• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Autobezitters kunnen vanaf maandag bij de benzinepomp enigzins hun hart ophalen. De benzineprijs daalt dan met 19 cent. Een liter benzine kost nu 2,47 gulden, maandag zakt de prijs naar 2,28 gulden. Dit meldt coördinator Energiezaken Eddy Rhuggenaath van Bureau Telecommunicatie Post & Utiliteiten (BTP&U).

De prijs voor een liter diesel zal eveneens dalen van 2,065 gulden naar 1,96 gulden. Tot slot daalt ook de prijs voor een liter Gasolie LSD. Een liter kost nu nog 2,03 gulden maar zal maandag met 7,4 cent zakken. De prijzen voor gasbommen blijven onveranderd. Voor kookgas betaalt men voor een grote cilinder van 100 lbs 66,50 gulden. Voor een gasbom van 20 lbs blijft de prijs 14,80 gulden.

20 reacties op “Benzineprijs daalt met 19 cent”

 1. Natuurlijk wordt er in NL ook geld over de balk gegooid, dat zal niemand ontkennen.
  En de persoonlijke benadering hier in het ziekenhuis lijkt me beter dan in Nederland waar elke minuut geteld wordt.
  Maar medische voorzieningen, onderzoeken, labs, de kamers, die zijn in NL gewoon veel beter.

  En ja, in europa delen de landen de electriciteitvoorzieningen. Je zou hier bijv. een kabel naar Venezuela kunnen trekken en daar een deel van de stroom vandaan halen. Echt niet heel ingewikkeld. Maar dan moet je samenwerken en dingen met elkaar delen.

 2. Ging even iets mis.. Hier de hele tekst

  @Marco ..Even reactie op >jouw tekst` NL goede ziekenhuizen ??… opereren om extra inkomsten te genereren, daar wordt een hoop geld over de balk gegooid!! “n verplichte ziektekosten verzekering die alsmaar duurder wordt: er moest zo nodig concurrentie en marktwerking komen, dan zouden de prijzen wel zakken`. Hahaha, dat werkt dus niet zo blijkt en dat heeft op vele andere gebieden ook niet gewerkt, oa energieprijzen, tandartstarieven, benzineprijs.Geen corrupte ministers?? Belangenverstrengeling, vriendjespolitiek, elkaar de hand boven het hoofd houden, onnozele onkosten declareren, feiten achterhouden en manipuleren en niet de hele waarheid vertellen of zelfs liegen is minstens net zo erg.Heb je gewoon elektra (en water) ? Elektra omdat alle landen in Europa met elkaar gekoppeld zijn en NL daardoor elektriciteit kan exporteren en importeren, tegenwoordig meer importeren van de goedkope Franse kernenergiecentrales. Maar troost je met het feit dat onlangs in Rotterdam ook regelmatig de elektriciteit uitviel, soms veroorzaakt door graafwerkzaamheden andere keren door een slechte? of overbelaste kabel.<

  De vergoedingen bij storingen zijn voor particulieren geregeld en voor bedrijven te verzekeren.

 3. @ Henk van Westenbroek. Je hoeft een stroomuitval in Nederland niet meegemaakt te hebben om het toch in de krant te kunnen lezen.

 4. Beste Marco, ik vraag me af hoe u uw tanden poetst met uw mond in uw nek. Want werkelijk, u praat uit uw nek.

  Ik heb 35 jaar in Nederland gewoond en nog niet een maal, ik herhaal: nog niet eenmaal, een stroomuitval meegemaakt.

  Maar goed, u bent waarschijnlijk te lang op deze rots om te beseffen dat niet overal mensen met alleen MAVO3 bestuurder worden. Bij u zijn de Pik Pisassen en Rudy Garmessen de norm, bij mij niet.

 5. @Marcoooooooooooooooooooooo,het gaat over de brandstof voorziening.&^%(*?=2

 6. @Juni in Nederland betaal je voor je zorg volgend jaar eerst 350 euro eigenrisico, daarnaast wordt bijna niks volledig vergoed, en de zorgverzekering premie is rond de 140 euro. Oja hier ongeveer 40 inkomstenbelasting. Gemiddelde hypotheeklast is 1000 euro. Oja een volle tank is 80 euro. Daar heb je dus niks aan je euro’s.

 7. @Marco ..Even reactie op >jouw tekst` NL goede ziekenhuizen ??… opereren om extra inkomsten te genereren, daar wordt een hoop geld over de balk gegooid!! “n verplichte ziektekosten verzekering die alsmaar duurder wordt: er moest zo nodig concurrentie en marktwerking komen, dan zouden de prijzen wel zakken`. Hahaha, dat werkt dus niet zo blijkt en dat heeft op vele andere gebieden ook niet gewerkt, oa energieprijzen, tandartstarieven, benzineprijs.Geen corrupte ministers?? Belangenverstrengeling, vriendjespolitiek, elkaar de hand boven het hoofd houden, onnozele onkosten declareren, feiten achterhouden en manipuleren en niet de hele waarheid vertellen of zelfs liegen is minstens net zo erg.Heb je gewoon elektra (en water) ? Elektra omdat alle landen in Europa met elkaar gekoppeld zijn en NL daardoor elektriciteit kan exporteren en importeren, tegenwoordig meer importeren van de goedkope Franse kernenergiecentrales. Maar troost je met het feit dat onlangs in Rotterdam ook regelmatig de elektriciteit uitviel, soms veroorzaakt door graafwerkzaamheden andere keren door een slechte? of overbelaste kabel.<

  De vergoedingen bij storingen zijn voor particulieren geregeld en voor bedrijven te verzekeren.

 8. In NL goede ziekenhuizen ?? Het is daar in de gezondheidszorg ook een zooitje, geld dat “verdwijnt” in de zakken van het (mis)management, opereren om extra inkomsten te genereren, daar wordt een hoop geld over de balk gegooid!! Een verplichte ziektekosten verzekering die alsmaar duurder wordt: er moest zo nodig concurrentie en marktwerking komen, dan zouden de prijzen wel zakken. Hahaha, dat werkt dus niet zo blijkt en dat heeft op vele andere gebieden ook niet gewerkt, oa energieprijzen, tandartstarieven, benzineprijs.

  Geen corrupte ministers?? Belangenverstrengeling, vriendjespolitiek, elkaar de hand boven het hoofd houden, onnozele onkosten declareren, feiten achterhouden en manipuleren en niet de hele waarheid vertellen of zelfs liegen is minstens net zo erg.

  Heb je gewoon elektra (en water) ? Elektra omdat alle landen in Europa met elkaar gekoppeld zijn en NL daardoor elektriciteit kan exporteren en importeren, tegenwoordig meer importeren van de goedkope Franse kernenergiecentrales. Maar troost je met het feit dat onlangs in Rotterdam ook regelmatig de elektriciteit uitviel, soms veroorzaakt door graafwerkzaamheden andere keren door een slechte? of overbelaste kabel.

 9. Daling van 8%. Ruwe olieprijs sinds januari gedaald met 15%.
  Van dat verschil is dus nog wel buffertje op tebbouwen..

 10. De daling was 0.24 cent geweest als we niet 5 cent per liter aan onze mas serka di bo MAVO3 premier moesten bijdragen.

 11. @ Jan C In Nederland verdient men zijn salaris ook in Euro’s.
  Dus wij betalen in Curacao relatief veel voor onze brandstof!

  PS Overigens betalen we ook veel voor, eten, water, elektra.

 12. @jan c: dat argument zou vliegen als het hier op curacao lager dan 1.80 was. Ze verdienen euros in NL geen guldens.

 13. De 5 cent diefstal van Schotte is er nog niet vanaf. Buiten het parlement en zicht heeft hij eenzijdig deze diefstal ingevoerd.

 14. @Jan C, maar in Nederland hebben ze wel goede ziekenhuizen, geen corrupte ministers, kan het volk redelijk leven, heb je gewoon elektra en water etc etc..

 15. Je kan nog ruilen met fantastische Nederland waar men zeer blij zullen worden zo’n daling. Daar is het 180 eurocentjes.

 16. @Henkie, de benzine prijs is sinds 10-10 al enorm gestegen terwijl wereldwijd de prijs daalde dus ik neem aan dat ze al een flinke buffer hebbe!

 17. Mooi, maar er zit dus nog steeds Naf 0.05 aan extra belasting in die prijs. Dat geld gaat naar het Schotte-fonds voor sociale projecten, wordt dus buiten de begroting gehouden en is niet democtratisch tot stand gekomen (buiten het parlement om).

 18. persoonlijk had ik de prijs laten zakken met 0.10 cent en de rest als buffer opgebouwd voor moeilijke tijden, echter waar geld in een potje zit heeft de kans dat het verdwijnt.

 19. paniek offensief pffff

 20. Dat kan nog lager!!