• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een officiële opening wordt morgen gevierd dat Curaçao een decompressietank heeft. De druktank kwam in maart aan op het eiland als cadeau van Venezuela, maar  was tot nu toe nog niet operationeel, omdat er eerst personeel opgeleid moest worden om de tank te bedienen.

De nieuwe tank draagt de naam Sr. Edwin Bruder Valeriano, een eerbetoon aan een broeder die werkte in de oude druktank. De tank heeft een waarde van 1 miljoen dollar. “De bedoeling is dat we de tank in het tweede St. Elisabeth Hospital gaan plaatsen. We hebben voor 300.000 gulden renovatiewerkzaamheden gedaan voor de nieuwe plek van de druktank”, liet minister van Gezondheid Jacinta Constancia eerder weten.

Duikongeluk
In eerste instantie was de verwachting dat de tank in mei operationeel zou zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. De streeftijd werd verschoven naar september, maar een fataal duikongeluk in mei zette druk achter de zaak. Constancia liet kort na het ongeluk weten dat de tank per 1 juli operationeel zou zijn. Deze datum werd echter niet gehaald, omdat er nog wat puntjes op de ‘i’ moesten worden gezet.

Opening
Morgen wordt de tank dan toch geopend. De tank wordt voorlopig bediend door een team opgeleiden uit Venezuela. Zij zullen op Curaçao mensen opleiden die uiteindelijk verantwoordelijk worden voor de decompressietank. Premier Gerrit Schotte zal samen met Constancia morgen om 17.30 uur de tank ‘openen’ bij het SEHOS.

15 reacties op “Decompressietank wordt morgen geopend”

 1. Wat betekent “geschenk” eigenlijk? http://www.atapalabra.blogspot.com/

 2. Die tank is dus eigendom van een Venezolaans bedrijf, wat “diensten” gaat leveren aan Sehos, tegen betaling uiteraard. Installatiekosten zijn voor Curacao . Sigaartje uit eigen doos heet zo’n kadootje.

 3. we wisten al dat constancia een grote leugenaarster is.
  welk belang heeft ze hier bij???
  geld, NAFS, ze loopt binnen ten koste van het volk….
  maar zij neemt er vanavond nog een drankje op…..

 4. en mevrouw Constancia strikes again. de druktank is geen gift van Venezuela.. maar wordt geleverd door Schotte vriend De stafano en Sehos moet ervoor gaan betalen!

  weer leugens!!

 5. Ze kunnen beter Michiel van der Hulst terug vragen , die is er al in opgeleid , hoeven ze niet te wachten totdat anderen zijn opgeleid.

 6. Werkt deze tank ook zonder electriciteit want zoals het nu gaat zal er steeds geen elektra zijn en zal de tank niet werken

 7. 80/20 regeling…

 8. Nog een foto moment vlak voordat deze regering aftreedt.
  Kunnen ze later een plakboek maken met politieke resultaten.

  In januari was er ook zo’n foto moment..Aqualectra had het huurcontract beëindigd met Aggreko. Weten we het nog? ” Het aantal MW’s dat Aqualectra onder normale omstandigheden produceert is voldoende om de piek van elke dag te dekken en de levering van stroom voor klanten te garanderen”. [zei Schotte..] We hebben het geweten… Maar als een “IJzeren Hein” blijft hij maar doen alsaf hij de redder des vaderland is, de Bettico Croes van Korsou… de Simon Bolivar van onze klip.

 9. Kan ze hem nu zelf als eerste testen aub

 10. zo op het laatste nippertje…wil ik daar zeker niet in! hebben ze hem getest?

 11. Druktanks moeten geslotem blijven.

 12. Kunnen die twee na de opening dan misschien de deur voorgoed dichtdoen?

 13. De schoonheidsprijs is er in ieder geval niet mee verdiend.

 14. Onbekend is of de waarde van USD 1 miljoen inclusief de Nafl. 300k “verbouwing” is. Graag wil ik ook de fabrikant van deze druktank weten. Kunnen we op internet vernemen wat de nieuwwaarde is.

 15. Beter laat dan nooit!