• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) en dr. Jorge Jenkins, vertegenwoordiger PAHO/WHO in Caracas, hebben gisteren een week van workshops geopend. Het doel is om te komen tot een geïntegreerde strategie voor preventie en controle van Dengue voor onder meer Curaçao.

Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius nemen ook deel aan de workshops. Daarnaast zijn er ook vertegenwoordigers van PAHO/WHO (Pan American Health Organization) uit de Verenigde Staten, Trinidad en Costa Rica aanwezig. De workshops behandelen punten als sociale communicatie, klinische gevallen, epidemiologie, protocollen voor laboratoria, integrale controle van vectoren (overdracht van ziekten).

Plan
Het is de bedoeling om via de workshops een IMS-Dengue (stappenplan) voor te bereiden voor de eilanden dat gebaseerd is op het model van PAHO. Dit model zorgt voor de implementatie van gecoördineerde acties op inter-sectoraal niveau waarin een beleid is vastgelegd voor onder andere hygiëne op de eilanden om mogelijke bronnen te vermijden. Daarnaast wordt er ook een plan opgesteld ter voorbereiding van een uitbraak of epidemie van dengue of chikungunya (virale ziekte die ook wordt overgebracht door een mug), conform de regels van Internationale Gezondheid (IHR2005).

1 reactie op “Aanpak dengue onder de loep”

  1. De muggen zèlf zijn toch ook wel uitgenodigd ? 🙂