• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft onlangs het boek ‘A vision of global peace’ van de Turkse premier Tayyip Erdoğan, ontvangen. Erdoğan heeft interesse in Curaçao nadat hij Hakim in april had ontmoet. Met de gift wil de premier zijn belangstelling in Curaçao benadrukken.

Tijdens de United Nations Conference on Trade and Development UNCTAD, die in Qatar werd gehouden, heeft Hakim de gelegenheid gehad om ons land te introduceren aan invloedrijke ministers uit de wereld. Tevens heeft de minister van gedachten gewisseld met Erdoğan over hoe gunstig een samenwerking met Curaçao zou kunnen zijn.

Divers en globaal
“Met mijn culturele achtergrond kon ik laten zien hoe divers en globaal de mindset op Curaçao en in ons Koninkrijk is. Wij hebben gesproken over de relatie met het Koninkrijk en een mogelijke samenwerking met Curaçao , via onze Vrije zone”, aldus Hakim. Dit wekte de belangstelling van de politiek leider die eerder niet de intentie had om mogelijkheden in het Caribische Gebied en Latijns Amerika te verkennen. De twee landen zullen doorgaan met hun research om te kijken hoe zij kunnen samenwerken met elkaar. Met het cadeau, het boek ‘A vision of global peace’ geschreven door Premier Erdoğan, toont de Premier van Turkije zijn ernst wat betreft een samenwerking tussen Curaçao en Turkije.

Sterke relatie
Turkije maakt deel uit van de G20, de twintig invloedrijkste economiën ter wereld. Bovendien is het land de grootste exporteur van Europa.  Het Koninkrijk der Nederlanden heeft ook een geschiedenis en sterke relatie met Turkije. Onlangs vierde Nederland 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Turkije, waarbij koningin Beatrix de president van Turkije een hartelijk welkom gaf. Een maand later bezocht de Koningin Turkije als teken van de sterke en prettige relatie tussen Nederland en Turkije.

Hakim met het boek dat hij heeft gekregen van de Turkse minister-president Tayyip Erdoğan

 

21 reacties op “Hakim: Turkije heeft interesse in Curaçao”

 1. @Rignald,

  En Turkije onderdrukt de Koerden ook…. PKK!

 2. @degroot, kijk eens op de landkaart waar Turkije ligt en waar Curacao ligt.. beetje moeilijk kwa afstadn..

  trouwens Turkije bezet nog steeds Cyprus!

 3. “Met mijn culturele achtergrond kon ik laten zien hoe divers en globaal de mindset op Curaçao en in ons Koninkrijk is.”

  haha wat een grapjas! Hij spreekt niet eens Nederlands en Papiamentu (engels nauwelijks voldoende) dus ik twijfel of hij degene is die aantoont hoe diverse en globaal wij zijn.

 4. ik kom zeer regelmatig in Turkije aangezien een van mijn kinderen er woont en werkt. een prachtig land en voor de elite en de middenklasse een walhalla. er wordt geld verdient als water. daar staat tegenover dat de premier van Turkije, vorig jaar, tijdens een bezoek aan het zeer mondaine uitgaanscentrum van Istanboel, uit frustratie over het nuttigen van alcohol op terrassen in een bepaalde straat en het uitblijven van respect tijdens zijn rondgang door het gebied, alle horecagelegenheden heeft laten sluiten. tot op de dag van vandaag staan de panden leeg. geen discussie mogelijk. ook dat is Turkije. daar staat tegenover dat Turkije een machtsfactor vanjewelste aan het worden is en absoluut een economische bijdrage aan Curaçao kan leveren. maar dan wel zonder het blabla gedoe van hakim. die man moet weer brillen verkopen en zijn belastingen betalen. bovendien moet het verhaal uit de wereld worden geholpen dat hij sympathiseert met militanten uit het Midden-Oosten.

 5. Deze man heeft dus werkelijk de prive fotograaf aan laten rukken om een foto van hem met een boek te maken……..pfffff I give up!

 6. De Turkse premier heeft zijn boekenkast opgeruimd en al zijn overtollige boeken naar de bananerepublieken van de wereld gestuurd, en el Hakim ruikt meteen weer een reisje.

  Zoals laatst naar Brazilie met een hotel van 500 dollar per nacht, een persoonlijke tolk en een taxichauffeur van ieder 200 dollar per uur.

  En dan hebben lieden als el Hakim het alsmaar over het volk, dat echter door hen volledig kaal geplukt wordt, want zij draaien op voor het begrotingstekort van 160 miljoen.

  Terug naar je brillen el Hakim, je bent een waardeloze minister.

 7. Hakim je begint zo langzamerhand trekjes te vertonen, het zijn van die trekjes die versnelde infantiliteit aanduiden. Je moest eens weten waar ik zoals belangstelling voor heb. Met jouw culturele achtergrond, bedoel je daar je souk achtergrond mee ?

 8. Een vliegend tapijt zou voor Schotte weer eens wat anders zijn dan een privejet.

 9. Turken mogen niet gokken dus valt Klein Curaçao al af oh edele sufsheikh… Turken zijn degelijke zakenlui en hardwerkende mensen, net als de chinezen en Portugezen …. Die hebt u al grotendeels weggepest en weg gediscrimineerd…

  Hoe staat het met de actuele problemen onder de regering en in het land ? Heeft u daar al wat aangedaan ? Het lijkt er ernstig op dat u uw verplichting ontvlucht en avontuurtjes in het rond strooit als afleidingsmanoeuvre… Now will you please get to work and do something constructive (pls.) ? Dit is echt de laatste keer dat we het netjes vragen, volgende keer wordt het “ugly”… Promise ! Was getekend: Curaçao.

 10. Er gaat echt niks anders door mijn hoofd dan dat meneer weer eens op kosten van de bevolking een tripje kan maken. Curacao denkt dat het een global player is. Het is een postzegel in de oceaan met op die rots 150.000 inwoners. Wat is de toegevoegde waarde van turkije voor Curacao? 0,0 niks. Mensen zullen uit beleefdheid altijd vriendelijke dingen zeggen. Zorg eerst eens dat de zaken intern op Curacao op orde zijn!

 11. en aangezien NL en Turkije een PRETTIGE en GEZONDE zakelijke relatie hebben zal NL dat niet laten verstieren door een afvallig Curacao en als er al business te doen zou zijn tussen ABC eilanden en Turkije, stuurt NL dat wel aan op Aruba of Bonaire

 12. Jongens, niet zo negatief, hij heeft een heel BOEK gekregen! Dat is onomstotelijk bewijs van de ernst van Erdogan mbt tot samenwerking. Valla, valla!

 13. Laat buitenlandse zaken aan nederland over en geen snoepreisjes onder de naam grootheidswaanzin, ga eerst maar met je eigen geld je belastingschuld terug betalen

 14. Hahahahahahahahakim,….Turkije!!?!!

  Wat denkt sheikh el hahahahakim dan, dat de Turken interesse hebben in Curacao.
  Met alle repect hoor, ik woon op Curacao, ik werk op Curacao, ik hou van Curacao, en met de juiste dosis inzet van IEDEREEN, en een solide politieke club van zakenmensen aan het roer heeft Curacao vele mogelijkheden,…..maar Turkije!!?!! die hebben dit stukje rots echt niet nodig!

  El hahahahakim met zijn grootsheidswaanzin! Turkije gaat Curacao niet als hub gebruiken naar Zuid Amerika toe. De Turken gaan rechtstreeks naar Zuid Amerikaanse landen toe, als ze dat nodig vinden. Je hoeft ze niets te vertellen over zakendoen.

 15. *Associeren

 16. @Vito,

  Turkije is een seculiere staat, dus wat zou het RK er mee te maken moeten hebben? Erdogan is wel Islamitisch, maar dat zou alsnog niks uit moeten maken toch?

  @Hakim,

  Wat een klein kind ben je…. gewoon blij met een boek en dan direct allerlei politiek economische factoren ermee assioceren? Ahahah ik hoop dat hij het boek gesigneerd heeft 😉 Het boek is wel een geschenk aan Curacao, dus neem het niet mee naar huis als je naar huis gestuurd gaat worden 🙂

 17. “een kinderhand is snel gevuld”
  Wat een zielig gedoe van deze EX-regeerders, bewijst nog eens het “kleuterklasnivo” van deze NitWits !!!
  GAME OVER

 18. Gaat Curacao ook de problemen tegemoet net als nederland. Curacao is R.K. gebied en zo mag het voor mij blijven. Curacao mag geen midden-oosten worden waar ze mensen of eigen broeders ieder dag opblazen. Laten ze lekker ver weg blijven.Misschien wil Hakim daar naar toe emigreren nadat ze een zooitje hebben gemaakt op Curacao.

 19. Tjonge, wat een gedoe om een relatiegeschenk dat de secretaresse van Erdogan was vergeten te sturen. Je kunt wel zien dat deze ministers geen van allen ervaring hebben met internationale contacten. Als iemand iets tegen ze zegt, denken ze direct dat ze belangrijk zijn. Turkije is een groeiland. Men heeft sterke connecties met veel landen uit de voormalige sovjetunie, waar nog heel veel turkssprekende gebieden zijn. Turkije redt zich wel. Beetje triest allemaal. Gelukkig is het bijna voorbij met Hakim en de zijnen. Nu nog de prijzen van opticiens op de TV vergelijken, dan kan hij weer aan het werk. Met een beetje geluk wordt hij dan consul van Turkije in Curacao (is dat vacant?) dan kan hij zijn brillen en auto,s belastingvrij invoeren… Na de verkiezingen dan maar een parlementaire enquete naar de `regelingen` die al deze ministers hadden voor het betalen van hun miljoenen achterstanden aan belastingen en premies. Om de pers in te gaan met “Hoera ik heb een boekje“. Als hij nederlands sprak en kon lezen zou ik hem ook een boekje sturen. grgrgr.

 20. Jaaaaa, binnenkort echte Turkse Döner Kebab op Korsou.

  Voor sjeik Hakim in elk geval alvast wat spiegeltjes en kraaltjes, tjonge tjonge, bijna zijn ontmoeting met Erdogan vergeten.

  Heel goed dat sjeik Hakim zijn kantoor alvast aan het opruimen is.

 21. Weer een fata morgana.. Qatar had toch ook interesse in Curacao.. we wachten nog steeds op een vliegtuig vol met theedoeken.