• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het doek voor kabinet Schotte is gevallen. Na een lange vergadering bij MFK, verliet fractievoorzitter Dean Rozier het pand met de boodschap: “Het volk heeft rust nodig, en ik ga daar mijn zetel voor gebruiken.” Later kwam premier Gerrit Schotte naar buiten en liet weten dat hij zo snel mogelijk zijn ontslag gaat indienen.

Nadat Rozier het gebouw verliet kwam één van de MFK-leden woedend naar buiten en riep: ‘Hij is een vieze varken en is met de zetel weggegaan! Hij is onbeschoft! Hij is een dief! Rozier is een dief!’.

Geen gentlemen
Volgens Schotte heeft Rozier gezegd dat we in een democratisch land leven en dat Rozier de zetel zou achterlaten als de leden dat willen. “Maar dat heeft hij niet gedaan, hij heeft de zetel toch meegenomen. Rozier is geen ‘gentlemen”, aldus Schotte. Wanneer de premier zijn ontslag precies gaat indienen kon hij nog niet zeggen.

59 reacties op “Kabinet definitief gevallen”

 1. Wie heeft deze (nu demissionaire) regering indertijd gekozen?
  Denk daar maar eens over na!
  Maar zoals het verleden ons geleerd heeft verdwijnen al die politieke eendagspartijen heel snel.
  Alvorens een stem uit te brengen bij de komende verkiezingen moet men maar eens goed nadenken op wie en vooral waarom men een stem uitbrengt op een partij of persoon.
  Ook de pers heeft daarbij een belangrijke taak.
  Ook de politieke partijen dienen niet alleen (loze) beloften te doen maar vertel wat men wil en vooral HOE men bepaalde zaken aan wil pakken.
  Misschien krijgen we dan eindelijk weer eens een fatsoenlijk en van corruptie verschoond Curaçao.

 2. ja als je nu een zaak hebt in kantoorartikelen ben je vast door je hele voorraad shredders heen, tot 19 okt is lang genoeg om heel veel weg te poetsen en nog wat zakjes te vullen….

 3. Hiep Hiep hoera voor het Curacaosevolk die bevrijdt is van stelletje boeven en duivels. Eugene Cleopa en Dean Rozier gaan de geschiedenis in als bevrijders van Curacao uit handen van de duivel Wiels. Lekke lekke Curacao geen tweede Haiti. Er moet ook een nieuwe gezaghebber komnen voor Curacao met meer lef dan Frits Goedgedrag, die al die tijd ook is zitten slapen. Persoonlijk denk ik aan Suzie Romer, Jeanne Henriques, of Lisa Dindial nog een keer als gezaghebber van Curacao of de terugkeer van Saleh. Mensen dit is mijn persoonlijke visie, het is maar een idee. Zijn er meerder betere ideeen kom ermee. Dit fout mag nooit meer gebeuren. Verder voorspel ik zware verkiezingswinst voor de PAR en PNP. Die zullen gegarandeerd grote winst boeken met de verkiezingen. Ze hebben nu hun lesje geleerd.

 4. Zij die Rozier uitmaken voor dief hebben de regels van de democratie niet helemaal begrepen. Is voor een MSK lid niet verrassend.
  Dat Rozier eerst beloofd de zetel aan de partij te laten en later de zetel meeneemt lijkt niet netjes.
  Gelukkig heeft de partij veel ervaring met beloften niet nakomen en zal ze over deze slag wel heen kunnen komen.
  Als Dhr. Rozier lid wordt van een politieke partij i.p.v. een criminele organisatie kan hij op mijn stem rekenen

 5. Erg leuk om deze verschillende reacties te lezen. Ik zelf heb geen goed woord over voor deze regering, maar wat is het alternatief? Een nieuwe partij, de PAR… Er moeten mensen opstaan die de puinzooi van deze regering moeten en kunnen opruimen. Maar ja, dat is niet 1-2-3 gedaan. Daar is minimaal 1 jaar voor nodig. Met andere woorden voorlopig geen vooruitgang van Curacao 🙁

  En laten we niet vergeten… Als er pas op 19 oktober verkiezingen zijn, dan hebben die maloten die nu nog aan de macht zijn (demissionair of niet) nog dik 10 weken de tijd om hun zakken nog even extra te vullen. Nog meer puinzooi dus.

  Wie had deze idioten ook al weer aan de macht geholpen? …. Oh ja, het volk.

  Laten we hopen (bidden) dat de MFK en de PS zo sterk in zetels dalen dat ze niet meer noemenswaardig zijn. Ik houd mijn hart vast met die Wiels, die toch erg op emoties speelt van bepaalde groepen mensen.

 6. Hier proosten we op! En nu maar hopen, dat het eindelijk politiek de goede kant op gaat met Curacao!!!!

 7. “Mas serka di bo” heeft 22 maanden geduurd en heeft gigantische schade toegebracht aan ons land. We zijn bedonderd en belazerd door fraudeurs en leugenaars, onze financiële situatie is gewoon slecht, 22 maanden geleden begonnen we met een schone lei, nu is daar niets van over, de situatie vwb water en elektriciteit is alarmerend, evenals de gezondheidszorg en het onderwijs.
  We zitten nu met de erfenis van tientallen onafgemaakte plannen en aangegane niet gefinancierde verplichtingen waar het volk niets aan heeft, behalve dan de rekening ervoor te moeten gaan betalen.
  Het is ronduit een nationale schande dat deze club het land geregeerd heeft, een club die bestaat uit veroordeelde fraudeurs, winkeldieven, vervalsers en bewezen leugenaars, wanbetalers en belastingontduikers, velen er van met zo goed als geen scholing en of opleiding. Ik houdt het lijstje verder maar kort want het is om je absoluut kapot te schamen dat dit heeft kunnen gebeuren.
  Dit mag nooit meer gebeuren, en ik kan alleen maar hopen dat bij het aantreden van een volgende regering er nu wel een screening wordt toegepast om dit soort zaken te voorkomen!! Nu wordt het puinruimen en er zal financieel ingegrepen moeten worden (lees belastingverhogingen)om deze nationale blamage weer recht te trekken.

 8. hoe durft HIJ het woord Gentleman in de mond te nemen…
  Hij, een dief, een moordenaar (hij is schuldig aan een verkeersongeluk met de dood van een 69 jarige vrouw) en fraudeur….
  Gentleman??? hij moet zich kapot schamen.

 9. Hoe weinig het ook moge zijn, zal de PAR uit de afgelopen tijd moeten leren en “onderzoek alles, maar behoudt het goede” moeten toepassen om dichter bij het volk te staan en wie voor miljoenen aan kosten aansprakelijk gesteld kunnen worden, moeten aangepakt worden.

 10. @Rignald,

  Ik denk niet dat het OM nu ineens meer zal gaan doen. Zij zullen ook afgeschoten worden als nu ineens blijkt wat voor boeven die mensen waren (NB bijna 2 jaar redenen gehad om diverse onderzoeken te starten)… dus om gezichtsverlies te voorkomen zullen ze naar mijn verwachting niks ondernemen… of de nieuwe regering moet alle werknemers bij het OM vervangen voor integere mensen (of die er zijn is een 2e).

 11. Hèhè, ze zijn wakker, het werd tijd.Opnieuw opbouwen, maar nu goed.

 12. Maar gaan we nu ook ervoor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren? Het is overduidelijk dat het volk en Curacao dient te worden beschermt tegen haar politici!

 13. Woohoo! A saka e steker por fin!

 14. Ok nu is het OM aan zet! Wiels, Jamaloodin, El Hakim, Schotte, Constancia en Dos Santos en Van der Dijs meteen achter de tralies!

 15. @Kabrio, hoeveel geld kreeg Schotte toen hij zijn zetel wegnam bij de MAN?

  Idd Schotte deed precies hetzelfde Karma is een b****!

 16. was misschien toch verstandig geweest om naast je schoonfamilie rozier te betrekken bij de opgezette water/ijs handel in Haiti dan was je misschien deze ellende bespaard gebleven. wees niet ongerust misschien heeft je schoonfamilie nog een een zetbaas nodig op het tankstation in Haiti.

 17. Wie gaat even de Wikipedia pagina van Kabinet Schotte aanpassen??

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Schotte
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Politieke_crisis_Cura%C3%A7ao

  Even updaten met de laatste feitjes en alle helden in dit verhaal met naam en toenaam benoemen.

 18. A) Een ieder geeft teveel credit aan een Cleopa en een Rozier… zij hebben bijna 2 jaar met deze Caravaan mee zitten liften. Met deze leden zet ik me vraagtekens over hun echt reden van vertrek.. voor het volk hebben ze het vast niet gedaan. Desalniettemin is het wel een van hun beste acties tijdens hun werk als statenlid.

  B) Nieuwe verkiezingen biedt met het huidige aanbod aan politici niet bepaald een positief vooruitzicht. PAR is gewoon een outbollige partij die zonder teveel moeite de afgelopen periode oppositie hebben gevoerd. Waarom zouden zij in het geval van een coalitie meer willen doen? Of juist omdat zij ook op een degelijker manier zakken kunnen vullen? PAIS is misschien integer, maar ook zij waren teveel op de achtergrond. Zij zouden alleen mijn stem krijgen, doordat er voor de rest niks anders is… en dat zou nooit een reden moeten zijn om je stem weg te geven.

  C) Weekend kan overigens niet beter beginnen! Hulde aan Frente Civil voor hun doorzettingsvermogen en de strijd tegen de Maffia.. ook al hadden er meer hardere acties plaatsmogen vinden, wat ik altijd gezegd had. Maar toch hebben ze niet opgegeven en zij verdienen daarom meer respect dan een Rozier of een Cleopa!

  D) Komt na C….

 19. wat een trieste bedoeling hiero schaam jullie wat een nachtmerri is dit !!

 20. DANKI DIOS !!!!!!!! En hoor eens wie zegt dat er iemand geen gentlemen is, jawel… onze eigen herhaalde malen veroordeelde fraudeur en oplichter die hetzelfde deed toen hij bij de man opstapte.
  Wat een schaamte heeft deze regering over ons land gebracht. Nunca mas !!!!!!!!

 21. hmmmmm, happily ever after….

 22. Het kabinet Schotte is gevallen. Of er snel nieuwe verkiezingen komen staat nog niet vast. Wat de meerderheid in de Staten vindt is in dat verband relevant, ook al is voor ontbinding en nieuwe verkiezingen geen toestemming van de Staten vereist. De grote vraag is: wie gaan straks in de regering zitten om dit land er weer bovenop te helpen?

  Er zijn veel maatschappelijke leiders die niet beschikbaar zijn om als politicus het Land Curacao te LEIDEN. Maar zijn zij en anderen wel bereid het land Curacao te DIENEN en role model voor anderen, en in het bijzonder de jeugd te zijn?

 23. en nu aktie,

  dus uitreisverbod voor alle statenleden, en ministers en aanhang
  Blokkering van alle rekeningen i.v.m. kapitaal vlucht van verdewenen gelden
  geen benoemingen meer
  geen grond uitgifte meerzegeling van alle overheids papieren
  tijdelijke ver
  diplomatieke paspoorten inleveren
  familieleden voorlopig op non aktief bij de verschillende NV

 24. Volgens mij vergeten MFK leden dat hen eigen leider toendertijd hetzelfde heeft gedaan bij de partij MAN, weglopen met een zetel.

 25. Leden die dat roepen begrijpen de werking van onze democratie niet. Hebben nog wat lessen nodig.
  Eerst zeggen de zetel voor de partij te laten en hem daarna toch persoonlijk op te eisen is mogelijk niet erg netjes.
  Er zal best het nodige zijn gezegd in de laatste vergadering waardoor Rozier besliste dat het voor land en bevolking beter is dat deze regering opstapt.
  Heer Rozier, mijn dank voor uw moed.

 26. Way to go Rozier!

 27. Eindelijk heeft deze man begrepen dat het over en sluiten is voor zijn niks presterende ploeg.

  Nu maar hopen dat de volgende regering gaat Regeren en niet in dezelfde fouten vervalt als deze mensen.
  Wens wie er ook gaat zitten veel kracht en wijsheid toe.!

 28. hulde aan Dean, bullseye; het volk heeft rust nodig

 29. GEBEURD. en wat er is gebeurd is niet meer belangrijk wat wel belanrijk is dat er nu iets gebeurd.
  Ik hoop echt dat het nu goed gaat komen voor heel de bevolking op curacao en dan met name de mindere bedeelde er beter op word en rijk dit gaat steunen .
  elkaar helpen das mijn motto
  wie een huis bouwt voor zich zelf en dit ook aanbied voor een ander heeft de verantwoording om die van een ander eerst klaar te maken
  namens mij heel veel sterkte aan de bevolking voor wat komen gaat

 30. Het is gentleman en geen gentlemen. Zo die kogel is door de kerk

 31. De mooiste opmerking van dit jaar komt van onze MAVO3 premier: ‘Rozier is geen ‘gentlemen”, aldus Schotte.’

  Hoe durf je dat te zeggen als liegende en veelwijvende creditcard-, examen-, en verzekeringsfraudeur die erin geslaagd is ondanks 5 miljard van Nederland na anderhalf jaar Curacao al met een tekort van 160 miljoen op te zadelen?

  Als iemand die een dodelijk ongeluk veroorzaakt heeft door (onverzekerd!) met 120 kilometer te rijden waar 60 is toegestaan?

  Als Schotte de norm is voor een gentleman, dan kunnen we beter de stop uit het eiland trekken en het in zee laten zakken.

 32. ‘Hij is een vieze varken en is met de zetel weggegaan! Hij is onbeschoft! Hij is een dief! Rozier is een dief!’.

  Onbeschoft? Pot verwijt de ketel. Dit is het niveau van onze ex-regering, en dan maar afvragen waarom het volk wil dat ze oprotten.

  En nu afwachten tot Okt. om te zien hoeveel ezels zich stoten tegen de zelfde steen.

 33. Hoera ,Hoera,Hoera

 34. Geweldig die uitspraak van één van de MFK-leden, zoals de waard is…

 35. Pueblo, pabien!!!!

 36. Benieuwd of Ramsay Soemanta de foto’s van gisteravond en vandaag ook op zijn en Schotte’s Facebookpagina zet, naast de dagelijkse foto’s van Schotte met kinderen, Schotte met bejaarden, Schotte weer met kinderen, Schotte nogmaals met bejaarden.

  Ook Soemanta moet zich, naast de Statenleden, diep schamen door 2 jaar schaamteloos achter charlatan Schotte te hebben aangelopen en flink zijn zakken te hebben gevuld.

  Twee jaar goed verdiend Soemanta, maar je reputatie is helemaal afgebroken. Was het dat waard?

 37. Verdikkie!! Pas verkiezingen op 19 okt????

 38. Masha pabien Curacao!

  Einde van het schrikbewind van Schotte, de slechtste premier die Curacao ooit gehad heeft (en de laagst opgeleide, en met het langste strafblad). Zelfs Myrna Godett deed het beter.

  Respect voor Dean Rozier die voor het eerst sinds hij in de Staten zit eens zijn rug recht heeft gehouden. Mooi ook dat Schotte valt door toedoen van deze door hem zelf gekozen marionet waarmee Schotte toch een grote misrekening heeft gemaakt.

  Schotte vertrekt en laat het eiland in puin achter. Zij mas serka di bo was een grote leugen, een van zijn vele.

  Wie 19 oktober nog op zijn partij stemt moet eens langs de Capriles kliniek.

  Met de val van de regering is ook de laatste mogelijkheid van Statenleden om in te grijpen van de baan. Waarmee de statenleden van MFK (met uitzondering van Rozier), MAN (met uitzondering van Cleopa), PS en ook Antony Godett (FOL) definitief de geschiedenis ingaan als laffe rubber stamps die de wandaden van kabinet Schotte 2 jaar lang kritiekloos getolereerd hebben. Laten we deze zwarte lijst van Statenleden niet vergeten.

 39. EINDELIJK!!!!!!

  Rozier en Cleopa zijn helden en moeten een standbeeld krijgen!

 40. Verstand komt met de jaren dus dat gaat nog heel lang bij Gerrit duren.

 41. Het heeft dan 22 maanden geduurd, maar Cleopa en Rozier tonen nu wel erg veel moed om tegen alle intimidaties op te kunnen.
  Laten we ze daarin steunen.
  En op naar verdraagzaamheid en weg met polarisatie.

 42. Schotte, karma is a b***……you are thief and a liar, this is going to catch up with you sooner or later.

 43. Zoals Judeska zou zeggen: ONBESKOFT! Maaruh wie is er hier nu geen gentleman? Kom op Gerritje… jij toch?? Het had je gesierd wanneer je oprecht had gezegd dat je de eer aan je zelf hield.. maar helaas zou dat ook niet echt geloofwaardig over gekomen zijn

 44. De vraag is nu hoeveel geld hebben ze deze Rozie aangeboden? De vuile Judas!

 45. Rozie, is een vuile masbangu-man / ‘viswijf’ die niet in het parlement thuishoort. Deze man heeft het parlement zijn elan ontnomen.

 46. Dhr. Schotte bedankt, je was de beste premier ooit!
  Dit, is nu wat men stank voor dank noemt.

  De ware Judassen zijn nu bekend en dat is goed. We willen deze Judassen nooit meer in het parlement.

 47. Gerrit, Rozier’s mening is; om een gentleman’s agreement met iemand af te sluiten heb ik nog een andere gentlemen nodig, dus kan ik geen gentleman’s agreement afgesloten hebben.

 48. PS: Schotte cs zal het ontslag wel over het weekend trekken.

  Papierversnipperaar-verkopers let op: voor jullie een gouden weekend op Forti 1 🙂

 49. Eigenlijk snap ik niet wat de leugenaar Schotte bezielt. Als Schotte een gentleman was heeft hij binnen 2 dagen het ontslaag van zijn regering moeten indienen. Rozier heeft lef en is een toffe gentleman. Het is bekend dat Schotte een vieze vuile leugenaar is en dat hij de waarheid altijd verdraaid. Rozier is toch niet gek zijn zetel achter te laten.

 50. Top is Dean Rozier, eindelijk. Zetel meenemen Rozier, hahahaha

 51. Toen Schotte cs werd aangesteld, wist deze heel handig de VDC buiten spel te zetten.
  Ik verwacht dat de VDC binnen 2 weken weer in haar zadel zit en zijn werk kan doen. De thuiszittende mensen willen natuurlijk weer aan de slag en wij willen natuurlijk onze VDC terug!

  Maar wat Dommer destijds zei: als de VDC problemen ondervindt bij de screening, dan moet het OM onderzoek doen. Daar ging iets verkeerd! Het OM heeft binnen haar reikwijdte gekeken naar STRAFBARE feiten.

  Maar wat Donner niet wist: er is een (tot op heden onontdekt) cultuurverschil tussen NL en Curacao.

  Bij financiële delicten, zoals fraude, oplichtingszaken, diefstal van informatie (Schotte cs) etc, gaat Curacao niet meer naar de politie voor aangifte. Slachtoffers willen in dit soort zaken vaak hun centjes terug. Ze vertrouwen daarbij niet op het OM en de politie, ze bewandelen het CIVIELE traject.

  Dat slachtoffers van financiële delicten hun recht meer en meer voor de civiele rechter halen (en niet via het OM) heeft nog een nadeel: de daders (zoals Schotte cs) moeten dan doorgaans wel terugbetalen, maar voelen niet de pijn van Bon Futuro.
  Juist, ze worden nog beter in wat ze doen. Een ongewenste trend.

  Maw: Aangifte blijft een burgerplicht en noodzakelijk. En het OM moet zorgen te blijven gaan over strafbare zaken en de capaciteit creëren. Hoogste tijd voor een economische delicten politie met forensische accountants en gespecialiseerde OvJ’s. Betaald uit een pluk-ze wetgeving, dat potje zal zichzelf snel vullen.

  Gebeurd dit niet, wordt Curacao een fraude-, belastingontduikers- en oplichters-walhalla. Zie Schotte, Hakim, Jamaloodin, Tricky Dicky Peschar en zo ken ik er inmiddels nog wel een paar …

  … zoals menigeen van jullie inmiddels weten 🙂

 52. Hij weet het eigenlijk wel, die Schotte: “Wij leven in een democratisch land” Ja, ja, alleen paste hij dat niet zelf toe. En Rozier is geen “gentleman”. Wel, wel, wie is dan wel een gentleman in die regering?
  Nu hopen dat het volk straks slimmer stemt en niet voor de schreeuwlelijkerds en zakkenvullers die van alles beloven.

 53. Wat Schotte nu nog uitkraamt zullen we maar negeren.

  In mijn hele leven ben ik nog nooit politiek geinteresseerd geweest. Altijd blanco gestemd!
  Ik dacht dat is voor mensen die zich er beter in hebben verdiept dan ik.
  Dit keer gaat veranderen, ik laat geen mensen meer voor mij stemmen.

  Nooit meer zo’n horror-regering!!

  Al kan mijn stem maar voor 1/50.000 deel helpen, ik heb mijn lesje wel geleerd.
  Curacao heeft als jong land een hele slechte start gehad.
  Laten we nu met zn allen zorgen dat het beter wordt.
  Curacao heeft ons allemaal nodig bij de komende verkiezingen: gaat STEMMEN, STEMMEN, STEMMEN!!

 54. Rozier is geen ‘gentleman`, aldus Schotte.

  Look who is talking….en lees de dossiers over Schotte op internet om zijn interpretatie van `gentleman` te begrijpen. Rozier wou niet meedoen in dat circuit. Dat je een mooi pak aantrekt, een stropdas omdoet en de wereld rondreist, maakt je nog geen `Gentleman` Gerrit.

 55. Door afsplitsingen ontstaan de meeste nieuwe politieke partijen. Daar is dus niets mis mee, behalve zure druiven voor de teleurgestelde achterblijvers. Die roepen dan dat ze zijn bestolen. De beurt is nu aan de Gouverneur en aan de politiek. Een kortstondig zakenkabinet wat orde op zaken stelt en verkiezingen voorbereidt is de beste optie. Schotte en Wiels zullen wel ontbinding van de Staten willen, dan kan een demissionair kabinet nog aan damage control doen. Gelukkig hebben ze niets meer te zeggen.

 56. Ja!

 57. Eindelijk !! Nu eerst vrijdag nog de daad bij het woord voegen……..Schotte !

 58. Tot het laatste moment probeert schotte anderen de schuld geven van zijn eien falen. Wat een loser. Gelukkig ligt de hm tromp in de haven. Gelijk afvoeren met al zijn vriendjes en nooit meer terugkomen op ons mooie eiland. Basta.

 59. Champagne!