• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao – Wouter Bos heeft vandaag Nederland verrast door te laten weten dat hij uit de politiek stapt. Burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, wordt zijn opvolger. “Het is een goed moment van Bos om te stoppen”, zegt partijleider Helmin Wiels van Pueblo Soberano (PS).

Bos heeft besloten om na ruim zeven jaar zijn taak als politiek leider van de Partij van de Arbeid (PvdA) neer te leggen om meer tijd door te brengen met zijn gezin. Hij heeft Job Cohen voorgedragen als zijn opvolger. Cohen heeft in een persconferentie bevestigd dat hij zich officieel kandidaat stelt als nieuwe lijsttrekker. Hij heeft per direct zijn taken als burgemeester van Amsterdam neergelegd.

‘Multicultiknuffelaar’
Geert Wilders van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) geeft voor de camera van de NOS zijn mening over het vertrek van Bos en de komst van Cohen: “Jammer dat Wouter Bos de handdoek in de ring gooit. Maar ik verheug me nu al op de felle debatten met de grootste ‘multicultiknuffelaar’ van Nederland, Job Cohen. Het goede nieuws is dat Nederland nu meer te kiezen heeft. Je kunt kiezen voor linksom, wat betekent dat je de problemen knuffelt en meer Islam binnenhaalt. Of je kiest voor een stevig land waarin criminaliteit en de immigratie wordt aangepakt en stemt op een land met de PVV aan het roer.”

Wanbeleid van Bos
Helmin Wiels van de PS laat aan Versgeperst.com weten dat hij het eens is met de woorden van Wilders. “Nederland is aan het verrechtsen en wordt radicaler. Je kunt eigenlijk alleen nog maar kiezen voor rechts. Het is goed van Bos om nu te stoppen, want hij heeft als minister van Financiën wanbeleid gevoerd. Het zal niet lang duren voordat de ware cijfers en consequenties van zijn warboel boven water komen en dit heeft zeker invloed op de verkiezingen. Het is een slimme zet van de PvdA om een nieuw sleutelfiguur als Cohen te kiezen. Hij heeft een vlekkeloos verleden als burgemeester en ze hopen zo natuurlijk een doorstart te kunnen maken.”

Gevolgen voor Antillen
“Dit is hét moment voor de PVV”, zegt Wiels. “Ik verwacht dat Wilders bij de verkiezingen van 9 juni groot gaat worden. Er zal hierdoor een nieuwe sfeer in Nederland ontstaan tegenover allochtonen en de Nederlandse Antillen. We hebben hier dan helemaal niets meer te zeggen en Nederland zal alle wetten en regels doordrukken.” De PS zet zich vol energie in om het Koninkrijk te verlaten, zodat Curaçao het zelf voor het zeggen heeft. “We hebben geen toekomst meer als we bij Nederland blijven horen, wat de uitslag van 9 juni ook zal zijn”, aldus de partijleider van de PS.

www.versgeperst.com