• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint over een paar uur. Drie Curaçaose sporters zullen de enige drie onafhankelijke atleten zijn die achter de olympische vlag het stadion binnen lopen. De vierde atleet Guo Marial uit Zuid-Soedan is tijdens de ceremonie nog niet in Londen aanwezig.

De olympische vlag met de bekende vijf ringen, zal niet door een onafhankelijke atleet het stadion binnengebracht worden. “Het Olympisch Comité verzorgt zelf de vlag”,  vertelt Richard Leito, chef de mission van het Olympisch Comité. “De onafhankelijke sporters zullen achter de vlag het stadion binnenlopen, maar de vlag wordt niet door één van hen gedragen.”

Independent Athletics
Alle landen lopen op alfabetische volgorde het stadion binnen. De eerste groep atleten vertrekt om 20.00 uur (Britse tijd) vanuit het olympisch dorp richting het stadion. De tweede groep, waar Philipine van Aanholt, Liemarvin Bonevacia en Reginald de Windt bij horen, vertrekt om 21.00 uur. Onze Curaçaose atleten lopen achter ‘het land’ Independent Athletics. “De wandeling naar het olympisch stadion duurt ongeveer 40 minuten, maar met een stoet zal dit wel langer duren. Ik ben erg benieuwd op welk tijdstip de atleten daadwerkelijk het stadion binnen komen”, aldus Leito.

Ingekort
Ook laat Leito Versgeperst.com weten dat iedereen druk bezig is in het olympisch dorp. “Iedereen is in afwachting van de opening, de spanning is te voelen en we zijn allemaal erg benieuwd hoe het gaat lopen vanavond. Onze atleten vertrekken pas 21.00 uur dus ze maken niet echt veel mee van de ceremonie.” De opening is een half uur ingekort wegens het openbaar vervoer in Londen. Volgens Leito is het nog maar de vraag of de ceremonie echt om 00.30 (Britse tijd) is afgelopen. Tijdens de openingsceremonie zullen er ongeveer 80.000 toeschouwers aanwezig zijn.

8 reacties op “Alleen Curaçao achter olympische vlag”

 1. Rignald,
  Wat Idi Amin, Mobuto, Mugabe, Taylor hadden gebracht? Weet ik niet, wat ik wel weet is, ieder op zijn eigen wijze had geageerd tegen de blanke suprematie die op uit was om te onderwerpen en te onderkruipen.
  Het kiezen van liever onder een vreemde Olympische vlag te lopen is een duidelijke boodschap aan alle grote smoelen op Curaçao: De maag is overvol en kan en mag niet meer langer duren, hoe rampzalig de gevolgen ook mogen zijn!!

 2. @ Willems R. or whatever uit Belgie of uit wherever roeptoetert: In alle bitterheid moeten er wegen zijn die naar een duurzame uitkomst leidt en wie in de weg staat, wie het ook mag zijn, moet opzij.
  Wist niet dat ze daar ook tamarinde bomen hadden waar deze revolutionair zijn sterke maar bovenal onzin verhalen wereldkundig maakt
  Maar zoals een goed revolutionair betaamt houdt hij zijn holletje geheim en verblijft vogens mij te Bijlmer 3 hoog achter en gaat iedere quincena bij de sociale dienst langs, ja er moet toch gegeten worden en dan kun je het beste van die kolonialen eten, toch.

 3. Waar Curacao al niet uniek in kan zijn en wereldwijd zonder Schotte een keer positief in het nieuws staat. Laat nu ook maar een medaille komen en geen foto van de winnaar besmet met Schotte.

 4. @ Rignald, ik weet zeker dat de voorouders van Idi Amin, Mobutu, Mugabe, Taylor en nog een heel stel van die maloten mede schuldig zijn aan de slavernij zoals wij die kennen. Hun verdiensten aan spiegeltjes, kralen en lapjes stof hebben ze in de loop der eeuwen omgezet in goud, diamanten en andere grondstoffen en hebben na afschaffing van de slave-trade zich gespecialiseerd in het ombrengen (genocide) van de daar nog verblijvende voorouders van ons.
  Wat die onbenul in België daar verder mee te maken heeft blijft voor mij vooralsnog een vraag.

 5. @r>willems, wat hebben idi amin, mobuto en mugabe gebracht?

 6. @ r Willems

  Twee zielen, 1 gedachte: we moeten inderdaad geen knieval maken voor dit rariteitenkabinet . Weg ermee! Ik ondersteun je volledig!

 7. Schaam je Rerrit de Raaf,schaam je.

 8. Het Eiland Curaçao staat weer aan de schandpaal voor de zoveelste keer achter elkaar. Weer slikken, net tijdens het kolonialisme en slavernij met het besef, dat vrijheid een prijs heeft en die prijs moet in alle bitterheid betaald worden aan de evolutie om duurzaamheid te kunnen bereiken. Smeken is zo goed als zeker uitgesloten in de hoop dat tijd raad zal brengen net zoals bij het kolonialisme en slavernij. Heeft men door volharding het uitzichtloos kolonialisme en de slavernij zonder enige vooruitzichten overleefd, dan moet men in staat zijn om oplossingen voor deze opgezette perspectieloze situatie te kunnen vinden: een kwestie van lange adem en het hoofd koel houden. In alle bitterheid moeten er wegen zijn die naar een duurzame uitkomst leidt en wie in de weg staat, wie het ook mag zijn, moet opzij. Dit Eiland weet van volharding, omdat de tijd altijd hoop met zich meebrengt zonder een knieval voor wie dan ook!