• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MAN-leider Charles Cooper keerde gisteren terug uit de Verenigde Staten en viel meteen met zijn neus in de boter. Samen met de partijraad werd er vergaderd over het mogelijke vertrek van Eugene Cleopa. “We hebben instructies gekregen om samen om de tafel te gaan zitten”, laat de MAN-leider weten.

Gisteren is er vergaderd over de brief van Cleopa waarin hij zijn partijleden liet weten dat hij wil opstappen. “Hij heeft toelichting gegeven over zijn standpunt en ik heb mijn visie gegeven”, vertelt Cooper. Volgens de partijleider is er echter een belangrijke stap overgeslagen. In dergelijke kwesties moet er eerst overlegd worden met de leider van de partij, Cooper in dit geval. “Ik was echter in de Verenigde Staten dus dat kon niet. De partijraad heeft zodoende het voorstel geopperd om eerst samen om de tafel te gaan zitten.”

Bruggenbouwer
“Ik hoop dat we vandaag nog in gesprek kunnen gaan”, gaat Cooper verder. “Als dat niet lukt, wordt het uiterlijk morgen.” Als blijkt dat het tweetal er niet uit kan komen en Cleopa daadwerkelijk opstapt, zal er weer overlegd worden met de partijraad. Maar Cooper heeft goede hoop: “Ik ben een bruggenbouwer. Als we eenmaal om de tafel zitten, komen we er wel uit. En als partij zeker.”

Gevechten
Volgens Cooper zijn er teveel nieuwe dingen gaande om deze situatie uit de hand te laten lopen. “We zijn bezig met een nieuwe orde op Curaçao en tijdens de gevechten voelen bepaalde groeperingen zich bedreigd.” Cooper doelt hiermee op de rechtszaak tegen de Vereniging van Importeurs van Pharmaceutische Producten (VIPP). “Curaçao is het duurste land voor medicijnen en dat kan niet. Men kan dan een rechtszaak aanspannen, maar die hebben we gewonnen. Er zijn nu bepaalde regels, we moeten ons huiswerk doen. Het gaat niet om Charles Cooper of Eugene Cleopa, maar om het eiland.”

28 reacties op “Cooper en Cleopa om de tafel”

 1. Cleopa heeft tegen het AD gezegd, dat hij beslist niet zal bezwijken en bij zijn standpunt zal blijven, maar wat dat standpunt is m.b.t. zijn zetel is nog niet bekend.

 2. Wiels heeft gezegd: ga je grafkist en grafkelder maar vast voor jou en je gezin bestellen..

  ik zou zeker aangifte doen tegen Wiels,
  dit was gewoon een doodsbedreiging voor hem en zijn gezin.
  schandalig dat dit soort dingen gewoon openlijk kunnen gezegd worden.
  maar binnen de maffia wordt dit gewoon gevonden.

 3. Laat Cooper, die dit jaar al meer aan dageldvergoedingen dan aan salaris geincasserd heeft opstappen!

  En de laffe Eunice Eisden, die als een rubber stamp alle wandaden van Schotte en co goedkeurt. En net als Cooper de hele wereld rondreist op zoek naar zinloze conferenties (dus daggelden).

 4. Zouden de beledigingen aan het adres van Cleopa en zijn familie door Helmina Wiels Cleopa helpen van stavast te zijn of bezwijkt hij weer. Hij dacht wel na over aangifte tegen Wiels.

 5. churandi heeft het als enige door , gewoon extra cashen en de rest zal ook volgen show me the money !!

 6. Ik hoop dat de MAN weer de MAN zal worden. Ik steun Cleopa 100 procent. Niet voor niets is Don Martina geen lid meer.. Wij schamen ons voor de MAN. Weg met Cooper en de corruptie en daadwerkelijk werken aan ons land!

 7. Heeft Cloepa ballen?????
  Kijken als ze hem ook Naf 500.000,00 voor de neus houden!!!

  Het is een utopie, natuurlijk blijft hij zijn steun geven aan deze criminelen!!

 8. Sander; dat heeft Cooper toch goed voor elkaar! Eigenlijk stond vantevoren al vast dat MAN, PS en MFK gingen samenwerken! Allemaal geld ontvangen van Dos Santos! Vandaar dat regering zo snel rond was zonder regeerprogramma!

 9. Turtuga Cooper Ninja noemt zich zelf een socialist vroeger was MAN een goede partij nu een partij van waardeloze…@ Maaskant goed gezegd!!!

 10. @ louise Aan je reactie te zien heb je de bestanden uit de link niet gelezen.
  Heb je wel enige notie wat voor een boevenbende ‘aan het roer’ van het zinkende schip Curacao staat?
  Curacao is als een zinkend schip wat ook al zonder duidelijke koers onderweg was. Dan is er maar een resultaat mogelijk; ‘naar de haaien’. Het lijkt mij dat het voor een land niet meer kan tegenzitten dan in het genoemde (gedoemde) scenario!
  Als ik je reactie zo lees denk ik dat je helemaal voorbij gaat, aan het leed dat “regering” heet. Volgens mij overzie jij de gevolgen voor je land niet helemaal, of beter gezegd; ‘helemaal niet’.

 11. @louisa

  Over welke beledigingen heb je het die Sander maakt? De rapporten zijn objectief en feitelijk opgezet. Wat daarin staat is dat Cooper niet door de screening is gekomen. Ik begrijp niet wat jij hiervan beledigend vindt? De enige die beledigd is, is de bevolking met deze minister in de regering.

 12. @louisa, waarom zit jij corrupte mensen te verdedigen? Krijg jij ook pastechis?

 13. @ Sander,

  Ik had wel een aantal vonnissen gelezen over Schotte, maar in jouw links zit nog genoeg nieuwe info en ook al was mijn kijk op deze regering al negatief………..het is, na het lezen van deze info, meer dan duidelijk wat voor vlees we in de kuip hebben.
  Strafrechtelijke vervolging van deze club is de enig juiste oplossing.

 14. @ Louisa,

  Ben je er ook zo eentje die zelf niet na kan denken en alles maar voor zoete koek aanneemt ?
  De regering staat onder curatele, er is een tekort van ruim 150 miljoen, een groot aantal ministers komt niet door de screening, de coalitie partijen bedreigen elkaar onderling continu, de ministers zitten meer in het buitenland dan op Curacao en jij vindt dit de normaalste zaak van de wereld ???
  Voor je het vergeet……………..deze club zit JOUW geld te verbrassen en daarmee de toekomst van JOUW kinderen (als je die mocht hebben).
  Ik verwacht dan een ietwat kritischer houding van de bevolking, niet die van een mak schaapje dat zich naar de slachtbank laat leiden.
  Met andere woorden: Sta op en eis dat het geld verbrassen stopt, eis dat men aan JOUW toekomst en die van jouw kinderen gaat werken i.p.v. alleen aan hun eigen toekomst.

  Straks zit jij zonder werk, zonder electriciteit en water, maar zitten de politici lachend achter een cocktail in Miami, Dominicaanse Republiek of waar dan ook.

  Ben je dan nog steeds zo positief over dit clubje uitbuiters ?

 15. @louise heb je het gelezen????
  en toch deze reactie?????

 16. Sander en andere misbaksels, zijn jullie niet blij? Welke gangsters zijn jullie, die alleen op deze manier zomaar onze YDK zitten te beledigen? Ik zeg ook, hoe durft de redactie van deze “versgepeerst”, zulke uitlatingen toe? Laat de hr. Cleopa en Cooper nu met rust en
  hun zaken regelen. BASTA met deze vreselijkie beledigingen. JUllie beledigingen gaan ook naar de familie van deze mensen.

 17. De lafaards van 2012.

  Wiels,
  Asjes,
  Cordoba,
  Cyntje ,
  Godett,
  Eisden,
  Cleopa,
  Rozier,
  Koeyers-Felida,
  Garmes,
  Pisas,
  Thode .

  Slechts een van hen is nodig om het hele circus te stoppen. Dat ze wapens willen hebben, hoeft ons er niet van te weerhouden ze onder druk te zetten.

  Als Curaçao verder afzakt dan zijn het deze mensen die het hebben laten gebeuren. Misschien is het goed de namen van deze laffe club goed te onthouden. We kunnen ze in onze geschiedenis boeken bijschrijven, na het hoofdstuk over Tula.

  Zij laten toe dat ons eiland wordt gegijzeld door niet capabele ministers: Schotte, Hakim, Cooper, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin, Monk.

 18. A bridge to far.. laten we dat hopen!

 19. brug? welke brug Coopi? die is allang ingestort, er is geen materiaal meer, laat PS en MFK aan de andere kant van de brug, HOU de F*****G EER AAN JEZELF EN KAP ERMEE! DIT VOLK LIJDT ONDER JULLIE MISMANAGEMENT EN FIASCOS!

 20. Cooper hoe zit het nou met het vliegveld en de luchtvaartdienst? Wanneer worden we weer categorie 1?

 21. Kan Cooper ook niet even al die straatlantaarns uit doen die overdag branden?
  Aqualectra heeft gevraagd om zuinig aan te doen met de stroom.

 22. Dit is BREAKING NEWS!!
  Het gaat NIET om meneer Cooper

 23. De keuze die de PAR heeft is of volgens de visie van Cooper en dat is zakken vullen en met de volgende verkiezingen zal men als de PLKP eindigen of redden wat er te redden valt.

  Trouwens deze regering heeft aardig wat rechtzaken verloren en daar doet men niets aan?

 24. “De nieuwe orde” mooie titel voor een staatsgreepachtig scenario. Overigens staat een veroordeelde fraudeur al klaar voor een ministerspost in deze nieuwe orde. FOL als lijkenpikker. Voor Eugene Cleopa wordt binnen vijf jaar een standbeeld opgericht.

 25. Bruggen bouwen om aan het pluche te kunnen blijven hangen….. Droef! De hele MAN fractie zou Cleopa moeten volgen en de durf hebben de stekker eruit te trekken.

 26. “We zijn bezig met een nieuwe orde op Curaçao en tijdens de gevechten voelen bepaalde groeperingen zich bedreigd.”

  Zo is dat. Deze groeperingen moeten goed in hun oren knopen dat Curacao hun zakken al genoeg gevuld heeft. Het volk prik dit soort van ongelijkheid en zelfverrijking met belastinggelden niet meer!
  We betalen geen belasting om elite groeperingen in de watten te leggen maar om het land in haar totaliteit vooruit te helpen zodat iedereen er wat aan heeft.

 27. Mooie uitspraak MaxiCooper; “het gaat niet om Mr. X of Mr. Y maar het gaat om het eiland’!
  Daar zien wij op het eiland anders bar weinig van. Het blijft structureel ‘dweilen met de kraan open’. Vele belangrijke onderwerpen lijken gebasseerd op ad hoc “management” en dat kunnen we gerust lezen als paniekvoetbal.

 28. cooper die 400.000 NAf van Dos santos heeft gekregen..
  kan je lezen in:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (onderbouwing)

  of issuu.com en dan in search zetten : BIJLAGEN BIJ BRIEF

  in bijlage 3 kan je lezen over de screening van Cooper en anderen.

  Dan weet je wie Cooper werkelijk is.