CURAÇAO – De schietpartij die vanmorgen plaatsvond in Sentro di Detension i Korekshon Kòrsou heeft geleid tot de dood van de 36-jarige Kenroy Patrick Stefania. De gedetineerde werd in Blok 4 van de gevangenis gevonden met schotwonden aan zijn keel en borst.

De schietpartij vond vanmorgen rond 10.00 uur plaats. Toen de politie aankwam op de plaats delict was het slachtoffer al buiten bewustzijn, niet veel later werd zijn dood geconstateerd. Tijdens het politieonderzoek, dat in opdracht van het Openbaar Ministerie werd gedaan, werd een kaliber 38 in beslag genomen dat naast het slachtoffer lag. Het onderzoek is nog steeds gaande. Een medegevangene wordt verdacht van de moord.

Ontsnapt
De 36-jarige Stefania was veroordeeld voor moord en had 40 jaar gekregen. In wist in 2005 wist hij te ontsnappen uit de gevangenis op Sint-Maarten. Toen hij opnieuw werd gepakt, is hij overgeplaatst naar Curaçao.

27 reacties op “Eén dode door schietpartij in gevangenis”

 1. sander,sander,je hebt duidelijk opgekropte woede,pas op dat je daar zelf niet beland.
  ongeloofelijk dat je zo ontwetend bent,,
  zet je beide benen op de grond en dan zal je zien wat de realiteit is van het leven.

 2. Waar zijn de reacties van Pis Pikas gebleven???????

 3. @Pis Pikas,

  in de eerste plaats ben ik in Bon Futuro beland met 4 aanklachten, waarvan er niet 1 overeind is gebleven. Dat ik er enkele weken in heb gezeten,. kwam mede door de laksheid van de Politie, die te stom en te lui was om gedegen onderzoek te doen en door de RC, die me geen kans gaf om mijn kant van de zaak te belichten. De gehele aanklacht berustte op leugens. Zo zitten er tientallen in de gevangenis op Curacao.
  Niet de gevangene zadelt de belastingbetaler op met een enorme kostenpost, dat doet de overheid. Als de gevangenen te werk worden gesteld, kunnen ze voor een groot deel in hun onderhoud voorzien, maar de overheid laat ze verrekken.
  40 jaar is ook te achterlijk voor woorden, dat zijn middeleeuwse straffen, zeker als je de accommodatie in Bon Futuro in ogenschouw neemt. Dus volgens jou moet elke overtreder van de wet eerst even uitrekenen wat hij de gemeenschap gaat kosten. Heb jij nooit een (bijna) uit de hand gelopen ruzie gehad? Één klap te ver en je had ook binnen gezeten.
  Helaas ga ik die 200 gulden per dag niet betalen, de overheid zal mij moeten gaan betalen, en dat is een veelheid van 200 gulden per dag.

  @Sander,

  Natuurlijk vallen de misdaden niet goed te praten. Ook ik zit achter hoge muren met prikkeldraad en spikes incl. tralies voor de ramen, maar ik kan wel naar buiten. Was dit trouwens niet een klusje voor de overheid, om voor de veiligheid te zorgen? De Politie zit liever achter de wijven aan bij de snacks, of illegalen uit een busje trekken, dat is gemakkelijker en minder gevaarlijk dan een crimineel arresteren.
  Je generaliseert op een ongelooflijke manier, ik ben niet “jullie” en ik heb ook geen vriendjes in de bajes, ik heb er even de hel meegemaakt en een trauma aan over gehouden voor de rest van mijn leven, dankzij deze overheid en dankzij de op sensatie beluste idioten van de pers, die de bevolking op het verkeerde been zetten en dankzij Justitie, die de mening van het volk belangrijker vindt dan gedegen onderzoek te doen.
  Of ik een klote jeugd heb gehad, heeft hier niets mee te maken. Ik denk dat de RC een klote jeugd heeft gehad, want die is niet capabel om op een correcte manier zijn werk te doen.
  Deze overheid is niet eens in staat om in een gevangenis de veiligheid te garanderen, laat staan op straat! Mensen die een paar maanden of een paar jaar gevangenisstraf krijgen opgelegd, moeten vrezen voor hun leven, omdat de overheid faalt.
  En dan durven jullie te zeggen, net goed dat hij dood geschoten is.
  Kun jij, Pis Pika, Willeke, The Dude, Henk van Westenbroek en carlito de trekker over halen om een crimineel te vermoorden? Het lijkt er wel op als ik jullie reacties lees.
  Wie is dan hier crimineel?

 4. aan ex bewoner,

  wat te denken van de mensen die het slachtoffer zijn van misdaden?
  die hebben hun hele leven lang trauma”s.
  behalve deze trauma”s moeten ze ook heel veel geld investeren om hun huis te beveiligen.
  alarm, muren rondom, pinnen op de muren, tralies voor de ramen…

  op deze manier leven de eerlijke burgers ook achter tralies…

  dankzij jullie instelling: als ik geen geld krijg (werken doen we liever niet en ook niet studeren), dan pikken we het.
  of erger we plegen een gewapende overval met veel geweld.
  jullie kosten de maatschappij kapitalen….denk daar eens over na en bespreek het met je vriendjes.
  op zo een klein eiland wordt je altijd gepakt….
  ja, jullie zullen een kl..te jeugd gehad hebben, maar sorry dat hebben we allemaal…

 5. Dan is er in ieder geval een plekje voor Schotte!

 6. ex bewoner ben blij dat je reageert en dat je kenroy kende.
  mooi geschreven.

 7. Ik heb Kenroy 3 weken meegemaakt als een rustige jongen, die gelaten zijn straf uit zat. Bon Futuro is de hel, waar je leven voorbij kruipt, waar je minder dan een hond bent. Mensen buiten weten niet waar ze over praten. Weer een crimineel minder, dat moet je over je moeder zeggen als ze sterft. Je weet niet waar je over praat.
  Niet de dader, maar de overheid is hier aansprakelijk voor. De overheid maakt het mogelijk dat er wapens, telefoons en drugs binnen gesmokkeld worden door de bewakers, er is geen enkele controle op het personeel.
  Ik wens de familie van Kenroy veel sterkte toe en de dader eveneens, want je bent geen normaal mens meer in deze hel, waar de kakkerlakken over je eten kruipen, de stront tegen de muren plakt, afgeknipte vingernagels in het ijs vindt en waar je dagelijks vernederd wordt.
  Ik denk dat het voor Kenroy de beste oplossing was, hij had geen toekomst meer. En al klinkt het gek, het was niet alleen zijn schuld dat hij zijn misdaden pleegde. Velen hebben geen uitzicht op dit eiland, waar de overheid het criminele voorbeeld geeft. Sommigen zien geen andere uitweg dan roven en stelen, want het niet krijgen van scholing en een beetje educatie kan een mens in korte tijd veranderen in een beest.
  Een mens wordt niet als crimineel geboren, een mens wordt crimineel gemaakt!
  Denk eerst eens na voor je iets schrijft, voor je het weet ben je zelf een crimineel!

 8. ik heb kenroy voor het laast gesproken en het is goed zo,,kenroy was moe om te vechten voor zen leven 12 jaar.hij stierf op een speciale dag die aleen zijn fam weet,de dag van e,p,a.uit ervaring weet ik dat zelfs de kleine criminelen in ned ook wapens en drugs hebeb in de gevangenis.dus het ligt niet aan het land zelf maar de mensen erom heen.
  men die vooroordelen heben over kenroy zijn onwetend.
  het ga je goed kenroy alias soldier..for real

 9. scheelt belasting centen,je weet niet waar je het over hebt!!!!!!!
  soldier and soldier rust zacht.

 10. scheelt belasting centen,je weet niet waar je het over hebt!!!!!!!
  soldier and soldier togehter,,

 11. Waarom beoordeel jullie mensen zo. jullie kennen de persoon niet eens. en idd ja het is er moeilijk voor z n familie ja. niemand is perfect. en ieder heb z n eigen dingen. maar ik ben er niet mee eens dat mensen een geweer in de gevangenis mogen hebben. en als het aan mijj lig pakken ze al die bewakers in die gevangenis op. want hun hebben hiermee temaken. gevangenis is om je straf te zitten en niet om elkaar te vermoorden. afz nichtje van slachtover.

 12. Toch apart al de verbaasde reacties hier….
  Elk crimineel kan je vertellen dat juist in het gevang de concentratie wapens hoger is dan erbuiten. Immers, waarom zit men dan vast?

 13. @rignald,

  dat is mijn hoop ook….
  maar helaas het gerechtshof (OM) werkt voor dit soort figuren anders….

 14. Volgens mij zit Schotte hierachter. Indien hij kan bewijzen dat de gevangenis gevaarlijk want de gedetineerden lopen rond met pistolen dan zal hij het wel bij de rechter kunnen regelen dat hij niet naar Bon Futuro hoeft en zijn celstraf a la Nelson Monte thuis kan uitzitten.. en dat zal gelden voor de hele boevengilde van Wiels, Asjes, Monk, Constancia, Cooper, Eisden, Jamaloodin, Koeyers, Pisas, El Hakim etc.

 15. @ mw.b.c
  Het is nu voor zijn familie net zo erg als voor de familie van degene die hij vermoord heeft.

 16. @mw bc, Ik heb geen familie die met 40 jaar in de gevangenis zitten.

  Wel ben ik van mening dat dit niet had mogen gebeuren. Blijkbaar is de gevangenis nog lek als een mand.. met dit als resultaat. Ik mag aannemen mw BC dat u het met mij eens bent dat de verantwoordelijke mr Wilsoe ook per direct dient af te treden want door zijn falend beleid is uw familielid vermoord!

 17. zouden jullie allemaal zo praten als het een en familie van jullie was. R.I.P. DUSHI KENROY.

 18. Vreemde manier van bezuinigen, gaat nu de benzine- en utiliteitsprijs omlaag?

 19. over criminlen gesproken: jammer dat Jamaloodin geen wapens mag dragen in forti

 20. @willeke,

  klinkt niet hard, criminelen mogen elkaar altijd afmaken….
  hoe meer hoe beter.

 21. Hoe krijg je nou een wapen binnen in een gevangenis??????????????????????? Onverstelbaar!! En misschien klinkt het hard,maar we hebben nu wel 1 crimnineel minder!!!

 22. Even met een heli over de gevangenis, een kistje munitie droppen en wachten tot het stil wordt.

  Daarna alles opruimen.

  Of zou dat de vriendjes van de regering in gevaar brengen?
  Precies wat ‘sad sad sad’ al zegt; een BEETJE justitie minister zou zijn verantwoordelijkheid nemen. Die van ons wordt betaald om de andere kant op te kijken.

 23. Als het slachtoffer een dos Santos was geweest, die vroeg of laat toch ook in huize de Goede Toekomst terecht gaat komen, had minister Wilsoe de VKC, de Antilliaanse militie en zo mogelijk de marine orde op zaken laten stellen.

  On a positive note, laat criminelen elkaar toch elimineren. Een gevangene minder bespaart de belastingbetsler 200 florin per dag en dat is in deze tijd van aanwijzingen mooi meegenomen.

  Met 1 week een gevangene minder kunnen we Cooper weer 1 dag daggeldvergoeding betalen.

 24. Curacao …..op nummer 1….. als ……,,Bananenrepubliek”

 25. 40 jaar < scheelt heel wat belasting centen nu….

 26. elke justitieminister in een democratisch land zou zijn verantwoordelijkheid nemen, een vuurwapen in de gevangenis en dan ook nog een dode, daar is iets verschrikkelijk mis (en dat is helaas geen verrassing). het eiland is te klein om de problemen in de gevangenis aan te pakken, smokkel al dan niet door personeel onder bedreiging gaat gewoon door, dat bewijst dit helaas weer.

 27. Ik wil niet veel zeggen hierover behalve dat het onvoorstelbaar is dat dit kan gebeuren, dat gedetineerden wapens hebben cq binnen krijgen. Dit is volstrekt abnormaal maar zo passend voor wat er zich hier momenteel op C. afspeelt.