• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Frente Sivil hamert al maanden op de onkundigheid van de regering en ook nu het kabinet ten val is gekomen, blijven zij niet stil. “We hebben geen vertrouwen in de regering of de oppositie”, laat woordvoerder Ruben Suriel weten. Politieke intenties heeft de stichting echter zelf niet.

“De coalitieleden hebben hun controlefunctie niet goed uitgevoerd, maar de oppositie heeft ook geen goede oppositie gevoerd”, gaat Suriel verder. “Het bestaande parlement is niet te vertrouwen en nu moet de aftredende regering nieuwe verkiezingen organiseren. De nieuwe verkiezingen moeten legaal zijn, desnoods met buitenlandse waarnemers.”

Politieke
Ondanks de kritiek op de regering, heeft Frente Sivil geen politieke intenties. “We kunnen geen politieke intenties hebben. Frente Sivil is ontstaan uit verschillende pressiegroepen en heel veel verschillende mensen: van extreem rechts tot extreem links. Het zijn mensen uit totaal verschillende kringen, maar met één gemeenschappelijke vijand.”

Democratie
“Er zijn altijd risico’s”, gaat Suriel verder. “Maar democratie is het minst kwalijke. Misschien worden dezelfde mensen weer gekozen tijdens de nieuwe verkiezingen, maar het volk heeft dan die keuze gemaakt. Dat is democratie.”

18 reacties op “Frente Sivil heeft geen politieke intenties”

 1. Frente Sivel/grupo 40/etc/etc/// zijn al begonnen met individueen die duidelijk politiek gelieerd zijn.. Dus laat ze maar blijven zeggen dat dat niet zo is… en dan blijven ze ook blablabla want het volk zal nooit naar hun luisteren….

  go back into recent history… zoek effe uit Wat Kousa Komun is…nee sorry… was !
  .. voor de luie onder jullie zet ik de website hier…http://www.kousakomun.org/Nederlands/nederlands.html

  en ga zelf na wat er gebeurt was met Kousa Komun en dhr Castillo die in de PAR stapte… en toen werd Kousa komun begraven RIP.

  de PAR heeft het ‘goed’ gedaan… in het begin de belangrijke entiteiten ‘omarmem’ … vakbonden Sitek van onderwijs en ABVO van onverheid, beste pressie groep toen, Kousa komun, en verder de jaren erop, naar toe gewerkt, om de RK kerk erin, de rest van de grote vakbonden, Dan denk je aande banken… o nee, dat hoeft niet,, want die hebben PAR opgericht…

  never these people again.. en dan zeg ik niet PAR, nee. ik bedoel dat ‘soort lui’ aan de macht op dit mooie eiland!

 2. @anonymus, nou ja de wonderen zijn de wereld niet uit want de huidige regering zat ook vol met lieden die de screening niet door zijn gekomen!!

  en volgende keer zal Schotte niet zo gelukkig zijn! 🙂

  MFk gaat veel stemmen verliezen en de MAN zal verdwijen! het spel is uit!

 3. @ Kwame K. Ze moeten zelfs gaan uitkijken, dat ze alsnog niet naar huis gestuurd worden en ze worden zeker in de gaten gehouden. Eigenlijk zouden we het beste af zijn zonder regering in de komende maanden.

 4. Zou ook niet kunnen want in hun gelederen ztten er maar weinigen die de screening kunnen overleven. Bomboshi Civil en de rest zijn nu ff flink in hun hemd gezet. Zakenkabinet aya na kas di tantan. hihihihi 😆
  Na de verkiezingen kan niemand meer zeuren. Het is zeker dat de demisionaire coalitie nog sterker uit de bus komt. Wat gaat Bomboshi Civil dan doen? Ik heb een goed idee voor die lui, laten ze maar vuil gaan prikken op de openbare wegen. Ze hebben toch niets bereikt met hun terroristische acties. Onni potmonni en nesjie-aranja ruben Suriel mogen ook meedoen. whawhoeeee 😆

 5. Frente Sivil, het werk begint nu pas! We moeten druk houden op de regering Schotte zodat ze niet in die drie maanden door gaan met corruptie! ook moet het OM doorgaan met het vervolgen van deze regering! De verkiezingen dienen eerlijk te gaan en tevens dient de screening voor de nieuwe regering goed te verlopen zodat we Jamaloodin, Schotte, Godett, El Hakim, Constancia en Cooper niet meer terug zullen zien!

 6. Vito, ik zou het met je eens zijn als we goede politieke partijen hebben, maar die hebben we niet. Het enige wat we hebben zijn enkele partijen die integer (lijken te) zijn en daar moet je nu wel op stemmen (PAR, PNP) met als enig alternatief de mafia van MFK, de zakkenvullers van de MAN en de mondi mannen van PS. Om over draaikont Godett met goed gevuld strafblad nog niet eens te spreken.

 7. Ik vindt dat de Frente Sivil een neutrale onafhankelijke organisatie moet blijven zonder politieke kleur. Het moet een burgerlijke initiatief blijven die het democratische systeem moet blijven bewakken. Het is gebleken een enig organisatie te zijn die heeft gewerkt op Curacao. Zelfs in America heeft het nog niet gewerkt Bush heeft tot het eind mogen blijven zitten,op Curacao is heeft het net op tijd gewerkt. De oudere politieke leiders en burgers wisten samem met elkaar de krachten te bundelen en naar een doel te steven, de bevrijding van Curacao uit handen van de duivels.Chapoooooooooooo, petje af voor de organisatie Fente Sivil. Dat was een geweldloze actie ala Ghandi,Martin Luther KIng, NElson Mandela

 8. Frente Civil is een waakhond. En waakhonden moeten we koesteren. Ze zijn in staat gebleken geheel geweldloos aandacht voor het algemeen belang te krijgen en te houden.
  Alle hulde aan allen.

  Ik heb elke bijeenkoms,t aktie bijgewoond en ik was onder de indruk van de kracht die uitgaat van mensen die gelijkgestemd denken en positief zijn.
  Geweldig in 1 woord.
  Misschien moet het ook een keer duidelijk worden op dit forum en niet altijd azijnpissen en kritiek op alle en iedereen hebben.
  Want laten we nou wel wezen is het niet zo dat de critici zelf niets doen??

 9. Ik denk dat Frente Sivil heel veel stemmen kan gaan trekken, ze verdienen ook alle respect voor hun acties de afgelopen maanden. Hulde!

  Ik denk wel dat als Frente Sivil de politiek ingaat ze enige (politiek neutrale) zwaargewichten moeten aantrekken, want hun huidige top is – met alle respect – erg licht.

 10. Goed werk van FS. Maar laten zij hun werk voorzetten en ook een evt PAR regering goed in de gaten houden!

 11. Dat ,klopt,maar hebben ze dan liggen slapen toen het vorige kabinet aan de macht was?

 12. Frente Sivil mag nooit meer ontbonden worden. Frente Sivil moet dienen als een expertise centrum die mensen zal begeleiden, die de politiek in willen. Ex politici moeten daar hun kennis overbrengen aan de nieuweleden die de politiek in willen.Misschien handig te beginnen met centrum voor politieke cursussen aan nieuwkomers voor het land. Gaarne wil ik hun ook bedanken voor hun goede werk voor Curacao. Hiep Hiep Hoera. gefeliciteerd.

 13. Jammer Frente Civil, volgens mij zitten er mensen bij met hart voor de zaak, voor het eiland en voor het volk.
  Jullie hebben aan de weg getimmerd om deze regering weg te krijgen, waarom nu ophouden?
  Net zoals “WaarGaatDitEilandNaarToe” vind ik dat jullie nu de kans krijgen om dit eiland op te bouwen. Er zijn genoeg potentiële, integere kandidaten in jullie gelederen.Yuda y salba nos isla.

 14. @ 1000% eens met ikke!

  Hartelijk dank Frente Civil!!
  Zeker dankzij jullie acties en geweldig onderzoekswerk is er een einde gekomen aan bestuur door criminelen.

  Hulde aan Ruben Suriel & zijn team, die zich onverschokken hebben getoond!

 15. ze zeggen een gemeenschappelijke vijand.
  maar ze hebben toch ook één gezamelijk doel: namelijk het belang van curacao…
  Ik ben bezorgd dat een groot deel van het volk, nog steeds voor Wiels en Schotte zullen gaan.
  ze hebben niet veel te verliezen (denken ze) en het zal hun worst wezen door wie ze gebeten worden.
  laten de andere politieke partijen ook aan deze mensen denken en hun belangen gaan behartigen:
  goede scholing, gezondheidszorg, gezins begeleiding, hulp verstrekken waar nodig is.
  als de kinderen van deze mensen nu eens niet in de criminaliteit terecht komen, dan hebben we straks een gezonde basis voor Curacao.
  het scheelt dan ook heel veel geld in kosten voor gevangenissen, politie, justitie enzovoort.
  en door dat deze mensen werken zullen ze ook bijdragen aan de economie van het eiland.
  nu zijn deze mensen een kostenpost, dus het mes snijdt aan 2 kanten…

 16. Goed zo.. en nu moet we de politiek gaan zuiveren!

 17. Namens ontzettend veel medebewoners van dit prachtige eiland Curacao, wil ik u hartelijk danken voor hetgeen u heeft gedaan. Mede dank zij uw inzet is er gelukkig een einde gekomen aan de wanpraktijken van het kabinet Schotte.

 18. Jammer, want juist doordat Frent Civil zo’n verscheidenheid aan mensen tot zich heeft weten te binden kun je verwachten dat uit deze grote resource pool we eindelijk nieuwe gezichten zouden kunnen zien. Ruben je hebt toegang tot hele goede resources. Je kent de kundige mensen en hoewel je zelf geen politieke aspiraties hebt kun je wel een rol van betekenis spelen om sturing te geven naar iets “nieuws”. Want met mij heb je nog een heleboel zwevende kiezers die op dit moment geen parij hebben om op te stemmen. We hopen dat je niet alleen een kritikus bent, maar ook een bouwer.