CURAÇAO – De tropische depressie die op Curaçao afkoerst is absoluut niet gevaarlijk, laat Fred Capello van de Meteorologische Dienst weten. De cycloon zou wel een probleem kunnen gaan vormen voor de Oostelijke Caribische eilanden zoals Barbados en misschien Matinique.

Naar verwachting zou de tropische depressie vannacht uitgroeien tot een storm, maar dat is niet gebeurd. “Wanneer de depressie morgen het Caribisch gebied ingaat, is de kans groot dat zij een storm wordt”, gaat Capello verder. “Het blijft onzeker, maar de cycloon zal hier waarschijnlijk alleen wat buien met zich meebrengen. Ook de Bovenwindse eilanden lopen geen risico.”

Vooruitzichten
De komende dagen gaat het wel een stuk heter worden op Curaçao. “Als de cycloon dit weekend ten noorden van ons langs trekt, valt de wind weg en komt er meer bewolking. Het kan dan flink benauwd worden. Vanaf zaterdag is er wel meer kans op buien, dus dat zorgt voor wat verfrissing.”

5 reacties op “‘Tropische depressie niet gevaarlijk voor de eilanden’”

 1. aangenaam (of niet) kennis maken, mijn naam is Ernesto …

 2. Als ik op de sateliet kijk naar het wolkendek dat onze kant op komt dan kan het wel eens een heel erg nat weekend worden. Houd er rekening mee!. Alle gaten in je dak op zaterdagochtend nog even dicht maken. BBQ uitstellen tot volgende week en geen openluchtshows, restaurants etc inplannen voor zaterdagavond.

 3. Nou mensen. De meteo zegt dat het geen gevaar is. De meteo hier kan niks voorspellen dus gewoon goed voorbereid zijn

 4. Wordt afwachten of de meteo het deze keer wel goed voorspeld heeft.
  De laatste keren zat men er flink naast.

  Hoe is het overigens met de rooien?? Juist ja, die staan vol met begroeiing en liggen vol met afval. Misschien dat DOW (COOPER) zich daar mee gaat bemoeien!!! en er voor zorgen dat het water op juiste wijze afgevoerd kan worden en niet via de woningen van velen zijn weg zoekt.

  REGEREN IS VOORUIT ZIEN en NIET AD HOC maatregelen nemen.

 5. ik lees: .. valt de wind weg en komt er meer bewolking. Het kan dan flink benauwd worden’
  Ofwel, geen windenergie as vrijdag en door benauwdheid en warmte alle airco’s volle bak.
  Dat wordt weer schakelen door NONaquaNONelectra. Ik ben Atheist dus bidden voor meer wind zal niet helpen. Hoe staat het trouwens met die plannen voor de verbrandingsoven? Als hier alle afval van de ABC eilanden verwerkt wordt heb je een WIN WIN situatie lijkt mij.