• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruben Suriel heeft dinsdag namens Akshon Sivil een klacht ingediend bij ombudsman Alba Martijn. De pressiegroep heeft 16 juli procureur-generaal Dick Piar verzocht antwoord te geven op de vraag of het Openbaar Ministerie (OM) de MOT-meldingen heeft onderzocht, maar heeft nog geen reactie ontvangen.

Voorzitter Suriel geeft aan dat de pressiegroep de procureur-generaal tien dagen de tijd heeft gegeven om alsnog antwoord te geven op de betreffende vragen. “Deze, in de gegeven omstandigheden alleszins redelijk termijn is verstreken zonder enige reactie van de procureur-generaal. Op papier zit onze natiestaat goed inelkaar. Dit zijn instellingen die de burger moeten helpen maar dat gebeurt niet.”

Proces
“Wij willen van het OM weten wat er met de 50 meldingen is gedaan. Hoe kan het dat Gerrit Schotte, toendertijd gedeputeerde, 800.000 gulden heeft? Is dit bedrag legitiem? Hoe is het proces van de screening gegaan, zijn de procedures wel gevolgd?” Volgens de voorzitter schuilt het OM zich achter de MOT. “Dat wil niet zeggen dat het OM elk antwoord maar kan aannemen en moet geloven. Je hebt als OM zelf de autoriteit om onderzoeken uit te voeren.”

Voor de burger
“De burger betaalt hiervoor zodat deze instanties de burger kunnen bijstaan”, zegt Suriel. “Maar we krijgen niet het aanbod. Het lijkt wel alsof ze alleen maar hun handje ophouden aan het eind van de maand en dan weer achter hun bureau gaan zitten. Het OM moet er voor de burger zijn en deze taak ook uitvoeren.” Akshon Sivil verwacht binnen twee weken een reactie te ontvangen van de ombudsman.

[scribd id=101743417 key=key-1uzg9c9yc7o4vy893wbf mode=list]

 

11 reacties op “Akshon Sivil klopt aan bij ombudsman”

 1. Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding van ene Gerrit Schotte die veel te hard en onverzekerd reed. Er gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen en de getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak wordt door de poliitie (met zegt op last van schooonvader Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs….

 2. Lees op de site van Akshon sivil het antwoord van het OM/Piar ! De MOT-meldingen zijn nooit door het OM onderzocht!!! De bevindingen van het MOT zouden nooit aan het OM gemeld zijn! Bovendien kun je uit de reactie van het OM/Piar concluderen dat ook al zouden deze MOT-bevindingen gemeld zijn het OM daar niets aan zou doen als er niet al een strafrechtelijk onderzoek loopt ! Met alleen meldingen van ongebruikelijke financiele transacties doet het OM niks !! Wie heeft het bericht in de wereld geholpen dat het OM deze transacties heeft onderzocht en niets ongebruikelijks heeft kunnen vaststellen? Als dat niet het OM was waarom hebben ze dat dan niet publiekelijk ontkend? Er gaan allerlei gedachten nu door mijn hoofd!

 3. Sjors, ik geloof ook dat de OM bang is geworden voor bedreigingen van Wiels. Dan moet het OM direct plaats maken voor nieuwe schone en pittige persoonlijkheden die het wel durven. Misschien het gehele staf met Aruba ruilen. Op dit moment zijn het allemaal softies geworden.
  Als het aan mij ligt mogen ze de gouverneur ook meenemen want die is ook zakenvullers die de rug niet recht kunnen houden.Akshon Sivil strekte en blijven volhouden.

 4. Het lijkt wel dat de mensen niet geinteresseerd zijn om te zien hoeSchotte iemand door zijn schuld doodrijdt en daar gewoon mee weg komt.Vreemd …
  Hoor net een verhaal dat Schotte als snotneus al in de buurt mango’s verkocht….in zakken waar de bovenste mango’s je prachtig toeglommen en de rest toegedekt lag te rotten. Wat een mooie anecdote….Schotte IS precies zo’n zak! (mango’s).

 5. waarom geven de dagbladen zo weinig aandacht aan dit soort berichten?
  het is toch duidelijk dat er een bewijslast is tegen Schotte…

 6. mensen lees dit rapport even goed door.
  dan weet je meteen wat voor mensen in de regering zitten…
  en dat het OM hier dan ook schuldig aan is….
  wat werkt nog wel goed hier op Korsou?

 7. Ja, het OM heeft de laatste jaren ook zitten slapen. Erg pijnlijk.

 8. Zielig.

 9. Wanneer gaan ze Jamaloodin oppakken voor Bientu?

 10. ik hoop dat het OM in ziet dat het niet kan dat iemand in een overzekerde auto 120km/uur rijdt en een dodelijk ongeluk veroorzaakt.
  dat is iets dat niet ongestraft kan blijven….
  of er moet iets goed mis zijn bij het OM???

 11. OM is bang voor Wiels