• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens ex-premier Emily de Jongh-Elhage had dit allang moeten gebeuren. “Het kabinet had al zijn ontslag moeten indienen toen Eugene Cleopa zich terugtrok. Op het moment dat je een minderheid hebt, is het over.”

 
De partij gaat kijken naar hun positie en om de tafel zitten met de andere leiders om te bspreken hoe ze verder moeten gaan. “Er moet gauw iets gebeuren en we moeten alle opties nakijken. Het is hoogtijd dat er iets gaat gebeuren. Het volk is lang genoeg voorgelogen.” De politicus doelt op de situatie rondom de druktank en de vlag tijdens de Olympiade. Op de vraag of de PAR klaar is voor de nieuwe verkiezingen, is De Jongh-Elhage kort en bondig: ” Wij staan open voor alles, we zijn klaar de verkiezingen en om te regeren.”

14 reacties op “‘Kabinet had al eerder moeten vallen’”

 1. De PAR heeft voor mij zeker afgedaan. Sneaky gedoe allemaal. Ik hou het deze keer op PAIS in ieder geval is Rosaria een intelligent persoon, niet geheel charismstic maar dat maakt niets uit als ze maar geen strafblad hebben dat mag nooit meer gebeuren.
  Rust in het land, vertrouwen, investeren geen haat-zaai politiek meer, respect. En dat geldt zeer zeker voor Lucifer Wiels zoals Zorro hem zo treffend omschreef.

 2. @CAB, nee hoor grootste fraudeur is Schotte

 3. Emily is de grootste FRAUDEUR die er bestaat!! alleen doet zij het heel SNEAKYYYYY!tira piëda skonde man!! Emily doet alles wat Nederland wilt,pueblo di Korsou!!OPASSEN met Emily!!zei doet het echt STIEKUM .

 4. Sorry vorige bericht was voor Sander bedoeld..

  Ik ben het met Rignald eens, alleen ook hier geldt er zijn geen opties. Er moeten nieuwe partijen komen, maar ik denk dat de meesten er al geen zin meer in hebben als je ziet dat er een notaris aan te pas moet komen gekozen bestuur etc etc..

  De meeste stemmers hier denken dat een politieke partij een voetbalclub is of zo, ook bij slechte prestaties blijven ze die club steunen… dus een nieuwe partij zal het kiezersgedrag niet direct gaan veranderen!

  Curacao is gewoon onvolwassen en is nog lang niet aan het puberen!

 5. Rignald,

  Ik ben het helemaal met je eens, maar zwakke regering of geen zwakke regeren…. de personen/ partijen waar we het nu over hebben zijn al met al allemaal boeven. Pas als de nieuwe regering alle wantoestanden laten onderzoeken en dat er daarbij ook echt mensen gearresteerd worden krijgen ze van mij het voordeel van de twijfel. Gezien de manier waarop PAR oppositie gevoerd heeft, zullen zij nu ook niet ineens nog meer moeite doen om het OM haar werk naar alle eerlijkheid te laten verrichten. Maar waar ik me ook van bewust ben is dat er helemaal geen alternatief is… ongelofelijk zonde!

 6. Par klaar te regeren? Dick, Magali en Leeflang staan nog steeds hoog op de lijst. Emily heeft in de staten niets van zich laten horen. Hollander, die wel opositie voerde moest vertrekken om plaats te maken voor de leider, die vervolgens in de debatten niet uit de verf kwam.

  Ik hoop dat PAR een zelfreinigend vermogen heeft…
  Laat Zita de baas worden met Acala Wale, Jackson… smeek Rughenaat om terug te komen.

  Verder hoop ik dat indien er een nieuwe coalitie gevormd wordt dat ze niet *weer* alle directeuren gaan ontslaan. Kijk of ze hun werk goed doen, maak afspraken over targets en ga vooruit. We hebben meer dan zat problemen in het land om weer kompinchis pastechis te geven.

  En voor hen die geen zetels hebben maar die wel willen… Maak een goede lijst met integere mensen die zich bewezen hebben. Maak een duidelijk programma waarin je realistische oplossingen voor grote problemen geeft: Hamonie onder de bevolkingsgroepen, verandering van mentaliteit, lange termijn energie, isla, brandstof prijzen die hoger zijn dan op eilanden waar ze importeren, armoede, atracos just to name a few and I’ll vote for you!

 7. @kasuari, Optie is om iedereen uit te sluiten van deze verkiezingen die in de afgelopen 20 jaar in de staten hebben gedient of gewerkt hebben als gedeputeerde en/of minister. Ook mogen mensen met strafbladen niet meer meedoen. Als we in oktober op precies dezelfde mensen gaan stemmen dan zal er niets veranderen!

 8. @Nardy,

  Wat versta jij dan onder oppositievoeren? Ik denk dat we daar van mening dan zullen verschillen… want het enige wat ik van de PAR heb vernomen is dat zij brieven schrijven en in de Media opiniestukken schrijven… wat een oppositie is dat. En dat ook nog ten tijde van een mafia regering! Als zij echt waarde hechten aan de democratie hadden ze het totaal anders aangepakt dan brieven schrijven.

  Ik begrijp de PAR overigens wel, want als ze te hard gingen schreeuwen dan werden er volgens mij flink wat oude koeien uit de sloot gehaald. PAR heeft ook hele vieze handen, alleen zij deden het tov Schotte & Co heel erg sneaky!

  Stemmen moet je zeker doen, alleen denk wel goed na als jij op de PAR wilt gaan stemmen.

 9. Kasuari, je hebt gelijk.
  maar beter een slappe regering, dan deze maffia marionetten.

  Is er nog een andere partij die mijn stem zou kunnen verdienen?
  ik zoek eigenlijk iemand als Eman, een sterk persoon met een goede opleiding (denk ik?)
  hij gaat de confrontatie aan heeft respect verdient de afgelopen jaren.
  hij is ook bezig met bruggen bouwen met europa en werkt ook hard aan het economische belang van Aruba
  Op Curacao denk ik niet nog zo een figuur gezien te hebben in de politiek.
  emily is een aardige oma, die waarschijnlijk wel goede raadgevers heeft, maar ze spreekt mij niet erg aan.
  mevrouw Leeflang is in mijn ogen nogal arrogant en heeft zichzelf oop een soort voetstuk geplaatst, dus is voor mij ook geen optie.
  ik vindt de PAR uberhaupt een arrogante partij, die niet echt de belangen van het arme deel van de bevolking aanpakt.
  maar zoals je zegt; wat zijn de opties???

 10. Ben ik met je eens, waardeloos zoals de par zich heeft laten zien de afgelopen 2 jaar , ben altijd n trouwe par kiezer geweest, maar diep en diep teleurgesteld in de gele partij.

 11. @Kasuari, ben ik toch niet met je eens. Er mijns inziens enorm oppositie gevoerd.
  Zelfs toen iedereen iets had van: “er gaat toch niets veranderen”.

  Ik heb me nooit met de politiek bemoeid. Altijd blanco gestemd. Dacht dat is voor mensen die tijd hebben zich hierin te verdiepen. Doe ik dus niet meer.

  Nooit meer zo’n horror-regering!!

  Ik ga dit keer STEMMEN, STEMMEN, STEMMEN. Ook al heb ik maar 1/30.000 invloed, dit keer ga ik me inlezen en zeker stemmen. Hoop dat iedereen hetzelfde voelt. En doet.

 12. Twee jaar niets van deze thee tante gehoord en nu komt ze weer tevoorschijn. Alsjeblieft zeg, laat deze vrouw gauw weer achter de geraniums van haar voorraam gaan zitten.

 13. Emily vergeet, dat er geen wettelijke regels bestaan over wanneer een ontslag moet worden ingediend. Er bestaan alleen democratische gebruiken en ethiek en moraliteit en die bezitten Schotte c.s. nu eenmaal niet. Oppositie voeren valt niet mee voor de eerste keer, maar toch hebben ze dat binnen de wettelijke mogelijkheden en het monddood gemaakt zijn naar behoren en volgens verwachting gedaan. Echt belangrijk is het niet, want er staan veel belangrijker zaken op het programma.

 14. Klaar om te regeren? PAR wist niet eens hoe ze oppositie moesten voeren… jammer genoeg zijn er geen opties 🙁