• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws gevangenisCURAÇAO – Sentro di Detension i Korekshon Kòrsou werd vanmorgen opgeschrikt door een schietpartij. “We hebben de melding net binnengekregen”, laat politiewoordvoerder Alfred Suarez weten. De schietpartij vond plaats tussen gevangenen waarbij één van hen overleed.

Over de toedracht van het incident is nog weinig bekend. Wel bevestigt de politie dat het incident dodelijk was voor één van de betrokkenen.

12 reacties op “Schietpartij in gevangenis”

 1. @ Henkie: De Nederlandse inzet is helemaal niet gestopt. Er zitten nog steeds makamba’s in die tent. Mensen op management nivo, die adviseren en ondersteunen. Ook die sluiten de ogen waarschijnlijk.

 2. Het is diep triest.

 3. Tegen tien uur brak er opeens paniek uit in Blok 4. Iedereen in de buurt hoorde een schot. Tientallen bewakers van verschillende afdelingen spoeden zich naar de mannenafdeling waar ze het bloedende lichaam van K.S. aantroffen: hij was met een pistool neergeschoten. Meteen is er één gevangene gearresteerd. Naar verluidt zou ondertussen ook een tweede arrestatie zijn verricht.

  K.S zat een straf van 40 jaar uit. Zeven jaar geleden kwam hij in het nieuws wegens verkoop van valse vonnissen. Hij wist medegevangene wijs te maken dat zij eerder vrij konden komen als ze aan een vriendin van S. flinke sommen geld zouden betalen.

  Grote schoonmaak
  De gevangenis is twee jaar geleden minutieus schoon geveegd. Dit gebeurde in opdracht van toenmalige minister van Justitie Magali Jacoba naar aanleiding van een videoclip die de gevangen hadden gemaakt in de gevangenis. Die was op YouTube gezet. In de videoclip daagden de ‘inmates’ iedereen uit om maar eens ‘binnen te komen’.

 4. In plaats van berouw te tonen en proberen een betere mens te worden, maken ze zich schuldig aan andere/meer misdaad. En straks moeten ze terug in de maatschappij?!

 5. Dan kan onze geliefde ministers ook hun wapens meenemen als ze daar komen te wonen over niet te lange tijd!!!!

 6. Zolang ze mekaar maar afmaken…..

 7. Ik wist nog niet dat er al ministers in de gevangenis zitten.

 8. en ik maar denken dat Jamaloodin nog vrij rond liep…

 9. Nou WILSOE, die mannen van je hebben weer goed opgelet ha ha ha.
  Het is beter dat je direct opstapt.

  De incompetentie van deze minister is weer onomstotelijk aangetoond.
  Of valt dit soms nog onder de verantwoording van Magali Jacoba??
  Je weet wel de minister van justitie in het vorige kabinet.

 10. sinds de het stoppen van de ondersteuning vanuit nederland, zie je langzamerhand de gevangenis weer afzakken richting oude tijden.
  dus geen controle van bezoekers, geen controle in de gevangenis

  dus we zijn weer terug bij af

 11. Zelfs op Vakantie ben je niet veilig!!

 12. Gevaarlijk hoor.. en daar zullen straks Schotte, Jamaloodin, wiels en Cooper wonen.