• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – SONA gaat zich de komende twee maanden beraden of het zinvol is om door te gaan met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Dat zegt SONA-directeur Reginaldo Doran. De verplaatsing van de bouw naar het voormalig Amstelterrein riep een aantal maanden veel vragen op bij het volk.

Volgens Doran is SONA niet onder druk gezet door de regering en is hij ervan overtuigd dat het terrein geschikt is.

Niet raadzaam
Het College financieel toezicht (Cft) gaf een aantal weken geleden het advies aan de Rijksministerraad een ‘aanwijzing’ te geven aan Curacao. In dit advies staat ook dat het Cft het niet raadzaam acht een nieuw ziekenhuis te bouwen. Tijdens de persconferentie stapte Doran erg gemakkelijk over de aanwijzing heen, maar volgens Doran is het niet aan SONA om hierover te oordelen.

Onafhankelijke partij
SONA is door de regering aangesteld om als onafhankelijke partij de aanbesteding en bouw van het nieuwe ziekenhuis te begeleiden. De naam van de geselecteerde partij heeft SONA, als trekker van het hospitaalproject, vandaag bekendgemaakt aan de ministerraad. Vervolgens werd de keuze van Ballast Nedam als aannemer toegelicht tijdens een persconferentie.

Radiopresentator van Radio Hoyer 2 in gesprek met directeur Reginaldo Doran:

22 reacties op “SONA beraadt zich op bouw ziekenhuis”

 1. Ballast Nedam heeft het slim aangepakt. De anderen zijn uit beeld. Een offerte heeft een beperkte geldigheid. Regering heeft geen geld of zou vallen. Dus vervalt de offerte. SONA gaat gewoon door volgens opdracht, want die is door regering niet herroepen. SONA moet ook betaald worden, dus opdracht afmaken. Eindsituatie: SONA heeft gedaan wat gevraagd was. Regering kan niet verder meedoen. SONA gaat dus in parkeerstand tegen uurtarief. Ballast gaat straks bouwen tegen hogere prijs [of het offerte circus moet weer opnieuw beginnen, duur een jaar + of dreigt met schadeclaim) en het land is weer de klos. Constancia, onze intelligente medisch geschoolde minister […laten we hopen dat die er strask wel komt..] en Schotte.. Ze worden bedankt!!! (Namens het VOLK)

 2. Schottegat west,oost en de rest,wie doet eindelijk zijn best???????????????.
  En met blaaaa.blaaaaaaaaaa.BELAZERD HIJ ZIJN EIGEN VOLK

 3. Andere aannemers hebben hoofdzakelijk meegeprofiteerd en de neergang in de bouw is aan andere oorzaken ter wijten. Toen de groter supermarkten kwamen, gingen vanzelf de buurtsupers op de fles. Er valt niet te concurreren met de grote jongens dus kan je maar beter met ze samenwerken.

 4. @Peter, Jij als overheid of SONA kan de aannemer verplichten om Lokaal personeel in te huren. In dit geval is er een TOR gemaakt en zal de aannenemer zich hier aan dienen te houden. In het contract kan je ook vastleggen dat men met lokaal personeel moet werken en anders krijgt men een boete.. heel simpel allemaal.. maarja kijk de huidige regering heeft er geen problemen mee dat lokaal personeel niet bij de ISLA mag werken en dat Van der DIJS personeel uit de USA haalt waarvoor men 400 dollar per uur betaald terwijl lokaal personeel 15 gulden per uur betaald.. in ieder geval is de keuze aan SONA!

 5. Sjors en zorro: andere aannemers zijn failliet gegaan en duizenden zijn op straat komen te staan omdat ze geen bouwopdrachten kregen door de kartelvorming. Kijk ook eens achterom wat je achterlaat! Ben blij dat ik een schoon geweten heb!

  Sjors; ik verdedig ze niet en ik wil de regering net zo graag als jij weghebben!

 6. @Peter, het spel is over dus hou maar op met het verdedigen van je pastechis!
  De ministers doen nog steeds foute dingen.. in het verleden en nu!
  Daarnaast een aannemingsbedrijf kan je kiezen of niet heel simpel.. ministers daartegen krijgen betaald door het volk!
  En kijk maar wat Ballast nedam in de hele wereld doet voor projecten.. daar mag jij je vingers bij aflikken want laten we nu eerlijk zijn. wat heb jij ooit gepresteerd?

 7. @ Peter. We praten hier over totaal iets anders en inderdaad mag een minister met een strafblad van hier tot ginder NOOIT meer “opgesteld” worden. Dus jij zou willen, dat er duizenden mensen op straat komen te staan en je weet niet wat dat kost. Heeft niets met hypocrisie te maken, maar met gezond verstand of weet je ook niet wat jarenlang procederen voor de belastingbetaler kost?

 8. Jammer dat het gesloopt is vanwege de kleur.

 9. Zwarte Madonna. Het valt me op dat er nu overal zwarte gebouwen verrijzen in Holland.
  Dus die ”zwarte Madonna” was toch ver vooruit in haar tijd. Jammer dat het gesloopt is van wegen de kleur.

 10. Misschien kan Van der Dijs het wel bouwen.. Hij haalt dan mensen uit de USA die voor 300 dollar per uur dit wel gaan doen.. daarnaast als het af is zal het wel jaren leeg blijven staan terwijl de overheid gewoon doorbetaald!

 11. zorro: dat zal goed zijn geweest! Alle grote bouwondernemers hebben met honderden miljoenen lopen frauderen zonder belasting te hebben betaald en datgene dat is afgekocht is hooguit 2%.

  Wel allemaal lopen te roepen dat Ministers moeten opstappen omdat ze in het verleden iets verkeerd hebben gedaan maar een aannemer mag het afkopen en weer doorgaan! Hypocriet

 12. @Makamba,

  De volle 100% wordt NIET door de Nederlandse belasting betaler betaald, ze staan er echter wel garant voor. Curacao zal het grootste deel zelf moeten betalen. Desondanks ben ik het er wel mee eens dat het project niet naar een aannemer buiten het koninkrijk had moeten gaan.

 13. @ Peter. We hebben het hier niet over een screening van ministers. Ballast Nedam heeft betaald/afgekocht en hoeft geen levenslang te krijgen. Het zou te zot voor woorden zijn om het economisch belang te negeren en zo’n bedrijf failliet te laten gaan.

 14. Mien waar legt mijn FEEST NEUS daaaaa in de laaaaaaaa,laaaaaaaaa/

 15. Ik denk de stem te horen van Toon Hermans????????????????????????…..!!!!!!!!!!!!!!!.

 16. Wanneer houden we eens op om over SONA/USONA te praten? Het is gewoon consultantsbureau Berenschot (de consultants die USONA runnen) waar we het hier over hebben die ons een peperduur Hospitaal door de neus willen drukken, waar ze natuurlijk zelf ook dik aan verdienen. Door het USONA te blijven noemen lijkt het alsof het door Nederland wordt betaald, maar sinds 10-10-10 is dat afgelopen en moet alles wat USONA doet door Curacao zelf worden betaald en dus ook de consultants van Berenschot.

 17. @Peter, aangezien de volle 100% van een eventuele financiering door de Nederlandse belasting betaler wordt gefourneerd vind ik, als Nedelandse belastingbetaler, dat als het al ooit zover komt, een Nederlandse onderneming het ziekenhuis moet bouwen. Het zou een gotspe zijn als een Italiaanse onderneming met mijn belastingcenten mooi weer ging spelen. En wat jij van deze Nederlandse onderneming vind zal mij verder worst zijn, capice !

 18. Onafhankelijk! Stormram zul je bedoelen, van een door en door corrupte regering. Er is niet eens een business case! Het SEHOS moet in Otrobanda blijven. Shannan, ban p’ e!!!!!!

 19. Niet verwonderlijk dat Ballast Nedam wint gezien de geschiedenis van bouwfraude! Alleen om die reden hadden ze niet mee mogen doen.

 20. We moeten nu ook gaan betalen voor de zgn gift van venezuela.. de decompressietank. dit is toch strafbaar van constancia.. laat haar maar de huur uit eigen zak betalen!

 21. We zitten niet zonder ziekenhuis, dus nu eerst maar eens een stap op de plaats tot de rode cijfers op de begroting in zwarte zijn veranderd. Logisch toch? Daarna toch maar step by step (!) op de oude locatie Sehos te overwegen? En weer een brouwerij ook op de oude locatie. Proost 🙂

 22. Dit kan niemand verbazen!!
  Een nieuw ziekenhuis???
  No way!!!!

  Het budget voor een nieuw ziekenhuis is opgegaan aan snoepreisjes en dagvergoedingen van de criminelen in Forti.
  Die zijn er niet voor de bevolking van Korsou, maar alleen voor zichzelf.
  Geen belasting betalen, stelen enz. en tot overmaat van ramp ook nog de eigen zakken vullen.