• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid Jacintha Scoop-Constancia laat de datum van 1 september voor de invoering van de basisverzekering los. Tot voor kort was de minister ervan overtuigd dat alle hervormingen in de gezondheidszorg vanaf 1 september ingevoerd zouden kunnen worden.

Het College financieel toezicht (Cft) gaf in zijn advies al aan twijfels te hebben bij de invoering van de basisverzekering vanaf die datum. Het concept Nieuwe Landsverordening Basisverzekering moet nog naar de Staten en Statenvoorzitter Ivar Asjes noemde invoering op 1 september vorige week ook onhaalbaar en vroeg zich af of Scoop-Constancia wel van deze wereld is. De minister wil de basisverzekering nu voor het einde van jaar invoeren.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 had vrijdag een gesprek met minister Jacinta Scoop-Constancia

18 reacties op “Scoop-Constancia laat 1 september los”

 1. Wat denkt iedereen nu dat de reden is dat Schotte nog niet bij de gourverneur is lamgsgegaan.
  Juist, want zodra ze de trappen met zijn allen ‘afdalen’ staat het OM hen op te wachten.
  Ik heb het jullie al gezegd.
  En het vervelende is dat ze mij ook opachten dus ik heb Gerrtije aangeraden nog even te wachten. Even prive planetje regelen en dan vliegen we naar orrden waar we veilig zitten.

  Doeii

 2. Geef mij een hand {hard gezegt) dan krijg je en K.T terururatule .

 3. Dat deze mevrouw zo gebrekkig nederlands spreekt is toe daar aan toe, maar ze heeft ook totaal geen idee waar ze het over heeft. De uitdrukking met de klepel en klok is wel erg van toepassing. Ik kan het alleen maar zielig vinden.

 4. en mevrouw Constancia strikes again. de druktank is geen gift van Venezuela.. maar wordt geleverd door Schotte vriend De stafano en Sehos moet ervoor gaan betalen!

  weer leugens!!

 5. En maar schreeuwen dat de aanwijzing van Nederland belachelijk is omdat we 1 september zeker gaan halen.

  Mevrouw Constantia, veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen in Nederland en voor meineed op Curacao, betrapt op het vervalsen van een HBO diploma dat ze via studie niet kon halen, is volslagen ingeschikt voor het ministerschap. In een beschaafd land was ze met haar verleden nooit door de screening gekomen, maar dat heeft ons MAVO3 premiertje mooi voor haar geregeld.

 6. Je krijgt bijna medelijden met Constancia. Ze weet echt niet waar het over gaat.
  Alleen maar roepen dat ze er mee bezig is. Geen woord over de opzet of de knelpunten.
  Hoe moet ze zich voelen als je formeel verantwoordelijk bent, maar niet weet waar t overgaat? Hoe zien de andere ministers dit aan? Daar kan toch ook een Raad van Ministers niets van bakken. Meelijden met de ambtenaren, die met haar moeten werken. Hoe kun je nu als diplomavervalser denken dat je serieus minister kunt spelen. Ridicule keus.

 7. Ik ben niet verbaasd, de Cft mensen zijn niet verbaasd en vele landgenoten zijn niet verbaasd dat die 1 September 2012 een hallucinatie van onze regering was/is. Volgens mij hallucineert deze regering continu.

 8. dit bedoel ik nu schuif maar door naar de volgende regering die mag de wet doorvoeren en ik ga zitten schreeuwen in de oppositie.

 9. Wat valt er nog over deze madam te zeggen…
  alles is al bekent: winkeldiefstal, dronken, examen fraude….
  Boca zal trots zijn….
  als je hoog klimt kan je diep vallen….
  ik heb respect voor mensen die op een eerlijke manier omhoog komen in de maatschappij….
  Maar dit soort mensen verdienen geen respect.

 10. Beter zou zijn: “Curacao laat Scoop-Constancia per 1 september los”.

  Of nog beter zou zijn: ““Scoop-Constancia zit per 1 september vast”!

 11. Tja, en wie moet je nu de schuld hiervan geven ?

 12. Boca samie moet wel trots zijn op jacintha

 13. Ach… ze hoeft het toch niet meer af te maken…

 14. Ik denk niet dat ze aan het einde van het jaar nog iets te vertellen heeft. Ik denk niet dat ze na vandaag nog iets te vertellen heeft. Ik denk dat ze zich zorgen moet maken dat ze niet (weer) wordt aangeklaagd (en veroordeeld) voor de wantoestanden die ze met haar gebrek aan kennis en mismanagement aan dit land heeft opgedrongen…..

  Oeps, was ik nou zomaar per ongeluk hardop aan het denken….!

 15. Professioneel ……… Dan heeft ze (opvolger!) in ieder geval de tijd om alsnog eens bij een prima commerciële verzekeringmaatschappij als bv. Citizins in de leer (!) te gaan, waar de burgers zich prima voor een eerlijke en voordélige prijs kunnen verzekeren tegen ziektenkosten! Wat is daar mis mee ???? Daar voor een fractie van de prijs van wat de hogere inkomens straks MOETEN gaan betalen voor de basisverzekering, met moeten in hoofdletters. ONACCEPTABEL!!

 16. Alweer zo een veroordeelde die maar wat roept en denkt dat het dan wel uitgevoerd gaat worden,
  Behalve leuegnachtige kwaliteiten zit er niet veel meer bij. Niets maar dan ook helemaal niets is er terechtgekomen van wat ook deze dame in deze waardeloze oplichtersbende roept.
  Niet gehinderd door enige vorm van kennis en of inzicht blunderen de politici het eiland naar de knoppen.

 17. Maar een ding sheed(ogen) ke heb jwe koschie gekochgt (vrij met sport) lopen naar de uitgang,bedant?????????????????????????????????????en zuipen als een beest,T.M

 18. Dan ik u al nu vertelen dat de eerste steen nooit meer kan en mag lggeb,in uw hek,,yty leven 1 april mop