• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft wegens de laatste politieke ontwikkeling op ons eiland een korte verklaring gegeven in een persbericht. “Het is aan het parlement om zich officieel te uiten over de steun aan de huidige regering.

“Volgens onze constitutie moet een regering rekenen op de steun van een meerderheid in het parlement”, zegt Schotte. “Het is nu aan het parlement om zich hierover te verklaren. Het kabinet moet aannemen dat het de steun van de meerderheid heeft zolang er geen formele verklaring van het parlement is”, aldus de premier.

23 reacties op “Schotte geeft korte verklaring”

 1. Klopt,

  goed gedaan gerrit!!!

  Mfk is uw stem keus!!!
  stem schotte!!!!!

 2. Zorro : vertel ! Je weet meer! Hoe kom je aan die kennis?

 3. Waarschijnlijk is alle drukte niet meer nodig. Naar verluidt heeft Rozier ook zijn steun ingetrokken en is Schotte onderweg naar of reeds bij de Gouverneur. Het wachten is op Schotte wat hij tegen de Gouverneur heeft gezegd.

 4. @zorro, Schotte kan gewoon doorgaan en eventueel een minister vervangen, maar zelfs dat is niet nodig als hij zich van steun verzekert in het parlement.

 5. Geniet er nog maar even van Gerrit de raaf, achter je spreekgestoelte staan, het zal niet lang meer duren!!!

 6. @Lew fo’i kas, of nog erger dan gaan die luidjes klagen dat ze nergens aan de bak komen..

 7. niet zeuren maar geld beuren enne geen gezeil iedereen rijk

 8. Ja Gerrit, als je teveel met je hele natte hand in de suikerpot zit te graaien,en alleen maar snoepreisjes maakt om daggeld te ontvangen, krijg je deze problemen op je bordje,en dan blijft het bordje leeg ,aangezien er niks meer is om op het bordje te gooien.bij de bevolking is het bordje al 12 maanden leeg?.

 9. Klaagbaak je kon het niet beter zeggen. Het is te triest voor woorden en het volk maar lijden.

 10. jammer cu nos corsow no tin stabilidad ainda pa nos ju di corsownan biba tranquil
  ju di corsownan cu a nance na corsow sali pa nos pueblo di ju di corsow
  no laga e nep ju di corsow nan dispidi corsow
  forza den tur cos y laga nos stima nos dushi corsow
  masha danki di a lesa mi reactie

 11. @ klaagbaak,
  Kom maar op vul je zakken kan mij het wat schelen, als je maar het land regeerd en iets doet om het beter te maken. En dus niet zoals de huidige regering plannen maken projecten opstarten en dan op naar de volgende. als je je zakken vult heb dan wel het fatsoen om het af te maken. Als het maar in hun eigen voordeel was lukte het binnen 2-3 maanden om het rond te krijgen. Was het voor het volk duurt het 2 jaar. En maar steeds nieuwe beloftes doen en einddata van wetsvoorstellen en projecten op televisie aankondigen. aub zeg. Doe gewoon wat je zegt, maak het af en vul je zakken. Als het maar gebeurd want elke politici is corrupt waar dan ook in de wereld.

 12. Dit is het niveau van deze mensen…….

  http://soundcloud.com/omayraleeflang/wiels-ta-menasa-parlamentario?utm_campaign=timeline&utm_content=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fomayraleeflang%2Fwiels-ta-menasa-parlamentario&utm_medium=facebook&utm_source=soundcloud

  Wat er ook gaat gebeuren, tegen alle Soberano’s zeg Ik één ding: Zeg straks niet dat je het niet wist!

 13. Schotte zal toch eerst het ontslag van de “regering” moeten aanbieden, alvorens hij een nieuwe regering met de FOL kan presenteren aan de Gouverneur. En wat moet er dan als eerste gebeuren: DE SCREENING!!!!!!!

 14. Waarom grijpt de Gouverneur als hoofd van de regering niet in, nu feitelijk vaststaat, dat de regering geen meerderheid meer heeft en dus het ontslag ingediend dient te worden.

 15. http://www.nu.nl/buitenland/2871262/snel-meer-duidelijkheid-regeringscrisis-curaao.html

 16. deze marionetten zijn voorlopig nog niet weg.
  de voorstellling blijft gewoon doorgaan.
  er is maar een die aan de touwtjes trekt: Dos Santos…..

 17. Zo blijkt maar weer dat SCHOTTE niet weet wat het woord democratie betekend.

 18. Schotte kent zijn zaakjes en weet hoe hij zijn belangen moet veiligstellen. Denk dat we hem onderschatten. Als echte straatvechter weet hij de weg en dekt hij zich in.

  Zelfs het door de Staten doen instellen van een parlementaire enquête over de VDC was slim. Immers.. Staatsregeling artikel 61 maakt dat hij daarmee de dans ontspringt voor alles wat hij daar op tafel legt, Want `de ministers kunnen niet in rechte worden vervolgd of aangesproken voor hetgeen zij aan commissies van de Staten schriftelijk hebben overgelegd.` Dat artikel is er niet voor bedoeld natuurlijk, maar “Streetwise Schotte” weet dat hij bij eventuele vervolging op basis van dit artikel het OM of een andere partij “niet ontvankelijk” kan laten verklaren. Als dan verder nog geregeld wordt dat de dossiers van de Parlementaire Enquête als “Geheim” worden geclassificeerd, dan heeft hij zijn verzekering geregeld zonder dat we het mogen weten..

 19. Wat iedereen hoopt gebeurt hier nooit op deze rots. De volgende corrupte politicus zal in het gat springen om zijn zakken te vullen. Er is hier geen volksvertegenwoordiging! Anders zou de stroom niet zo vaak uitvallen, was het ziekenhuis er al 10 jaar geleden, lagen de wegen er beter bij. En was de kwaliteit van leven voor iedere curacaoenaar beter.

 20. De Eerste Grote Stap op weg naar een dictatuur. In plaats van opstappen, gewoon de zaak omdraaien. Goddet wordt gekieteld. Zonder deel uit te maken van de coalitie, gaat hij nu gedogen. Politiek gezien wellicht zijn laatste daad.

 21. leuk geprobeerd van Gerrit om op het te proberen te blijven zitten.
  PS, MFK en MAN hebben gefaald.
  Nieuwe verkiezingen

 22. Wel kort door de bocht het antwoord van deze ”Min-Pres”. Neemt wederom geen actie maar ”laat het over aan het parlement”.
  Dacht dat Min. Cooper in een radio intervieuw had gezegd dat de ”Min-Pres” nu tot actie moet overgaan? wie doet nou wat?

 23. Meteen wegstemmen dus met 11-10.. alhoewel Jamaloodin zit er ook nog steeds na de motie van wantrouwen