• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren de officiële opening bijgewoond van de vergaderingen van de drie commissies van Parlatino waarvoor Curaçao dit jaar gastland is. Rond de 60 parlementariërs uit 23 landen uit de regio zijn naar Curaçao gekomen om deel te nemen aan de vergaderingen.

Het gaat om de commissies Energie en Mijnen, de Commissie Economische Zaken, Sociale plicht en Regionale Ontwikkeling en de Commissie Mensenrechten, Justitie en Politiek van gevangenneming. Omdat Curaçao gastland is, heeft het parlement naast de vergaderingen ook een sociaal programma georganiseerd voor de 60 bezoekende parlementariërs. Vandaag worden de laatste vergaderingen gehouden.

10 reacties op “Vergaderingen Parlatino gestart”

 1. Hoe is het mogelijk, dat de vergadering zonder Eunice Eisden van het belangrijkste land in de regio toch is doorgegaan. Asjes zou daar een resolutie over moeten indienen.

 2. Curacao maakt een goede indruk op deze Parlatino.

  Geopend door (j)Asjes, bekend van zijn CTB creditcardfraude en door de rechter teruggedraaide benoeming tot directeur van Selikor (wat hij later nog eens met zijn vrouw bij CPA gedaan heeft, ook mislukt).

  Dan is er Amerigo Thode, zoon van een bekend veroordeeld drugsdealer.

  En ook Schotte was aanwezig, waarvan het aantal fraudes niet meer op de vingers van 1 hand te tellen is.

  Fraaie vertegenwoording hebben we weer! Voeg er Constantia (veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen en meineed) aan toe en het was geen Parlatino maar Paljastino geweest.

 3. @ Kasuari, vroeger zouden ze dit soort lui, rondtrekkende kermisklanten, noemen. Maar ik ga met je kwalificatie “profiteurs” een heel eind mee. Zelf denk ik dan aan, wannabe politici, die in hun eigen land door overschrijding van hun competentie niveau op dood spoor zijn gezet en een lidmaatschap van Parlatino als pleister op de wonde kregen aangeboden. Oftewel, smoel houden en wegwezen.

 4. Het Parlatino bestaat uit een stelletje rondreizende profiteurs die zich met totaal zinloze zaken bezighouden en geen enkele macht hebben.

  Ik zou nog respect voor hen hebben als 1 lid, eentje maar, Schotte zou vragen hoe het mogelijk is dat je op Curacao met Mavo 3, een fiks strafblad en een hoop leugens premier kunt worden.

 5. Probeert Schotte nu echt lid te worden van deze hobby-club of is zijn competentie daar zelfs al niet toereikend genoeg voor ?

 6. Gaan ze zeggen dat de bomba geld betalen aan statenleden?
  Oja dus blijkaar had PAR statenleden meerder inkomstenbronnen.

 7. Betaald het gastland de hotelrekeningen? Of gaat dit allemaal op budget van de Staten?

 8. @Sjors,

  qua corruptie is curacao in vergelijking met deze landen nog maar een kleine jongen.

 9. Hup hup Schotte!!!!
  Dat gaat parlatino zeggen sjors

 10. Gaat de Parlatino ook nog wat zeggen over de corrupte regering op Curacao