• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zoals eerder bekend is gemaakt heeft de regering haar meerderheid in de Staten verloren doordat Statenlid Eugene Cleopa van de MAN afscheid heeft genomen van de partij en zijn zetel heeft meegenomen. Wat er gaat gebeuren nu Cleopa als onafhankelijk statenlid doorgaat, is nog onzeker.

De partij is het er niet mee eens dat Cleopa zijn zetel houdt en als onafhankelijk lid verdergaat. Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak Cooper gisteravond na de persconferentie.

35 reacties op “Geen meerderheid coalitie, wat nu?”

 1. Uit welin?opgelichte?rug bronnen heb ik mogen vernemen dat Jan C ,het monster Wiels zelf is,hij kan namelijk in gedaante veranderen.

 2. @Hermanos Locos, Jan C staat faal achter deze corrupte regering en blijft maar leugens te versprijden over de PAR. Zoals de miljarden die foetsie zijn is gewoon onder bewind van MAN, FOl Asjes Schotte geweest. Als je dit beweerd moet je met bewijzen komen heel simpel! PAR is ook geen superpartij maar deden het toch wel beter dan die piraten zooitje wat we nu hebben. Maar goed Jan C krijgt momenteel zijn pastechis en is bang dat hij dit straks kwijt raakt!

 3. Hoe zit het nu met Rozier.. geruchten zijn dat hij de MFK gaat verlaten..

 4. @ Sjors. Nog vervelender is, dat Jan C/L alzheimer heeft en alle nonsens steeds herhaalt.

 5. Geen van de bestaande politieke partijen heeft bewezen in staat te zijn dit land te besturen. Ook de PAR, PNP, FOL, PLKP, noem ze maar op, hebben politieke macht altijd aangegrepen om de tent leeg te jatten. Een aantal ‘bestuurders’ zijn er zelfs voor in het gevang gekomen (Godett, Chong etc).
  Is een zakenkabinet dan wel de oplossing ?
  Zelfs daar durf ik een harde NEE te laten horen, want wie zouden we dan in gedachten hebben ?
  Deze club heeft een aantal zakenlieden, huisartsen etc in hun midden en ook zij laten niet na zoveel mogelijk te graaien. Wie of wat geeft ons dan de garantie dat andere ‘zakenlieden’ niet precies eender reageren wanneer ze politieke macht krijgen ?

  Ik denk dat we gewoon tot de conclusie moeten komen dat we voor altijd financieel toezicht nodig zullen blijven hebben. Onze mentaliteit is dusdanig dat we niet in staat zijn om met geld om te gaan. En dit eiland kan zich niet nog een 2e of 3e mislukking veroorloven, het water staat aan onze lippen, er is maar 1 optie………..zwemmen tot we er bij neervallen, het alternatief is namelijk verdrinken en dat kunnen we altijd nog wel een keer doen.

 6. @ Sjors

  Helaas heeft Jan C in grote lijnen wel gelijk…. Ook in de afgelopen 20 jaar zijn er regeringen geweest niet het niet bijster best deden en waar het met de besluitvorming en begrotingsdiscipline niet best was gesteld. Het is in deze jaren vaak een keuze geweest uit de minst slechtste optie bij gebrek aan beter materiaal met meer kennis en kunde. Waar heeft dat nu aan gelegen? Probeer dat nu eens met zijn allen te verklaren. Lukt dat dan heb je de kern van de politiekproblematiek op Curacao (voormalig Antillen) te pakken en kun je gaan werken aan een structurele oplossing. Uiteindelijk krijgt het volk de leider die het verdient heb ik mij wel eens laten vertellen. Tot dat het zover is kunnen jullie met zijn allen; voor- en tegenstanders zinloos tijd en energie stoppen in het gekonkel maar ik zou mijn tijd wel beter weten in te vullen daar op die klip in de zee.

  Groet,
  HL, 817

 7. [Nederlands hoord praten….in iedergeval?]

  @Nederlandia, ik ”hoorD” je het zeggen. Pfff.

  In ”iedergeval,” ik vraag me af of jij wel de lagere school hebt afgemaakt. Hahaha

  De pot verwijt de ketel…!

 8. Ik wil niet beledigen,maar als je Cooper,Wiels,Jamaloodin,Monk,Wilsoe,Godett,en de rest van het zooitje ministers Nederlands hoord praten dan vraag je je toch af welke scholing ze heben gehad,en dan moet de slimme vos Shotte meegeven die spreekt het redelijk en Ardiaans vloeiend.en niet zeiken dat wij geen goed papiements praten,ik heb het in iedergeval niet geleerd op mijn lagereschool in NL

 9. Ach een rimpeltje.
  Godett vraagt, het volk betaald via Schotte en zijn kliek, nog 2 jaren!

 10. @Jan C, hou aub op met je nu zeer zielige vertoon van het beschermen van de meest corrupte regering van Curacao. We weten wel dat jij je pastechis krijgt!

  Zoals jij hier heel vaak zit te liegen doe je dat nu weer! Je komt maar met bewijzen voordat je weer met leugens zit te straffen. Ik hoop dat de PAR fractie jou ook zal aanklagen wegens smaad! een voordeel dan zal jij samen met je MFk en PS vriendjes in Bon Futuro zitten!

 11. FOL doet het niet, want het geld is op

 12. @Fred
  Natuurlijk heeft Cleopa het niet gedaan om de juiste motieven. Hij had de mogelijkheid om deze regering op te blazen als hij een andere timing had gebruikt. Zeer bewust kiest hij het moment wanneer de Staten met reces zijn. Al deze politici zitten er om hun zakken te vullen. Geneen uitgezonderd.

 13. @ Jan C/L. Leugens en nonsens van boberano’s zijn nooit nieuw.

 14. @Sander
  Het ligt eraan met wie Godett in zee gaat. Godett kan ook met Cleopa en de PNP en PAR verder. Hij heeft een echte sleutel positie en zal hier zeker gebruik van maken. Als hij voor de PAR kiest acht de kans heel groot dat hij glansrijk elke screening doorstaat. Als dit scenario in beeld komt denk ik dat Cleopa dag en nacht een bodyguard nodig heeft.

 15. @Ferd Jansen
  Geen namen van PAR leden? Hier een paar feiten van PAR
  – Geen hervormingen in de pensioen gedaan
  – Geen hervormingen in de ziektekosten
  – 30 miljoen van boot Carla-Omayra foetsje
  – tussen 2006-2010 is 800 mijoen foetsie
  -tussen 1996 en 2005 hebben 2 miljard schuld verhoogd naar de 5 miljard. Ik dacht Pourier juist ging bezuinigen
  – petrolium landsverodering wouden ze gegeven aan anderen en Curacao zou achter blijven met minder dan 15% van de opbrengsten

  Is dit nieuwe voor je Ferd Jansen?

 16. Als Cooper nou eens niet zoveel snoepreisjes had gemaakt dan had hij zijn partij beter in de hand kunnen houden,maar het graaien in de daggeldpot vergoeding kwam op de eerste plaats en het volk op de vierde???

 17. Goede aktie van Cleopa, naar ik hoop voor de juiste motieven.

  Laten we ons nu focussen op het opstappen van enkele van de resterende lafaards in de Staten (copy paste van de meest intelligente lezer op dit forum: Philippe Maaskant, sorry Kasuari):
  Wiels,
  Asjes,
  Cordoba,
  Cyntje ,
  Godett,
  Eisden,
  Rozier,
  Koeyers-Felida,
  Garmes,
  Pisas,
  Thode .
  Daarbij stel ik voor om Pik Pisas en Rudy Garmes van dit lijstje af te halen. Zij demonstreren zo’n domheid dat je het ze eigenlijk niet kwalijk kunt nemen dat ze Schotte verafgoden die hen uit de anonimiteit van inbraakaangiftes opmaken (Pisas) en keuken schoonmaken (Garmes) heeft gehaald. Wellicht beseffen ze ooit dat Schotte juist hen op zijn lijst heeft gezet vanwege hun gebrek aan capaciteiten.

 18. @Jan C : Cleopa had toch nog meer stemmen dan Cooper, zitten ze samen bij de bushalte.

 19. Dit is het niveau van deze mensen…….

  http://soundcloud.com/omayraleeflang/wiels-ta-menasa-parlamentario?utm_campaign=timeline&utm_content=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fomayraleeflang%2Fwiels-ta-menasa-parlamentario&utm_medium=facebook&utm_source=soundcloud

  Wat er ook gaat gebeuren, tegen alle Soberano’s zeg Ik één ding: Zeg straks niet dat je het niet wist!

 20. Conclusie : Man levert een minister in. Fol wordt bij de coalitie gevraagd, uitsluitend om een meerderheid te houden. Goddet kan dus vragen wat hij wil en zal een belangrijke post opeisen. De coalitie wordt gedwongen om het kabinet te reorganiseren. Jamaloodin en Constantia hebben aangegeven op termijn te willen vertrekken.
  Fol vist in dezelfde electoriale vijver als Wiels. Een zware ministerpost voor FOL zal Wiels niet prettig vinden. Schier onoplosbaar probleem, behalve natuurlijk voor Schotte, die wurmt zich hier wel onderuit zonder dat er nieuwe verkiezingen komen. Democratie ??

 21. @WGDENT,

  Godett, komt nooit door de screening……
  hij zal zijn geliefde zuster wel weer in moeten zetten.
  hoe zijn die andere maffia figuren eigenlijk ook alweer door de screening gekomen?
  zullen wel vriendjes op hoge posten gehad hebben.
  of zoiets….

 22. @jan C., maar hij had wel 4 stemmen meer dan Charles Cooper….
  wat vind je daar van?
  Cooper is bij het publiek uitgekakt…
  niemand gelooft nog in deze comediant

 23. Ik zie het probleem niet en begrijp de wederom grote b van Wiels niet. Recent heeft een boberano hier verklaard, dat Wiels 80% van de stemmen zal halen dus waar wachten ze op- om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. De geringe kosten wil Dos Santos vast wel uit eigen zak betalen.

 24. Jan C/L. Hoeveel stemmen had Trinidad, Carlos Monk, Jacinta Constancia, Monique Koeiers-Felida, PIK Pisas etc.?

 25. @Jan C, ja en hoeveel stemmen had Cooper dan? 330! Jamaloodin 439! Hakin maar 176..
  MAN heeft dik verloren tijdens de verkiezingen!

 26. @Road Runner er wordt inderdaad op de persoon gestemd, maar Cleopa drijft op stemmen van Eiseden. Want Cleopa had maar 340 stemmen, das goed voor een zetel bij de bushalte. Jammer he?

 27. Zijn vergelijking met het Polen meldpunt in NL is vreemd. Daar gaf de Minister President GEEN commentaar op een rare parlementariër . Hier geeft een parlementariër juist WEL commentaar op een rare regering. Maar.. het is al jaren zo, zegt Cooper, dus waarom de opwinding?

  Toen moest ik wel even denken aan een artikel wat ik laatst in de NL krant NRC las: Ik zal het land weglaten.. maar U kunt hier net zo goed Curaçao invullen. >>Citaat bewerkt<>Tolerantie ten opzichte van corruptie hoort daarbij… Als de staat er niet voor je is, komt het aan op relaties en slim gebruik maken van middelen en invloed om iets voor elkaar te krijgen..Iedereen is altijd aan het ritselen. Het land is een democratie. Er is vrijheid van meningsuiting, van beweging. Bezit is beschermd. Maar het is wel een democratie zonder kwaliteit.
  Wat je ook doet: het is nog steeds belangrijker om de juiste mensen te kennen dan de
  wet na te leven. Daar hoort bij dat partijkleuren ideologie er amper toe doen. Zoals vaak in landen met een zwakke en gecorrumpeerde staat is macht ook in dit land persoons-gebonden en geeft macht directe toegang tot de inkomensbronnen van de overheid. In dit land is het niet de taak van de macht om de staat te besturen maar voorziet de staat in het levensonderhoud van de machthebbers. De strijd om de ruif is er dus een gevecht van alles
  of niets. <<

 28. Know we can have a controlled chaos.

 29. P.S.
  Hoeveel gaat Anthony Godett vragen voor zijn steun?

 30. Als Cooper tires nu zijn buit van al die drempeltjes en contractjes nu gedeeld had met Cleopa dan was die echt niet opgestapt. Ik geloof echt niet dat Cleopa opgestapt is om de redenen die hij aandraagt. Wie weet wat de oppositie hem heeft toegestopt?

 31. De Heer Cooper is de weg kwijt, hij haalt Wilders erbij en vergelijkt Wiels dat die een Wilders is.
  Wilders zat niet in de regering van Rutte.
  Wiels zijn partij zit in deze regering, totaal andere situatie.
  stoppen met deze regering nieuwe verkiezingen.
  als hget volk verder wil met deze regering hebben ze toch niks te vrezen

 32. Losers.

 33. Schaam mij diep bij het aanhoren van de uitleg van deze minister aan de radio verslaggever.
  Zijn Nederlands was A niet om aan te horen en B de uitleg wat er nu moet gaan gebeuren raakt kant nog wal, waar heeft hij het over.?
  Zijn partij genoot stapt op, legt uit waarom o.a ”zich niet meer kunnen vinden met de dingen die deze regering doet” en de Man is Oostindisch doof voor de zaken die Cleopa aanbrengt.
  Klampen zich halsstarrig vast aan de pluchen zetels waar ze in de regering en parlement op zitten en hebben totaal geen gevoel en begrip naar Het volk toe.

 34. Wat een stelletje slechte verliezers bij de MAN…
  Men heeft nog steeds niet door dat op een persoon wordt gestemd, niet op een partij. Hij vertegenwoordigd misschien een partij maar het gaat om de persoon. Slaat die persoon niet aan, dan zie je hem/haar bij de volgende verkiezingen niet meer terug.

 35. Cooper snapt er niets van.. in plaats dat hij zich gaat schamen voor zijn graaien!