• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vliegtuig van InselAir dat zaterdagavond uit Charlotte, North Carolina kwam, kreeg te kampen met een motor die te heet werd. Het vliegtuig was vijftien minuten verwijderd van Curaçao toen de piloten het probleem ontdekten en besloten de motor uit te schakelen.

Hierdoor vloog het toestel verder met één motor. Het vliegtuig is ondanks het mankement veilig geland op luchthaven Hato.

Vliegen met één motor
“Vliegtuigen zoals de MD80/MD82 zijn gebouwd om te kunnen vliegen met één motor in geval van technische problemen”, geeft InselAir aan. “Elke motor heeft op zich de potentie om op te stijgen, hoogte te houden en normaal te landen. Daarnaast hebben alle piloten tijdens hun trainingen te maken gehad met dit soort situaties.” Het vliegtuig zal naar de hangar worden overgebracht waar de motor zal worden nagekeken. De motor zal worden vervangen indien dit nodig blijkt te zijn.

5 reacties op “Vliegtuig InselAir landt met één motor”

 1. Ik vindt het geweldig van de piloten dat ze die machine veilig aan de grond hebben gebracht ,zo iets gebeurd niet altijd ma kan weleens,ma ja als je in de vliegtuig zit
  denk alleen aan jou eindbestemming en overigens heeft Inselair heel goede vliegtuigen
  en piloten.

 2. @Edgar een beetje respect kan geen kwaad. Als alles goed is gegaan is het ‘normaal’ en ‘niks knaps aan’. Als het fout gaat zijn het een stelletje laag opgeleide #$@)(8*)# ….

  Goede zaak dat de piloten de juiste skills bezitten om dit tot een goed einde te brengen.

 3. Maar was het niet FOD dat in de motor terecht was gekomen? Dat werd er op televisie door Mr. Heerenveen gemeld. Beetje vreemd. In de Amigoe stond ook weer iets anders. En volgens AD was de motor alweer vervangen. Zie je maar hoeveel onderzoek er achter een reportage zit hier op het eiland. Maar idd een vliegtuig heeft maar weinig motor vermogen nodig om de landing in te zetten en uit te voeren.

 4. Het is gewoon normaal werk, niet veel knaps aan. DIng vliegt net als normaal op 2 motoren. Bovendien heb je in de daling weinig motorvermogen nodig oftewel niets om ons druk over te maken.

 5. Knap gedaan van de piloten!