• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte moet op zoek naar extra steun voor zijn coalitie. Doordat Statenlid Eugene Cleopa van de partij MAN is opgestapt, is de coalitie haar meerderheid kwijt. Dat stelde coalitiegenoot Charles Cooper van de MAN gisteravond tijdens een persconferentie.

Door het vertrek van Cleopa heeft de huidige coalitie nog maar tien van de 21 zetels in het parlement. Als het de premier niet lukt steun te vinden bij de oppositie, moet de regering haar ontslag aanbieden. Of het zover komt is zeer de vraag. Anthony Godett, leider van oppositiepartij Frente Obrero Liberashon (FOL), heeft al meerdere malen aangegeven de coalitie te willen steunen.

Uitbreiding
Het is nog niet duidelijk of Schotte erin zal slagen de coalitie uit te breiden. Cleopa heeft volgens eigen zeggen zijn steun aan de coalitie ingetrokken omdat zijn partij te ver van haar oorspronkelijke principes zou zijn afgeweken, enkel om in de coalitie te kunnen blijven.

Dief
MAN- Partijleider Charles Cooper, noemde Cleopa kort na zijn vertrek live op televisie ‘een dief’, omdat hij zijn parlementszetel niet wil teruggeven. Schotte heeft nog niet gereageerd op de nieuwe situatie.

43 reacties op “Coalitie verliest meerderheid”

 1. Cleopatra, de elite rijke makambas zijn ”trots” op jou, Hoe voelt het nu? Mag je nu bij hun in de wijk gaan wonen en naar hun besloten feestjes gaan?
  Bomba!

 2. @ allen: zie https://www.versgeperst.com/nieuws/164695/ingezonden-open-brief-aan-het-volk.html

  Deze nieuwe Willems, R is niet Rudy Willems uit Belgie zoals we hem allemaal kennen, maar de ‘zakenman’ Christaan van Assendelft van Wijck. Deze blaat wel vaker onzin uit in mislukte pogingen poëzisch erudiet over te komen.

  Cleopa heeft behoorlijke druk te voorduren gekregen maar kiest voor zijn principes en niet voor status en pensioenrechten, dat is respectabel. Ook voor Curacao weer hoop want als 1 schaap over de dam is…

 3. @ allen: zie https://www.versgeperst.com/nieuws/164695/ingezonden-open-brief-aan-het-volk.html

  Deze nieuwe Willems is niet Rudy Willems uit Belgie zoals we hem allemaal kennen, maar de ‘zakenman’ Christaan van Assendelft van Wijck. Deze blaat wel vaker onzin uit in mislukte pogingen erudiet poëzisch over te komen.

 4. Hr. Cleopa, Hulde aan u. Ik raad u aan aangifte te doen wegens bedreigingen aan pastechi eter Wiels.
  De man is een eerste klas schurk die werkelijk aan geen kant deugt. Hij was niet eens geschikt als buurtwerker dus laat staan ‘politicus’.
  Als YdK kan ik alleen maar zeggen dat ik me schaam voor de rest van deze regering, staten en alles wat erom heen hangt.
  Een grote bezem is slechts het enige wat rest. Jullie zijn met zijn allen in staat gebleken in nog geen 2 jr tijd dit land naar de verdoemenis te brengen.

  Zolang er geen ene political party is die iets kan betekenen om de rust weer terug te brengen is het volkomen onverstandig om het land tdoor de oude garde te laten leiden.
  Want laten we nou wel wezen was het niet op voorstel vd PAR om de pensioenen ed te verhogen voor zij opstapten. En ging niet iedereen ermee accoord en moest Goedgedrag niet ingrijpen. Kortom het zijn allemaal schurken.
  De enige redding voor ons is op dit ogenblik een zakenkabinet. Al het andere – vergeet het maar.

 5. ik denk ook niet dat godett door de screening zou komen maar als hij gewoon statenlid blijft is dat ook helemaal niet nodig want statenleden worden niet gescreend door de veiligheidsdienst. Of ze geven de FOL de post van Gev Min in Den Haag, dan kan Osepa weg en dan kunnen ze daar zijn zus neerzetten…. Als statenlid is godett dan gewoon stemvee voor de regering en hoeft hij er verder ook niet meer over na te denken, lekker makkelijk maar daar staat vast niet niets tegenover….

 6. Judas !

 7. @ All, Ik lees de bijdragen van Willems R, graag als gedicht, dan zijn ze best goed. Er moet nog wat aan gesleuteld worden, maar in de kern zijn het best aardige gedichten. Het uitleggen van een gedicht is vaak ook niet de bedoeling. Het gaat om de ervaring die achterblijft. 🙂

 8. @R.Willems

  Beste man,

  Begrijp je eigenlijk zelf je epistel wel. Er is absoluut geen touw aan vast te knopen.

  Hulde aan Cleopa, heel terecht dat hij de stekker, ondanks alle doodsbedreigingen van pastechi eter Wiels, eruit heeft getrokken.
  En wat Cooper betreft de man is een eerste klas schurk, dus laat hij absoluut zijn meurende mond houden, hij is nog erger dan de rest.

 9. Eindelijk, we zijn der bijna maar nog niet helemaal. Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n psychopaatttt als de PS leider ontmoet man deze kerel is een zeer gevaarlijke getikte geflikte man hoor. Men moet van zo’n iemand ver weg blijven hoor, en van die Cooper (lijm) moet je van alles en nog wat verwachten dat is een echte prototiepe van een oportuniste die bezeten is door de DUIVEL die samen met zijn demonnen (leden) van zijn partij ons land voor een fatamorgana van GAS verder dieper in de put probeert te duwen. Hé hé het kan verkeren zeg, misschien was dhr.

  Cooper niet op de hoogte dat de duivel je een hand geeft en komt een korte tijd later voor zijn hele lichaam en ziel. Zo kan hij niet eens van het gestolen erfenis geen cent van genieten.

  Dhr. SCHOTTE wat jammer he hij was de jongste en tevens ook de domste minister president ooit zelf mevr. Mirna schoorde beter dan hem wat een pech zeg. Hij was al lang bezig aan het dromen op zijn (GREEN) milioenen dollars wat slim zeg maar toch niet slim genoeg hoor heer SCHOTTE door die agreco’s weg te sturen dan was de weg vrij en de cash op weg naar uw broekzaken.

  Voor wiels en zijn zooitje blijf maar liever bij UW CROT liever bezug met uw eddy murphy shop en ver weg van de politiek want v.w.b politiek voor je niks uit.
  Vous avez peut-être comme la politique mais la politique ne vous aime pas mieux rester hors du jeu, éviter trop mal à souffrir.

  “The Brain”

 10. @ Sander

  Ik vind dat we Willems R. echt te kort doen. Zijn volgende zin,zoals in zijn reactie vermeld,geeft toch het niveau van zijn eruditie weer:
  ” Zelfs kan het zo zijn, dat de opbrenst reeds geconsumeerd is: een uitgerekende slang die zonder zorgen wil leven, maar nu een vogel voor de kat is” ……
  Dat wij taalkundige hoofdbrekens bij deze zin hebben alsmede niet begrijpen wat de kwintessens er van is, mogen we de schrijver dezes niet euvel duiden. In de heer Willems is vermoedelijk de nieuwe James Joyce opgestaan! Willems: ga door met uw geschriften!!! Gij zijt een heldere, parelende ster aan het heden ten dage zo duistere zwerk !

 11. Don Martina moet gedacht hebben aan de levenswijsheid “give them enough rope and the will hang themselves”. Gelukkig voor het volk heeft Cooper deze wijsheid nooit begrepen.

 12. Als Godet benaderd word staat het volgende op zijn wensenlijste, tenslotte zal dit de laatste politieke actie van Anthony zijn en moet hij zijn toekomst ten koste van het Curaçaose volk veilig stellen.
  – Minister van Algemene Zaken
  – de helft van het vooralsnog in beslag genomen tegoed in de USA van Robby
  Dit natuurlijk als hij door de screening komt en daar zal onze Gouverneur denk ik een stokje steken.

 13. @Willems R,

  zijn er wat hersencellen afgestorven?
  ik kan in je schrijven geen verband vinden….
  in het verleden was het ook onzin, maar het waren toen nog mooie volzinnen.

 14. Turtuga Cooper Ninja noemt een ander een dief hij hoort bij de grootste shame on you

 15. Wel 1,5 jaar te laat, maar toch, eindelijk a man with balls.

 16. @M
  Blijven zitten totdat Nederland ingrijpt en dan Nl des chuld van alles geven. doen ze altijd toch al. Goede zet van Cleopa. Zeg niet dat hij een engeltje is. Maar hij is toch de eerste die het wel gedurft heeft. En Wiel moet ene keer de mond gesnoerd worden. Hij hegint wel op AH te kijken met al dat agressieve geschreeuw en dreigementen. kom maar op met de verkiezingen.!!

 17. Het is niet de eerste keer in de Curaçaose politiek dat iemand op de wip, voor geld en andere voorrechten het evenwicht verbreekt door de het te verkopen.
  Deze man zal niet nu zijn intenties hebben, maar reeds lang op speelsewijze zal bestudeerd zijn geweest en bijgekneed om op de juiste moment klaar te zijn om toe te slaan. Zelfs kan het zo zijn, dat de opbrenst reeds geconsumeerd is: een uitgerekende slang die zonder zorgen wil leven, maar nu een vogel voor de kat is.
  Indien je deze man van dichtbij beziet, kan je het op zijn gezicht lezen. Zelfmoord kan ook een uitweg zijn!
  Politiek op dit Eiland is puur crimineel. In 1966 dreigde een nieuwe opgerichte Partij
  met vergif in het drinkwater te zullen doen. Mensen waarvan je niet zal zeggen!
  Mensen als Cleopa hebben niets te verliezen, dat is wat zij denken. Zo werd de broer van John Kennedy ook van dichtbij omver beschoten door een cool moordernaar om later ook een zelfde lot te ondergaan. Deze wereld kent geen genade en is een gevaarlijker plaats om te leven, dat men veronderstelt.

 18. je zou je moeten schamen om nog iets met deze politieke partijen te maken willen hebben.
  maar helaas ze zijn schaamteloos…..
  de moeders van deze politici zouden zich ook moeten schamen.
  zakken vullen is het credo….
  je zou denken na bijna 2 jaar moeten ze toch wel genoeg gegrabbelt hebben.
  Welke grabbelaars komen hierna???

 19. Nou schotte ,
  Dan maar met anthoney in zee!!

  Een Barbaar is dat,Een domme bruut is godet!!Maar nu samenwerken!

 20. De resterende lafaards van 2012.
  Wiels,
  Asjes,
  Cordoba,
  Cyntje ,
  Godett,
  Eisden,
  Rozier,
  Koeyers-Felida,
  Garmes,
  Pisas,
  Thode .

  Als Curaçao verder afzakt dan zijn het deze mensen die het hebben laten gebeuren. Misschien is het goed de namen van deze laffe club goed te onthouden. We kunnen ze in onze geschiedenis boeken bijschrijven, na het hoofdstuk over Tula.

  We hebben Cleopa van deze lijst afgehaald

  Nu nog een motie van wantrouwen tegen Schotte, Hakim, Cooper, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin, Monk om het hele circus te stoppen. Dat onze Satenleden wapens willen hebben en sommige ministers al pistoolmitrailleurs hebben, hoeft ons er niet van te weerhouden ze onder druk te zetten. Hoop dat Cleopa dan meedoet.

 21. Waarom zou de huidige coalitie nog door willen?? Met de onder curatele stelling is het moeilijk je zakken vullen.. Wat is voor de huidige regering dan nog de “amenitie” om aan te blijven??

 22. Godett komt nooit door de screening als hij minister wil worden, teminste als het goed gedaan word meneer Goedgedrag en mevrouw.Spies,het word zijn zusje weer,

 23. Een zeteltje hier, een zeteltje daar, zo hangt “onze” regering als los zand aan elkaar..

 24. Hopi bon Eugene Cleopa een man met ballen. Helaas kun je dat van de rest van de statenleden niet zeggen.

 25. Laten wij niet te snel roepen dat wij verlost zijn van deze regering,nee nog erger de coalitie krijgt er nu eene Godett bij een figuur die met elke windt mee waait als het hem maar uitkomt.Hoe heet dat spreekwoord ook al weer?van pissebet naar kakkerlakbet of nog mooier uit de drup de regen in.

 26. ai die cooper is minstens net zo erg als wiels, als godett een beetje kan onderhandelen heeft hij er binnenkort weer een goed gevulde bankrekening bij of een mooi terrein (cooper zijn piece of cake) ergens aan zee dat hij weer kan doorverkopen aan een projectontwikkelaar en zijn zakken weer kan vullen)

  ik hoop dat het OM trouwens wiels vervolgt vanwege zijn bedreigingen aan het adres van het gezin van cleopa, vrouw, kinderen echt shocking wat wiels daar allemaal over schreeuwt, dat mag het OM niet zomaar laten passeren…

 27. Respect voor Eugene, je laat zien dat je meer lef, intelligentie en eergevoel bezit dan het hele stelletje criminelen bij elkaar.
  Schotte, Wiels, Cooper en Godett doe jullie kunstje maar……
  Hoe ver zijn we gezonken als het lot van het land in de handen van deze figuren ligt.

  Voor de mensen die nog niet doorhebben hoe ziek van geest über demagoog Wiels is:
  http://www.ustream.tv/recorded/24224886

  Eugene, succes!

 28. Cooper durft iemand een dief te noemen???
  hoe hypocriet kan je zijn????

 29. Eindelijk iemand met karakter in de regering. Cleopa GO. Cleopa neem je zetel mee. Laat de regering maar vallen. Hun doen toch niks voor het eiland, alleen hun zakken vullen. Hoop dat Frente niet ermee akkoord gaat met de grote boef SCHOTTE.

 30. @Manista

  Had de MAN een ziel dan..?

 31. Respect voor Cleopa! Een heldendaad van die man.

 32. Misschien stapt deze man er wel uit, omdat hij minder kan profiteren vergeleken met zijn partijleider en de andere staten/ regeringsleden…

  Ik snap niet waarom deze man de credits krijgt, terwijl we al ruim 1,5 jaar verder zijn… maw het heeft 1,5 jaar te lang geduurd! Het beleid is altijd slecht geweest onder deze regering, dus waarom nu ineens? Ondanks dat het wel een stap in de goede richting is voor de val van dit kabinet…

 33. Als Godett verstandig is houdt hij zich afzijdig van deze coalitie. Stap niet in een vuil bad maar begin met schoon water. Kortom verkiezingen!!!!!

 34. HULDE aan Cleopa..Is hij dan degene die de grote redder is van ons eiland. Mijn stem heeft hij in ieder geval als er verkiezingen komen (op voorwaarde dat hij niet op de lijst MAN staat)

 35. Ga alvast maar sparen voor een klein standbeeldje voor deze man.

 36. Eindelijk een stukje integriteit vanuit de MAN.

 37. Hopi respekt voor Cleopa.
  Toch nog iemand met principes in de MAN.

  Kan Cooper heeeel veeeeel van leren.

 38. Haleluya!

 39. Chapeau voor Cleopa. Helaas snapt Cooper er nog steeds niet van en verkoopt hij de ziel van de MAN aan de duivel. Cooper moet weg!

 40. Chapeau voor Cleopa en nu maar afwachten wat er gebeurt al ben ik er bang voor dat we dat allang weten 🙁

 41. en nu verkiezingen,

 42. Deze mafia regering moet nu aftreden!

 43. Cooper is een slechte verliezer en extra pluspunten voor het tonen van ruggengraat voor Eugene!!