• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De prijzen voor de schrijfwedstrijd ‘Skibi kuenta den fakansi’ (schrijf een verhaal in de vakantie) zijn bekend. De schrijfwedstrijd is een competitie voor jongeren tussen de acht en achttien jaar. Deelnemers moeten een verhaal schrijven van minimaal 1000 woorden en maximaal 1500 woorden.

31 juli is de laatste dag dat de kinderen hun verhaal digitaal kunnen inzenden. Voor de winnaar is er een prijs van 500 gulden, voor de tweede plaats een prijs van 300 gulden en de derde plaats is goed voor 200 gulden.
De voorwaarde van het verhaal is dat het origineel is en overeenkomt met de leeftijd van de schrijver. Schrijvers kunnen kiezen uit drie verschillende onderwerpen: pesten, mode en kleding of onderwijs en toekomst.

Wat moet je doen?
Verhalen kunnen tot en met 31 juli worden opgestuurd naar fundashonkonsiente@gmail.com. Vermeld altijd je naam, geboortedatum, land van geboorte, land waar je woont, nationaliteit, school en in welke klas je zit. Kinderen onder de achttien moeten toestemming van hun ouders of voogd hebben. Het is namelijk ook verplicht om de naam, geboortedatum en identiteitsnummer van je ouders of voogd te vermelden. De winnaars worden op 10 augustus bekend gemaakt via Radio Voz di Bonaire om 10.30 uur. De prijsuitreiking is op 12 augustus op Curaçao tijdens de wekelijks lezing in Bright World Park tussen 16 en 17.30 uur.

www.versgeperst.com