• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een geïnformeerd volk kan bewuste beslissingen nemen, zijn woorden van minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling). Om deze reden heeft de minister gisteren een ‘news ticker’ geïntroduceerd. Dit is een informatiebalk die de gemeenschap zal informeren over prijzen en levensmiddelen.

Daarnaast zien de consumenten bij welke supermarkt zij het beste terecht kunnen voor bepaalde producten. De news ticker was gisteren voor het eerst te zien tijdens het nieuws van TeleCuraçao en bevat dus actuele informatie die verzameld en gecontroleerd is door de inspectiesector van het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Efficiëntere keuzes
“Dit is één van de initiatieven waarmee wij het volk willen informeren”, zegt Hakim. “Het doel van dit initiatief is om de gemeenschap bewust te maken en te helpen efficiëntere keuzes te maken bij het boodschappen doen.” De news ticker dient er ook voor om transparantie en concurrentie te bieden wat betreft de producten in de Makutu Básiko. “Het is ons streven om de bevolking bewust te blijven maken van de noodzaak om gezond te eten en te komen tot meer concurrerende prijzen voor fruit, groenten en ander levensmiddelen, in het belang van het welzijn en de portemonee van elke Curaçaoënaar”, aldus minister Hakim.


News ticker onder in beeld tijdens de nieuwsuitzending van TeleCuraçao

14 reacties op “Up-to-date via de news ticker”

 1. Haakje, krijg ik ook benzinegeld mee om van het ene naar het andere adres te kunnen rijden? Anders ben ik duurder uit!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. @Tornado, als deze regering al iets positiefs gedaan zou hebben/of doet ben ik de eerste die dat zal pinpointen. Maar aangezien dat nog niet gebeurd is/en waarschijnlijk ook niet zal gebeuren blijf het dus kommer en kwel, oftewel negatief. En wat wil jij daar nu aan doen ? Mij met de Monkwet in de hand als landverrader aanklagen of gebruik je liever zo’n bodybag van Wiels ?

 3. Bel Hakim voor de laagste prijzen!
  Wat weet die man goed wat voor ons het beste is, hij deinst er niet voor terug om ons dat op te dringen met middelen die we zelf betalen.
  Blij dat ze morgen allemaal weg zijn van die club, bedankt Rozier en Cleopa!!

 4. Kan Hakim geen newsticker maken van de kosten van zijn ontelbare reisjes? Ik herinner me zijn reisje naar Brazilie met een hotel van 500 dollar per nacht, een persoonlijke taxichauffeur en een tolk van ieder 200 dollar per uur en nog een fikse declaratie voor giften.

  En dan gaat dezelfde Hakim ons uitleggen waar we de lechi 2 cent goedkoper kunnen krijgen. Wat een lef!

 5. Wat heb je aan deze informatie als de regering niet eens in staat is om stroom en water te leveren. Afgelopen 3 dagen ligt het er meer uit dan het werkt.

 6. Jullie moeten oppassen om niet alles wat de overheid doet met een negatieve bril te bekijken.

 7. 2012 : zet deze informatie dan ook op een website om achteraf rustig te kunnen (her)bekijken! En zeker niet als videofilmpje van genoemde uitzending, want tegen de tijd, dat basicklanten van Scarlet dat ooit hebben geladen gekregen is prijs zeker al ‘vijf keer’ veranderd 🙁

 8. Hakim denkt echt dat het volk zo dom is! Door uitleg te geven waar je goedkoop boodschappen kan doen.

 9. En hoeveel kost zo’n ticker ons dan wel weer niet ? Hoeveel salarissen zijn er gemoeid met het maken van die ticker ? En dan hebben we het nog niet eens gehad over telefoonkosten en meer van dat soort zaken.
  Gaat iemand ook controleren of die prijzen ook echt kloppen ?
  Een beetje consument zoekt dat soort dingen overigens zelf wel uit en weet precies wat hij waar moet kopen. Dan meteen een flinke voorraad inslaan en zo bespaar je flink wat geld.

 10. de mensen die geen geld hebben, hebben hier ook niets aan.
  die doen lopend een paar boodschapjes bij de buurt toko…
  Hakim doe iets voor deze echt arme mensen, die geen eens geld hebben om eten te kopen voor hun kinderen……

 11. Meh, leuk bedacht.
  Hadden ze veel eerder moeten bedenken.
  En niet op TV, maar op internet zodat het voor iedereen ten allen tijden beschikbaar is.

 12. Je stuur men met de auto erop uit om fruit bij centrum te halen, cola bij Mangusa, pampers bij goisco en in Westpunt heb je ook vast en zeker iets goedkoops etc… al met al meer geld aan benzine kwijt.

 13. Komt het begrotingstekort er ook op te staan? En de schakeltijden van Aqualectra?

 14. Wat een belachelijk gdoe; gaat niet langer dan een week of twee hooguit durren, dan heeft niemand er meer zin in….
  Hebben we trouwens toch al niet meer in deze regering…