• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fractievoorzitter Dean Rozier (MFK) heeft in een brief aan de vice-voorzitter Amerigó Thodé, zijn vertrouwen in de coalitie opgezegd. Volgens Rozier kan de coalitie niet meer rekenen op het vertrouwen van de gemeenschap. Als Rozier de coalitie met zijn zetel verlaat, komt de regering ten val.

De fractievoorzitter kaart in de brief de huidige situatie van Curaçao aan. “Ik verwijs naar de precaire financiële situatie van het land, problemen in de gezondheidszorg, problemen met verschillende sociale fondsen, sociale problemen, problemen op onderwijsterrein, de problemen in de justitiële keten waaronder de deficiente criminaliteitsbestrijding, problemen bij enkele overheids-nv’s enzovoorts.”

Verstoorde relatie
Rozier benadrukt dat hoe langer deze situatie zich blijft voortdoen des te groter de problemen worden en des te moeilijker de aanpak wordt. Daarnaast wijst de fractievoorzitter op de volgens hem verstoorde relatie binnen het Koninkrijk. “Het gebrek aan vertrouwen is ten principale het gevolg van het feit dat de huidige coalitie niet solide is en er ook onvoldoende cohesie bestaat.”

Geen vertrouwen
Dit waren genoeg redenen voor Rozier om zich terug te trekken uit de coalitie. “Op grond van bovenstaande moet ik tot mijn spijt het vertrouwen in de huidige coalitie opzeggen.” Rozier wil dat er op zeer korte termijn wordt gehandeld en gezocht wordt naar aanvaardbare oplossingen. “Mijn voorstel is dan ook om per direct mee te werken aan de vorming van een kabinet bestaande uit deskundigen die vakbekwaam/experts zijn op elk ministerie.”

Toelichting
Volgens Rozier geeft dit de MFK de mogelijkheid zich te bezinnen over de hervormingen binnen de partij en voorbereidingen te treffen voor nieuwe verkiezingen. De fractievoorzitter vraagt dan ook in brief aan Thodé: ‘Ik verzoek u mij een vergadering van de partijraad uit te roepen waarin ik mijn voorstel nader kan toelichten’.

[scribd id=101745690 key=key-19c94jx2mq4lguuw3z7y mode=list]

57 reacties op “Rozier zegt vertrouwen in coalitie op”

 1. Ik wil nu
  – Een overzicht van alle ministersalaeissen van afgelopen 20 jaar. Wie heeft hoeveel pensioen?
  – nu de hele CFT wetgeving in onze grondwet.
  – alle overheidsnvs op afstand van de regering.
  – dat in het wetboek van strafrecht komt dat ministers persoonlijk aansprakelijk zijn als E stelen .
  – openheid van partijfinanciering.
  – screening alle toekomstige ministers.

 2. Bye bye Rozie, sin disiplina.
  Je had te hoog gegrepen, jou plaats is niet in het parlement maar op de vismarkt.

  Hasta nunca jamás !

 3. @peter, Schotte vindt van zich zelf dat hij ook een zaken man is.
  dus je moet hem niet overslaan.
  dat geen een van zijn louche bedrijfjes het gered heeft, doet niet ter zake…

 4. Een zakenkabinet met zakenmensen als Dos Santos, Van der Dijs, El Hakim en Jamaloodin?

 5. @Positivo,

  Dank, dank.
  Geloof me een land van een kleine 150.000 inwoners moet makkelijk te besturen zijn met een betrouwbare en goede club mensen.
  Het aantal inwoners komt enigszins overeen met Amersfoort, en daar gaat het besturen best.
  Dus nog even denken aan onze medemens op banda b. en kunnen we een super land creeeren waarin iedereen weer respect voor elkaar kan tonen, normen en waarden hoog in het vaandel hebben m.a.w. afgelopen met die boeven die het allemaal voor zichzelf zo goed weten te regelen en de rest laat verrekken.
  Dan nog het volgende.
  Ik heb vanmiddag van een bevrienden internist begrepen dat 20% van onze inwoners diabetus heeft, en te hoge bloeddruk. Wat tot gevolg heeft het afzetten van ledematen, met alle beperkingen die dat teweeg brengt, harttinfarcten, hersenbloedingen enz, enz.
  Allemaal uiterst treurig dus.
  We moeten er nu dus voor gaan zorgen dat de informatievoorziening beter wordt, te beginnen op de kleuterscholen omdat vaak van huis uit mensen niet goed eten – als ze dat al hebben -.

  Wens u allen een plezierige avond en stuur masaal goede gedachten naar ons dushi Korsou.

 6. Schotte is met heel veel geld aan het zwaaien om Rozier binnen te houden en Godett te binden.. OM let goed op!

 7. @Wancho, Schotte biedt 500.000 om te blijven..

 8. @Juni
  Bye the way. Het screeningsproces moet plaats vinden wanneer iemand op de lijst van een politieke partij wil komen te staan. Niet achteraf zoals nu gebeurd.

 9. Dean en alle andere ratten mogen gerust opstappen!!!
  MFK houdt grote opruimings actie!!

 10. Wat kan hij vangen hiervoor?

 11. @Henkie, dat van die diplomatieke paspoorten is een serieus punt. In NL houden ministers soms heel lang hun diplomatieke paspoorten. Onlangs is die termijn veranderd omdat Dries van Agt (wie kent hem nog?) als ex minister president op zijn diplomatieke paspoort nog steeds naar de Palestijnse gebieden ging om de mensen daar te helpen. Dus maar even zorgen dat ex ministers met een strafblad niet nog 10 jaar met hun diplomatieke paspoort hun duistere zaken kunnen doen. Dat zou een volgende regering in de RMR moeten bespreken.

 12. Misschien moet het OM haar onderzoek (als ze uberhaubt aan onderzoek doen) verplaatsen van individu naar een volledige criminele organisatie zoals het MFK, PS, MAN en PAR(?) Alle leden in staat van beschuldiging stellen, want volgens mij is er al genoeg bewijsmateriaal…. En dan kijken of ze dan nog uberhaubt politiek kunnen/ mogen bedrijven! Er vanuitgaande dat er dit keer wel een correcte screening wordt gedaan.

  Opsluiten die handel!

 13. @WaarGaatDitEilandNaarToe, Goed Idee, natuurlijk zijn alle goede ideen welkom! zolang het land Curacao van ons is en niet van corrupte lieden!

 14. oh paspoorten kan je inbeslag nemen hoor voora;l de diplomatieke paspoorten

 15. nu wel graag aktie,

  1 uitreisverbod van alle ministers en statenleden
  2 uitreisverbod voor alle familieleden en vrienden
  3 blokkering van alle rekeningen die gelinkt zijn aan familie of regeringsleden
  4 stop van uitgaven bij de oveheids NV
  5 geen aanstellingen mer voor diverse banen
  6 geen land uitgifte meer to er een nieuwe overheid is
  7 verbod voor de SVD en belastingdienst van het afsluiten van deals voor familieleden, ondernemingen en Ministers, statenleden.

 16. @Juni Vergeet niet dat we als volk ook het recht willen hebben om een referendum af te roepen naar Zwitsers model. Dat geeft het volk pas echt macht!

 17. @ikke, nog 2 jaar dit mismanagemtn kan Curacao niet aan. Dan zitten we op nivo Haiti.. 2 uur stroom per dag.. en Schotte en vriendjes zitten dan in dure huizen in Miami en hebben geld in Zwitserland.. het moet afgelopen zijn met deze criminele bende die helemaal niets voor het eiland doen!

 18. @Ikke,
  jij hebt een punt, als deze mensen in de oppositie komen wordt het een hoop gedonder.
  en de simpele zielen van Korsou zullen dit weer gaan geloven.
  dus er ligt een taak aan het OM: uitzoeken wat er allemaal gestolen is en de schuldigen opsluiten.
  tuig moet je de mond snoeren en beginnen met Wiels, Schotte, dos santos, Jamaloodin, Cooper.
  vervolgens Asjes, Constancia, Monk en Hakim.
  er lijkt mij genoeg voorhanden, om deze personen aan te pakken.

 19. @ William
  Je slaat de spijker op zijn kop. Inderdaad, de schouders eronder en wel ALLEMAAL.

  En ik hoop ook dat het aangiftes zal regenen tegen deze criminele bende, die met opzet Curacao schade hebben berokkend. Als je niet gespeend van enige kennis meent dat je ministertje moet spelen dan ben je met opzet schade aan het berokkenen aan je land. Om die reden dienen ze allemaal aangeklaagd en bestrafd te worden.

 20. Dean was altijd al een rat!!!!

  jammer dat gerrit het niet eerder zag!!!!!!!
  kan je veel schelen!!!

 21. het is jammer dat dit allemaal gebeurd voor 1 september, persoonlijk zou ik het zelfs jammer vinden ALS deze regering gaat vallen. het is beter dat hun eerst zelf de door hun veroorzaakte rotzooi opruimen tot de volgende verkiezingen.

  hoe dan ook de partijen die nu EVENTUEEL moeten gaan regeren moeten allemaal inpopulaire maatregelen nemen en doorvoeren de eerste 2 jaar tot de volgende verkiezingen.

  het ergste is dat de huidige regeringspartijen dan in de oppositie komen en dan
  schreeuwen over deze inpopulaire maatregelen en hoe slecht de bevolking worden behandeld, het wijzende vingertje naar NL enz let op de bevolking geloofd dan allemaal weer.

  het gevolg is dat er in 2014 weer massaal gestemd gaat worden op leugenaars, roeptoeters, oplichters enz en zitten wij weer opgescheept met deze huidige incompetente ministers

 22. @ Juny, inderdaad precies zo en niet anders!
  Dat dienen de nieuwe richtlijnen te worden.

 23. @any

  Pastechi+polar doen wonderen.

 24. Verkiezingen zijn geen automatisme. Daartoe moet de regering besluiten om de Staten te ontbinden. Als ze nu een zakenkabinet gaan steunen kan er ook zonder verkiezingen iets moois ontstaan. Maar dan moet de huidige kliek helemaal aftreden.
  voorlopig hebben we hier toch allemaal ons steentje bijgedragen om t zover te krijgen.

  Als het saai wordt op dit forum zal ik jullie allemaal missen. Maar…?

 25. Maar wat nu, Het is duidelijk dat er meer regels en wetten dienen te komen om het volk te beschermen tegen deze corrupte lieden.

  In ieder geval zal de screening gedaan moeten worden en dient dit transparant te gaan dus open voor het publiek.
  VDC dient niet onder de mis-pres te vallen maar onder de gouverneur of onafhankelijk.
  Overheids NV’s RVC worden niet door de politiek gekozen.
  benoemingen door de regering dienen in het openbaar te komen inclusief CV;s van de sollicitanten
  Openbaarheid van de financiers van de partijen
  MinPres kan ook niet minister van algemene zaken en energy zijn
  en iedereen die in de voormalige regeringen hebben gezeten worden uitgesloten om in de toekomst in de regering of parlament te zitten.

 26. Twee jaar ziende blind en dan ineens het licht zien? Knap hoor!
  Zielige vertoning, mafia onwaardig!!

 27. @Jan C, geen omkoping,, wel een gezond verstand die weet dat je met corrupte de gevangenis in zal gaan.. misschien is hij nog buiten schot maar als hi blijft samenwerken met de meest corrupte regering ooit zal ook hij naar bon futuro gaan!

 28. Mensen laten we zeer positief blijven over de beslissing van Rozier. We moeten HEEEEEEL blij zijn met zijn beslissing. Maakt nu niet uit wat en hoe, als deze regering maar verdwijnt. Voordat mensen van gedachten veranderen….sssssstttttt

 29. Thode praat Papiaments, Rozier praat ook Papiaments, dus wie heeft deze brief geschreven dan?

 30. ik wil alleen maar zeggen:
  DIT MAG NOOIT MEER GEBEUREN.
  dat de maffia partijen aan de macht kwamen om dat NL en de Gouverneur te laf waren om goed te screenen…
  criminelen horen in de gevangenis niet in forti

 31. Er hangen vlaggen in de bario !!! Onvoorstelbaar voor deze gemeenschap.

 32. Wanneer komt de Curacaose bijltjesdag in de annalen?

 33. Een uitstekend voorstel van Rosier om met een “zakenkabinet” verder te gaan. Dat voorkomt dat Schotte c.s. als demissionair kabinet kan blijven zitten om de “lopende zaken” af te handelen. Moge de Lieve God dat verhoeden. De genoemde periode van 12 tot 18 maanden is ook uitstekend, vanwege de noodzakelijke voorbereidingen voor nieuwe verkiezingen. Dan kan Pais Korsou, met een lichte vertraging van 20 maanden, toch nog een goede start maken. Intussen kan Wiels de nieuwe koperen knopen van zijn nieuwe pakkie poetsen.

 34. Aangezien de economy weer moet aantrekken,mensen weer moeten willen bouwen, en niet een handjevol, vertrouwen moet terugkomen, geen advertenties meer over executoriale verkopen, mensen moeten weer kunnen blijven komen, tot zo lang dus geen verkiezingen. Een kabinet van wijze mensen moet nu eerst alles vlottrekken, lijken uit de kast opruimen. Alles en iedereen aan het werk, schouders eronder.
  De komenden 2 jr zullen er nwe partijen moeten worden opgericht, het liefst met mensen zonder strafblad,.
  En uiteindelijk naar een goed en sterk land gaan zoals het hoort. Aansluiting in de regio, wereld, US, Nederland.

  Dat ratten nu het zinkende schip verlaten is begrijpelijk.
  Ik denk dat Schotte, Jamoloodin, El H, Cooper, Wiels,
  Constancia en vele anderen hun borst vast kunnen natmaken. Het zal aangiftes gaan regenen.
  Ikzelf heb in november 2011 al aangifte – persoonlijk gebracht bij justitie en laten afstempelen Joubert gevraagd de uitlatingen van Wiels te toetsen. Tot op heden niets gehoort.
  Het spreekt voor zich dat Joubert hem nu achter in zijn strot kijgt van mij.
  Hij zal aan het werk moeten.
  Ik verheug me op het vervolg. Ik heb geduld gehad.

 35. Ik wil niet storen in de feestvreugde, maar wat als het minderheids kabinet blijft zitten met gedoogsteun van de FOL? Neemt Dean Rozier zijn zetel wel mee? Dat lees ik nergens.
  Ik wacht nog even met de champagne te ontkurken.

 36. Champange,drink je niet altijd,maar ik heb nu al twee op????????????????????????? Nu jij weer?!

 37. En zullen we de volgende regering wel screenen? Fraudeurs en leugenaars zonder opleiding hebben niets te zoeken in een zichzelf serieus nemend land.

  Kijk wat deze ladron gedaan hebben, wat een schaamte.

 38. Misschien zijn ze wel van het ergste soort, die nu snel vertrekken, ik verdenk ze ervan dat ze gaan voor een eigen verhaal, hoe goed ze wel niet waren toen ze de regering ten val brachten om het land te ‘helpen’, maar ik ben het met Fred Jansen eens, dat ze wel 2 jaar kritiekloos hebben deelgenomen aan deze mafia regering en op zeker ook het nodige bij elkaar hebben gegraaid!!

  Kortom mensen, vergis u niet in hun motieven, ze zijn vast niet 100% zuiver en met u en ik hebben ze echt niets van doen, het gaat ze alleen maar om de stem van de ‘domme stemmer’ die dit toch allemaal niet goed begrijpt!!

 39. De Dominee spreek , R willie (R WILLEMS R ) aan het wiels waar ben je nu.

 40. rita e.a. zou Rozier met die ene partij/die ene persoon de PS/Wiels bedoelen?!!! Rozier is behoorlijk aan de late kant om te constateren welke onbeschrijflijke rotzooi deze coalitie heeft gemaakt en dat er geen enkele minister voldoende capaciteiten bezit. Waarom duurde het zo lang om die conclusies te trekken, Rozier, en de aanwijzing af te wachten?

 41. Het beste van de actie van Dean Rozier is dat hij voormalig gedetineerde Anthony Godett een flinke hak zet. Die dacht namelijk het MAVO3 kabinet van Schotte te kunnen redden door toe te treden tot de coalitie, uiteraard tegen een flinke financiele genoegdoening (waarvoor Anthony Godett al eerder een jaar in de gevangenis heeft gezeten).

  Het ziet er nu naar uit dat het einde van de FOL nabij is en bajesklant Anthony Godett samen met Errol Cova (de schreeuwlelijk die ook zijn partij, de PLKP, zag verdwijnen) onder de boom gaan zitten.

 42. KAREL IS HET WEER NIET GOEG?

 43. @ Karel. Het blijft ook een zinkend schip.

 44. Duidelijk over en uit voor Kabinet Schotte. Ook geen Goddet to the rescue. Snel verkiezingen .
  Jammer dat dit kabinet demissionair nog enige tijd in het zadel zal blijven, met alle poespas van dien.

 45. Gelukkig mag ik zelf de brieven en citaten lezen. Ben zeer blij met alle ontwikkelingen. Verandering…ja altijd. Ontwikkeling…..ja altijd. Polaristic business as usual never again.

 46. Moest 2 jaren duren voordat een zogenaamd “volwassen” man als Rozier pas inziet hoe korrupt het kabinet Schotte was, is en blijft? Wat voor partij de MFK werkelijk is? Nou, dan denk ik ook dat de ratten inderdaad als eerste een zinkende schip verlaten. Moedige beslissing die van Cleopa, maar die heeft ook 2 jaren lang zitten toekijken hoe dit eiland achteruit gaat!

  “Politics is like waking up in the morning. You never know whose head you will find on the pillow.” Sir Winston Churchill.

 47. Beter laat dan nooit.

 48. Hoe is het mogelijk dat de fractievoorzitter zijn vertrouwen opzegt. Hij is toch beleidmaker. Dit ruikt naar omkoping. En dan zo maar in de vakantie. Heeft dit met de ultimatum van Frente Sivil te maken?

 49. He he eindelijk is Curacao bevrijdt van een stelletje ratten. Toch veel respect voor Dean Rozier en Eugene Cleopa. Wel een beetje laat gereageerd maar toch hebben zij lef getoond. Ik had dit regering tot januari dit jaar gegeven maar het is wat later geworden toch geen slechte voorspelling. Er moeten nu Nieuwe verkiezingen worden geschreven binnen 5 a 6 maanden zoals de wetten voorschrijven in die tussentijd een zaken kabinet benoemen om die puinhoop te beginnen op te lossen, wat Schotte heeft achter gelaten. Gezien het feit dat Curacao maar een klein eilandje is kan gestreven worden naar 5 maanden. Hoe sneller hoe beter.Respect ook voor de organisatoren en leden van de Frente Civil voor hun duidelijke standpuinten. Zij hebben Curacao bevrijdt van de duivel Wiels en Schotte.Die geprobeerd hebben Curacao te verkopen met de Duivel net als Haiti. .

 50. Mr. D. Rozier en Mr. Cleopa zijn mannen met karakter, hun zijn niet bang voor Schotte, Wiels & Co. Hahahaha weg met de regering. EINDELIJK.

 51. Het heeft wel erg lang geduurd vóórdat hij de wantoestanden zag. Inderdaad, het schip is aan het zinken, nu zorgen dat je wegkomt.
  Maar beter laat dan nooit.
  Nu hopen dat er hierna frisse, integere mensen in de politiek komen. Niemand meer van deze regering, maar ook geen PAR of andere oud-gedienden.
  Korsou heeft toch wel mensen die dit eiland echt vooruit willen helpen en niet alleen aan zakkenvullen denken of alleen haat verspreiden?

 52. nunka mas
  Rozier de mensen zullen heus niet vergeten dat eer en geweten alleen maar voor de laatste dagen was.
  De laatste 22 maanden , dus geen 2 jaar is er een waar terreur geweest voor goed willende mensen

  Ich habe es nich gewust, gaat niet op voor U, u heeft het wel geweten en anders had u het wel in een zeer korte tijd kunnen weten. Er heeft genoeg in de kranten gestaan.

  U heeft altijd gezegd ga maar rustig slapen we waken over u.

 53. Of het is een stunt om dit keer de experts taken te geven voor veel geld… Zullen ze ook niks negatiefs meer in de media schrijven.

  Ik hoop sowieso dat deze zogenaamde experts ook eerst gescreened worden en dergelijke…

  Het blijven ratten inderdaad….

 54. De ratten verlaten het schip…

 55. Dean Rozier heeft 100% gelijk. Er is geen vertrouwen meer in deze regering, en het gestuntel van ministers als Wilsoe (brieven dos Santos), Monk (pastechi van 100,000, het gratis onderwijs, FARC aanhanger, de Kraanshi gate en de belachelijke B acteur vertoning met zijn paspoort), knownothing Constantia, Charles ‘daggeld’ Cooper is lachwekkend en ergerniswekkend tegelijk.

  Ook Dean Rozier’s voorstel voor een zakenkabinet is top, geen leeghoofdenzonder enig niveau die alleen maar kunnen schreeuwen (Wiels) maar mensen die zich in het leven op een beschaafde manier hebben bewezen zonder verblind te zijn door een politieke kleur.

  Daarvoor respect voor Dean Rozier, met wel de kritische aantekening dat hij bijna 2 jaar bij alle wandaden van de regering kritiekloos heeft toegekeken, en dat is hem nog niet vergeven.

 56. Hehe eindelijk!
  Nu kan men niet om verkiezingen heen.
  Laat iedereen eens goed naar de afgelopen jaren kijken en hoe de mensen met elkaar omgingen in het parlement.
  Onbegrijpelijk hoe het zo lang kon duren. Maar moedig van Cleopa en Rozier.

 57. Ach, de ratten verlaten het zinkende schip. Maar het blijven ratten.