maar nee dit is gewoon precies hetzelfde, alleen de ene regering zit vol met schreeuwlelijkerds en nu met PAR heb je een regering die alleen maar brieven kan schrijven… in beide gevallen zullen ze de Curacaoenaar bestelen… Corrupte bende! Het zegt genoeg als je met Godett door wilt gaan…

  Frente Sivil, ga ajb door! PAR moet ook gescreened worden!!

 42. Waar gaat dit eiland naar toe?

 43. Same shit, different Day…

 44. Godett??? Wilde hij niet (ook) met Schotte samenwerken???

 45. Wel weer een flinterdunne meerderheid; er hoeft maar wat te gebeuren en de boek valt weer. Zeker met de partijen die 1 zetel hebben en de facto de zaak kunnen gijzelen…

 46. Maybe everything in the past years has lead us to the ultimate majority coalition of variables and pure interest in the people?
  Maybe the cynics out there can finally breathe and offer constructive contributions to our island and society and not only insult and complain – only words, no actions.

  To the new coalition: pay attention to us!

  Lanta nos bos ban kanta
  grandesa di Kòrsou;
  Kòrsou, isla chikitu,
  baranka den laman!

  Kòrsou, nos ta stima bo
  ariba tur nashon.
  Bo gloria nos ta kanta
  di henter nos kurason.

  Nos pueblo tin su lucha,
  ma semper nos tin fe
  di logra den tur tempu
  viktoria ku trabou!

  Ban duna di nos parti
  p’e isla prosperá.
  Laga nos uni forsa
  p’asina triumfá.

  Nos patria nos ta demonstrá
  onor i lealdat,
  meskos na e bandera
  union di nos nashon.

  Nos bida lo ta poko
  pa duna nos pais,
  luchando uní pa libertat,
  amor i komprenshon.

  I ora nos ta leu fo’i kas
  nos tur ta rekordá
  Kòrsou, su solo i playanan,
  orguyo di nos tur.

  Laga nos gloria Kreador
  tur tempu i sin fin,
  k’El a hasi nos digno
  di ta yu di Kòrsou!

 47. nu maakt de PAR (de PNP ook) een grote fout.
  weer met Godett te willen regeren, dat riekt toch ook naar corruptie.
  is Cleopa misschien toch omgekocht?
  ik wil dat dit wordt uitgezocht.
  want het ene corrupte kabinet vervangen voor een volgend corrupt kabinet?
  zijn er nog politieke partijen op dit eiland die geen gebruik maken van corruptie???
  althans minder openlijk!!

 48. Waar het nu op aankomt is de rechte rug van de gouverneur. We moeten niet vergeten dat het feit dat er maar liefst 4 (!) ministers zijn benoemd die never nooit benoemd hadden mogen worden op 10-10-2010. Er waren genoeg redenen om deze mensen gezien hun achtergrond aangaande integriteit af te keuren. Zonder de ietwat slappe houding van de gouverneur hadden we niet in deze troep gezeten. Maar het is nog niet te laat! Door het Landsbesluit waarmee Schotte ongetwijfeld gaat komen NIET te ondertekenen en de andere opties te bekijken (en de beste te honoreren), kan er meteen met een opruim actie worden begonnen. De urgentie van de problemen kunnen nu geen demisionaire regering gebruiken die op ALLE terreinen een brevet van onvermogen heeft afgegeven. Ik druk me dan nog voorzichtig uit. Goedgedrag heeft daar meer dan genoeg munitie voor, zeker met de aanwijzing van 13 juli j.l. erbij. Dus de bal ligt nu bij De Los Santos Goedgedrag. Ik hoop dat hij ons niet in de steek laat……..

 49. 11-1 is geen regering…

 50. Zou mooi zijn. Lijkt me ook de meest logische stap. Arme Gerritje…. bereid je maar alvast voor op een paar jaartjes Bon Futuro, want de waarheid gaat boven tafel komen.

 51. ik denk een risico vol verhaal, ik hou niet zo van onafhankelijke leden die zomaar weer het zeteltje intrekken, dit is zo vaak gebeurd bv op bonaire…

 52. Godett komt sowieso niet door de screening.

 53. Neeeeeen, de burger is aan zet. VERKIEZINGEN NU!!!!