CURAÇAO – Oppositiepartij PAR heeft de Gouverneur een brief geschreven over de politieke gang van zaken de laatste tijd. De partij vindt dat het duidelijk is dat de coalitie niet meer steunt op een meerderheid. Ze vragen de Gouverneur ervoor te zorgen dat de regering geen beslissingen meer neemt.

De PAR is verbaasd over de verklaringen die premier Gerrit Schotte heeft gegeven over de ontwikkelingen deze week. “Gezien de ervaringen gedurende de afgelopen tijd met de huidige minister-president, hebben wij ernstige bedenkingen over het waarheidsgehalte van zijn verklaringen”, aldus PAR. Hieronder is de gehele brief van PAR aan de Gouverneur te lezen.

[scribd id=101867471 key=key-1gaytb80nti7bhgssdfw mode=list]

18 reacties op “PAR benadert Gouverneur”

 1. uitreis verbod en bevriezen van de bankrekeningen. voor alle statenleden en Ministers

 2. Die screening moeten we het nog even over hebben inderdaad. Toen Schotte cs werd aangesteld, wist deze bijzonder handig de VDC buiten spel te zetten. Gumbs heeft heel hard gevochten, tot 3x toe naar de rechter, het heeft niet mogen baten.
  Ik verwacht dat de VDC binnen 2 weken weer in haar zadel zit en zijn werk kan doen. De thuiszittende mensen willen natuurlijk weer aan de slag en wij willen natuurlijk onze VDC terug!

  Maar wat Donner destijds zei: als de VDC problemen ondervindt bij de screening, dan moet het OM onderzoek doen. EN DAAR GING ER IETS VERKEERD .
  Het OM moet zich aan de regels houden, en kon slechts binnen haar reikwijdte alleen kijken naar STRAFBARE delicten & feiten.

  Wat Donner echter niet wist: een cultuurverschil tussen NL en Curacao.

  Bij financiële delicten, zoals fraude, oplichtingszaken, diefstal van informatie (Schotte cs) etc, gaat Curacao niet meer naar de politie voor aangifte. Slachtoffers willen in dit soort zaken vaak hun centjes terug. Slachtoffers vertrouwen daarbij niet op het OM en de politie, ze bewandelen dus veelal het CIVIELE traject.

  Dat slachtoffers van financiële delicten hun recht meer en meer voor de civiele rechter halen (en niet via het OM) heeft nog een ander nadeel: de daders (zoals Schotte cs) moeten dan doorgaans wel terugbetalen, maar voelen niet de pijn van Bon Futuro.
  Juist, ze worden nog beter in wat ze doen. Een ongewenste trend.

  Maw: Aangifte blijft een burgerplicht en noodzakelijk. En het OM dient te zorgen voor behandeling van ALLE strafbare zaken, en dus meer capaciteit te creëren. Hoogste tijd voor een economische delicten politie met forensische accountants en gespecialiseerde OvJ’s. Betaald uit een pluk-ze wetgeving, dat potje zal zichzelf snel vullen.

  Gebeurd dit niet, wordt Curacao een fraude-, belastingontduikers- en oplichters-walhalla. Zie Schotte, Hakim, Jamaloodin, Constantia, Tricky Dicky Peschar en zo ken ik er inmiddels nog wel een paar … 🙂

  Vwb de screening en nieuwe verkiezingen: het lijkt me reuze verstandig dat de VDC nu razendsnel weer up en running is!! Dit is een prio!!

 3. @bailfiet, ja maar dan wel dezelfde screening die is toegepast met de meest corrupte regering van Curacao ter aller tijden.. Regering Schotte!

 4. @ Baifliet. Inderdaad bai fliet met je onzin. De screening is ALTIJD uitgevoerd behalve voor deze boeven.

 5. Ik hoop overigens ook dat die Pis Pikas uit zijn functie wordt ontheven als Rechercheur, want als het MFK (en met name de individuen van het MFK) de wet niet naleeft waarom zou hij dat wel doen als Rechercheur? De nieuwe regering moet kijken wie de MFK coalitie heeft gesteund en bij vertrouwelijke functies moeten zij per direct ontslagen worden. Ik denk dat de MFK coalitie nog een smet blijft op Curacao…. dit verdwijnt niet direct na de installatie van een nieuwe regering!

 6. John, dank je voor het posten van de link!
  Een briljante speech, nu nog met zijn allen wakker worden en het tij keren, wereldwijd.
  Hier de link met Nederlandse ondertiteling: http://www.youtube.com/watch?v=dPmRsEsISE8

  Deze is wellicht wat off topic, maar het is de moeite waard om 30 minuten van je tijd te investeren om dit interview met Jeremy Rifkin te kijken, zie de onderstaande link.
  Als we niet wakker worden en het tij keren, dan voorzien een paar vooraanstaande denkers dat we als mensheid moeilijke tijden tegemoed gaan, en dit is erg conservatief uitgedrukt:
  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35444/topeconoom_rifkin_niemand_ziet_de_crisis_die_komt_

 7. @Pis Pikas, daar heb je een goed punt!

  Goedgedrag’s rol op de achtergrond is wel erg passief!

 8. PAR bai FLIET, we willen jullie niet, jullie zijn geen haar beter, jullie willen onze grondstoffen doneren aan de ex-kolonisator.

  Screening telt ook voor de PARisten !

 9. Misschien begrijpt heer Schotte deze speech.
  Charles Chaplin Greatest speech ever.

  http://youtu.be/WibmcsEGLKo

 10. Ze kan toch niet tegenhouden, dat IT-ers volop bezig zijn de computers leeg te maken en de papierversnipperaars op volle toeren draaien. Hoeveel staatseigendommen (iPads, PC’s, tablets etc) zullen ze heel achterlaten? Niets doen is nog veel erger dan schrijven.

 11. Goedgedrag moet ook eens wat lef tonen en de stekker uit deze regering trekken.

  Hij is dat aan het eiland verschuldigd omdat hij weigerde in te grijpen toen de screening door Schotte gefrustreerd werd wat er de oorzaak van is dat we uberhaupt met de niet ministeriabele Schotte, Jamaloodin, Cooper, Constantia en el Hakim opgezadeld zitten.

  Wees nu eindelijk eens een kerel, Goedgedrag!

 12. Vermoeiend dat brievenschrijven aan elkaar met herhalen wie wat heeft gedaan, gezegd of geschreven en wat t resultaat is. Er gebeurt toch niets mee en het geeft die hele bende ruimschoots de tijd hun koffers te pakken en zaakjes te regelen voordat ze opeens verdwijnen naar Verweggistan. En Asjes gaat doodleuk nog naar een of andere weinig zinvolle conferentie, heel vreemd!

 13. horen zien en zwijgen puur nederlands !!

 14. Wie schrijft die blijft.

 15. Hmm volgens mij wil Schotte gewoon zo 2 jaar uitzitten.. lekker zijn zaakjes regelen terwijl het volk crepeert! Ik stel voor dat de politie naar Forti gaat en Schotte het gebouw uitzet.

 16. @Nardy,

  Actief?? We zijn ook alweer een paar dagen verder en ze schrijft slechts een brief! PAR heeft haar geloofwaardigheid ook verloren!

 17. He he, gelukkig is er naast Godett “schotte is aan zet” ook een verstandige partijleider, die wel actief bovenop de gebeurtenissen zit!

 18. En ze blijven schrijven… pfff